Widok

Czop śluzowy - jak wygląda?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mimo, że mam jeden poród za sobą, to nie jestem pewna, czy wiem, jak wygląda czop śluzowy. Przy pierwszej ciąży odchodził mi chyba stopniowo i w miarę niezauważalnie (no chyba że odszedł tuż przed porodem w szpitalu). Wiem, że czop może, ale nie musi być podbarwiony krwią. Zastanawiam się, bo zauważyłam u siebie bardzo gęstą wydzielinę (brzydko mówiąc coś gęstszego niż glut... - i nie są to upławy, które znam aż za dobrze). Kolor lekko żółty, mętny, raczej mało przezroczysty. Kurcze, trochę się przestraszyłam, bo jestem w połowie 6 miesiąca :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie dwa razy wyglądał jak miesiączka tylko taka bardziej galaretowatra i odchodził 2 dni do samego porodu. Za pierwszym razem to pojechałam do szpitala bo myślałam,ze to jakiś krwotok:) za drugim już wiedziałam co i jak.

Może u ciebie to poprostu większy śluz ale skontroluj u lekarza. A ponoć żółty to może dużo przed porodem odejść ale nie w 6 miesiącu.
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Ortopeda Gdansk szpital kolejowy (21 odpowiedzi)

hej. ma moze z Was nr do przychodni w szpitalu kolejowym?? i jeszcze prywatnie do dr Pawlaka??

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...

do góry