Widok
Cześć wszystkim jestem tu nowa :) - pytanie o porodówkę w Wejherowie
Hej dziewczyny,
jestem po raz pierwszy na tym forum :) i chciałam zapytać o Wejherowo. Mieszkam w Gdyni ale wiele dobrego słyszałam o porodówce w Wejherowie. Jakie macie opinie, doświadczenia. Jakie sale, personel etc. Nie wiem też co należy zrobić żeby rodzić właśnie tam. Trzeba mieć skierowanie czy raczej "znajomości" :)? Jak to jest?
jestem po raz pierwszy na tym forum :) i chciałam zapytać o Wejherowo. Mieszkam w Gdyni ale wiele dobrego słyszałam o porodówce w Wejherowie. Jakie macie opinie, doświadczenia. Jakie sale, personel etc. Nie wiem też co należy zrobić żeby rodzić właśnie tam. Trzeba mieć skierowanie czy raczej "znajomości" :)? Jak to jest?
hej:)) juz było duzo takich tematow:)) nic nie musisz miec tylko skurcze co 7-5 minut:D ja rodzilam i jestem super zadowolona. sale albo 1 ale koszt 350 zl za calypobyt. albo dwojki, czasami jak jest duze oblozenie to po 3 kobietki klada:)) ale zarcie jest do kitu. ja nic z tego szpitalnego nie tknelam:)) i ja tez jestem z gdyni ;)
koszule musisz miec swoja. chyba ze będziesz miala jakąś tam atlasowa czy cos w ten deseń to Ci dadza bawelniana szpitalna z dekoltem do pepka ;)) dostajesz buteleczke z roztworem 70% spirytusu dla dziecka. wez sobie paier toaletowy bo nie maja. podkladow nie bierz daja tam szpitalne i sa lepsze niz te belli. o czopka i apap jak najbardziej możesz poprosic przyniosa bez problemu. dla dziecka musisz miec ubranka, ale tam jest starsznie goraco wiec lepiej wiecej cienszych i ubrac na cebulke niz przegrzać. z kosmetykow to coś do dupki ja uzywam pentacremu, chusteczki nawilzane i cos do mycia. po 1 dobie kąpie dzieci pod kranem. ja mialam zel sensitive nivea.
faktycznie, jedzenie to pamiętam,że było masakryczne-mąż mi przynosił wałówę;)
ja w kwietniu trafilam na fatalne pielegniarki, nikt nie przyszedl od laktacji a prosilam o pomoc, o przemyciu ropiejacego oczka tez ciagle panie zapominaly(mimo przypominania sie) lekarze na obchodzie opryskliwi(raz na trzy dni pobytu byl zapowiedziany obchod a reszta to z zaskoczenia i niepotrzebna nerwowka, bo synek nieprzygotowany). kolejny minus to ze po porodzie na sale moze wejsc kazdy w odwiedziny i wniesc zarazki. warunki lokalowe super ale maja za co remontowac(oplata niby nie obowiazkowa ale kazdemu wystawiaja rachunek).jedzenie dietetyczne ale dobre(wiadomo to nie hotel)
ja jestm bardzo pozytywnie nastawiona:) wszystko było na 6!
Panie pielęgniarki po porodzie przychodziły, pokazywały jak przystawić i były bardzo miłe-fakt ja byłam z meżem, więc one dużo nie musiały robić ale pomagały, np. przy pierwszym przebieraniu- bo my baliśmy się,że dziecko uszkodzimy czy coś:) było zabawnie.
Panie pielęgniarki po porodzie przychodziły, pokazywały jak przystawić i były bardzo miłe-fakt ja byłam z meżem, więc one dużo nie musiały robić ale pomagały, np. przy pierwszym przebieraniu- bo my baliśmy się,że dziecko uszkodzimy czy coś:) było zabawnie.