Widok

Cześć wszystkim jestem tu nowa :) - pytanie o porodówkę w Wejherowie

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny,
jestem po raz pierwszy na tym forum :) i chciałam zapytać o Wejherowo. Mieszkam w Gdyni ale wiele dobrego słyszałam o porodówce w Wejherowie. Jakie macie opinie, doświadczenia. Jakie sale, personel etc. Nie wiem też co należy zrobić żeby rodzić właśnie tam. Trzeba mieć skierowanie czy raczej "znajomości" :)? Jak to jest?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
widzisz ja sie zastanawiam na redlowem bo mieszkam w gdyni a kolezanka chciala rodzic w wejherowie bo jest z rumi.wyszlo odwrotnie i ona jest zadowolona z opieki w redlowie a ja z wejherowa niestety nie. wiem ze nastepne bede rodzic w gdyni
wyglada na to ze nic.dobrze ze chociaz porodowka to inna lepsza bajka.ale nastepnym razem grubo sie zastanwoie czy chce szrgac swoje zdrowie psychiczne lezac na oddziale tam.chyba zdecyduje sie na inny szpital nastepnym razem o ile takowy bedzie;)
image
tak pisze o wejherowskim szpitalu, i widze ze Ty masz aktualniejsze odczucia-szkoda ze sie nic nie poprawilo
jesli rowniez masz na mysli wejherowo to zgadzam sie w 100000000% o czym juz pisalam wyzej.oddzial to porazka do potegi!
image
oczywiscie porodowka swietna ale oddzial poloznictwa porazka
ja w kwietniu trafilam na fatalne pielegniarki, nikt nie przyszedl od laktacji a prosilam o pomoc, o przemyciu ropiejacego oczka tez ciagle panie zapominaly(mimo przypominania sie) lekarze na obchodzie opryskliwi(raz na trzy dni pobytu byl zapowiedziany obchod a reszta to z zaskoczenia i niepotrzebna nerwowka, bo synek nieprzygotowany). kolejny minus to ze po porodzie na sale moze wejsc kazdy w odwiedziny i wniesc zarazki. warunki lokalowe super ale maja za co remontowac(oplata niby nie obowiazkowa ale kazdemu wystawiaja rachunek).jedzenie dietetyczne ale dobre(wiadomo to nie hotel)
hihi no ja tez mialam cala szafke pysznosci:)
image
faktycznie, jedzenie to pamiętam,że było masakryczne-mąż mi przynosił wałówę;)
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
dzięki dziewczyny.
aha,nie musisz miec zadnego skierowania ani znajomisc zeby rodzic gdziekolwiek.jedziesz i juz.tylko nie szybciej niz bedziesz miala skurcze co 5-7 min.
image
potwierdzam ze porodowka super rewelacja.odzial poloznictwa to juz raczej mala porażka ale to moje osobiste zdanie.a jedzenie faktycznie koszmaaaaaaaaaaarrr i ilosci jak w obozie...:] Bez swojego jedzenia "umrzesz":P
i tak jak pisze risika dokladnie te wszystkie rzeczy musisz wziasc.
image
koszule musisz miec swoja. chyba ze będziesz miala jakąś tam atlasowa czy cos w ten deseń to Ci dadza bawelniana szpitalna z dekoltem do pepka ;)) dostajesz buteleczke z roztworem 70% spirytusu dla dziecka. wez sobie paier toaletowy bo nie maja. podkladow nie bierz daja tam szpitalne i sa lepsze niz te belli. o czopka i apap jak najbardziej możesz poprosic przyniosa bez problemu. dla dziecka musisz miec ubranka, ale tam jest starsznie goraco wiec lepiej wiecej cienszych i ubrac na cebulke niz przegrzać. z kosmetykow to coś do dupki ja uzywam pentacremu, chusteczki nawilzane i cos do mycia. po 1 dobie kąpie dzieci pod kranem. ja mialam zel sensitive nivea.
image
Czy za karę, że nie wierzę w duszę, nie mam duszy?
Dziękuję za odpowiedź. A pamiętasz co trzeba mieć "swoje" a co zapewnia szpital. Chodzi mi o to co spakować do torby a o co nie muszę się martwić np. koszula szpitalna, zestaw do pielęgnacji pępka dziecka, czopki glicerynowe etc?
hej:)) juz było duzo takich tematow:)) nic nie musisz miec tylko skurcze co 7-5 minut:D ja rodzilam i jestem super zadowolona. sale albo 1 ale koszt 350 zl za calypobyt. albo dwojki, czasami jak jest duze oblozenie to po 3 kobietki klada:)) ale zarcie jest do kitu. ja nic z tego szpitalnego nie tknelam:)) i ja tez jestem z gdyni ;)
image
Czy za karę, że nie wierzę w duszę, nie mam duszy?

Inne tematy z forum Wejherowo

Szpital Wejherowo jakie opinie ? (5 odpowiedzi)

Hej Mamuski. Powiedzcie mi jak to wszystko wyglada w Szpitalu w Wejherowie? Jestem Młoda Matka...

Jak mieszka się w Wejherowie? (35 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

do góry