Widok
Czop śluzowy - jak wygląda?
Mimo, że mam jeden poród za sobą, to nie jestem pewna, czy wiem, jak wygląda czop śluzowy. Przy pierwszej ciąży odchodził mi chyba stopniowo i w miarę niezauważalnie (no chyba że odszedł tuż przed porodem w szpitalu). Wiem, że czop może, ale nie musi być podbarwiony krwią. Zastanawiam się, bo zauważyłam u siebie bardzo gęstą wydzielinę (brzydko mówiąc coś gęstszego niż glut... - i nie są to upławy, które znam aż za dobrze). Kolor lekko żółty, mętny, raczej mało przezroczysty. Kurcze, trochę się przestraszyłam, bo jestem w połowie 6 miesiąca :(
u mnie dwa razy wyglądał jak miesiączka tylko taka bardziej galaretowatra i odchodził 2 dni do samego porodu. Za pierwszym razem to pojechałam do szpitala bo myślałam,ze to jakiś krwotok:) za drugim już wiedziałam co i jak.
Może u ciebie to poprostu większy śluz ale skontroluj u lekarza. A ponoć żółty to może dużo przed porodem odejść ale nie w 6 miesiącu.
Może u ciebie to poprostu większy śluz ale skontroluj u lekarza. A ponoć żółty to może dużo przed porodem odejść ale nie w 6 miesiącu.