Widok

Czerwcowe Panny Młode 2012 ;)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Chciałam założyć dla Nas osobny wątek ;D Ciekawa jestem czemu akurat czerwiec Was zainspirował do ślubowania? Co już macie itp ;D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Spowiedzią sie nie martwie wiadomo suszenie głowy i gadanie i tak bedzie. Mam podobnie tylko że to moja mama jest po rozwodzie Na szczęście proboszcz jest ok.
Moja babcia ostatnio mnie zaskoczyla przejęta oczywiście całą sprawą w dobrej wieże doniosła mi że jej chrześniaczka babeczka przed 40 z 2 dzieci nie dostała rozgrzeszenia po pytaniu księdza co sądzi o in vitro.
Zejdźmy z tych czarnych tematów
Z jakim wyprzedzeniem zamawiacie tort
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
hmm nie wiem jak inne dziewczyny, ja narazie mam zabukowany stojak na tort - a same smaki i wage chyba dopiero w czerwcu. mowili zeby zamowienie zlozyc 2-3 tyg przed slubem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
od kogo tort bierzesz z ciekawości pytam bo się zdecydować nie mogę :/
My dzisiaj planujemy iść spisać protokół. Trochę się denerwuje tykmi pytaniami, bo są bardzo szczegółowe. Na szczęście mam fajnego proboszcza i dobrze z nim żyję i nawet chrzcił mi synka, więc mam nadzieję, że źle nie będzie. Brr.
Przyszły do mnie próbki zaproszeń i zastanawiam się czy te xamówić czy poczekać na następne bo też mają przyjść
Czarna, ja tam na Twoim miejscu już bym nie czekała i zamawiała - na same zaproszenia jeszcze chwilkę możesz poczekać a czasu coraz mniej... :) i tak podziwiam, bo osobiście już pewnie z nerwów bym nie wyrabiała :D he, he...

Co do pytań z protokołu, My się nie obawiamy, bo będziemy mówić prawdę - nawet tą dotyczącą Dzieci :) dla mnie to trochę dziwne pytanie, bo tak naprawdę nigdy nie wiesz, czy możesz mieć Dzieci, no ale niech Im już będzie :P

Co do tortu - niestety nie wypowiem się, ponieważ mam już w cenie, ale wielokrotnie mówiłam, że mam z MARKIZY - podobno całkiem dobra cukiernia i ceny przystępne ;)
Markiza ma bardzo dobre ciasta, więc Ola możesz być spokojna
Dzięki Czarna za info - generalnie słyszałam o Nich dobre opinie, więc raczej o tą kwestię jestem spokojna :P

Dziewczyny myślałyście już jakie owoce będziecie kupować?
Bo My myślimy o:
jabłkach, bananach, kiwi, mandarynkach, winogronach, ananasach do ozdoby plus truskawki do szampana :) tylko teraz kwestia tego, co i ile :/
Wydaje mi się że nie ma co szaleć z ilością, do vódki ludzie raczej coś treściwszego wolą a szkoda by bylo żeby się zmarnowało. Takmi się wydaje

A co z pierwszym tańcem? uczycie się, totalny spontan, klasyczny, szalony??
My mamy juz piosenkę wybraną, ale co dalej nie wiem!! :)

Mój Bartek stwierdził, że nie będzie się niczego uczył, że polecimy na spontana, na początku zwykły przytulaniec a potem zaczniemy się wygłupiać... Czasami te Jego pomysły mnie rozwalają :(
Faceci od razu na gotowe by chcieli :P, my z moim uzgodniliśmy mix ale jak na razie na tym się sończyło i tak cud że zmusiłam go do pomocy przy wyborze utworów :P.
Kurcze dziewczyny ale ten czas leci czerwiec juz tuż tuż..

Co do owoców to również uważam że nie ma co z nimi przesadzać , bo ludzie zbytnio podczas wesela ich nie jedzą,
ale ile dokładnie kupić sam sie nad tym zastanawiam...

Olesia jak twoja fryzura próbna u Pani Oli
bo ja już miałam;)
Pewnie też z tymi owocami nie będziemy szaleć, bo szkoda kaski na to - bądź co bądź, owoce szybko się zmarnują i tak nie idą na weselu, jak wódka :D

magduś, jeszcze nie miałam, bo coś nie możemy z P. Olą się "zgadać", teraz termin został ustalony na 11.04 :) w sumie mi się tam aż tak bardzo do tego nie śpieszy, ale z drugiej strony jestem ciekawa jak wyjdzie moja fryzurka - opowiadaj jak tam wyszły Twoje włoski, zadowolona? Ile czesań P. Ola Ci zrobiła? :)
Mi w sumie też się nie spieszyło z fryzurą próbną ale przynajmniej kolejna rzecz odchaczona i tak jak Ty trochę byłam ciekawa tej fryzurki.
Jestem bardzo zadowolona p. Ola mega sympatyczna babeczka nio i ładnie czesze, ma talent.
Pani Ola zrobiła mi trzy fryzury. Dwie mi się tak bardzo spodobały, że nie mogę się zdecydowac hehe ;)
czarna84 zamawiaj zaproszenia bo troche poczekasz ,a tu już je trzeba rozwysyłać lub rozdać ...,a my na protokół jestesmy umówieni na jutro.......
magduś a moglabyś mi na majla bogini997@wp.pl wysłać kontakt do tej Pani Oli? To jest ta Pani Ola Czerwińska? ona robi fryzury z czesaniem w domu?
Tak bogini mówimy właśnie o tej Pani. Dopiero przeczytałam twoją wiadomość i wysłałam Ci dane kontaktowe na maila;)
Dziewczyny, czy to działa tak: zbieram wszystkie potrzebne papiery: nauki, poradnictwo, akty chrztu i bierzmowania, papier z USC i wtedy już do Kościoła idziemy razem z N i spisujemy protokół z Księdzem??
Tak, dokładnie na takiej zasadzie to działa :) Wszystko co jest potrzebne do protokołu to wymieniłaś :)
A akt chrztu i bierzmowania to dostane w swoim kościele jak pójdę po zgodę na ślub i innej parafii tak?
Ai jeszcze jedno pytanie czy w usc akt urodzenia dostaję odrazu i składam podanie i na niego czekam hm..
do góry