Widok

Cztery Kąty

Osiedle Cztery Kąty Temat dostępny też na forum:
Cztery Kąty to zespół czterech wielorodzinnych budynków mieszkalnych zlokalizowanych przy ul. Majora Słabego w Gdańsku.

Deweloper oferuje mieszkania dwu-, trzy- i czteropokojowe o powierzchniach od 42 do 90 m kw. Budynki zostaną wyposażone w windy.

Na ogrodzonym terenie osiedla powstanie plac zabaw dla dzieci. Zostanie także urządzona zieleń z elementami małej architektury.
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja również jestem zainteresowana, jak wyglądają opłaty.

Mieszkanie kupione - cztery kąty 2.
To będziemy sąsiadami:)

Opóźnienia

Przyszło pismo ws. miesięcznego opóźnienia tzn. odbiór lokalu dopiero w grudniu? :(
Opóźnienie dot. zakończenia etapu - stan surowy zamknięty, moim zdaniem powinni nadgonić. Deweloper twierdzi,że terminy planowanych odbiorów jak narazie nie są zagrożone...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Standard, nam odbiór mieszkania opóźnił się o pół roku, a później była walka, aby odzyskać odsetki za zwłokę:/
Czynsz ~400zl (lato mniej, zima więcej)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prosze o usuniecie

Nie polecam

Nie polecam tego dewelopera. Warto osobiście zapytać się mieszkańców, bo wiele można się dowiedzieć. Jeżeli jest jakiś problem to oczywiście umywa ręce i najczęściej zwala całą winę na mieszkańca do tego straszy sądem za niepochlebne opinie. Ciągle są jakieś kłopoty :/ Jak już odbierze się mieszkanie deweloper staje się grubiański i nie można uzyskać już więcej od niego pomocy.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zależy z kim Pani zamieszka

4 kąty

Witam, byłam dzisiaj na tym osiedlu w dopiero co oddanym bloku, klatki ok, mieszkanie również, ale przeraża mnie słaba elewacja budynku, zrobiona niechlujnie i chyba po taniości.W wielu miejscach odpada tynk, kruszy się w rękach. Niestety topniejący śnieg odsłonił wiele mankamentów. Czy developer cos z tym zrobi ? Jak było z innymi budynkami ?

Ceny poszybowały

Ceny za metr kolejnych dwóch budynków znacząco poszły do góry! Dlaczego? Na pewno nie za rozkład lokali! Projektantowi można pogratulować bezmyślności!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak się mieszka na osiedlu Cztery Kąty?

Niski sta.dar

Developer nierzetelny.

Szanowni Państwo,

Ostrzegam wszystkich kupujących mieszkania w osiedlu IV Kąty II, że developer jest nierzetelny, a o jakości robót czy też robót wykonanych z projektem wykonawczym proszę zapomnieć. Dyrektor firmy nie ma pojęcia co to jest projekt wykonawczy. Z takim człowiekiem nie ma co rozmawiać. Prezes nie do osiągnięcia. Podsyłają nowicjuszy do załatwiania reklamacji z tyt. rękojmii, który nie posiada żadnych umocowań do podjęcia decyzji. Mieszkania są z dużymi usterkami i wykonywane niezgodnie z projektem. Rury wód opadowych przechodzą przez mieszkania, dachy ciekną.
mieszkaniec osiedla IV kąty pierwszego zadania wojującego z developerem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mamy zarezerwowane mieszkanie na tym osiedlu. Czy mogłby Pan podać jakiś namiar kontaktowy? telefon lub maila?

kkrj

Prosze sie powaznie zastanowic. Obecnie za mieszkanie 45m2 place czynszu ok 450 zl, nie wspomne o licznych usterkach, grzybach na klatce.
Jak wygląda czynsz za mieszkanie 63m?

450 zima czy latem?

poproszę więcej informacji na rafupafu@tlen.pl

Krj

Ja rowniez u nich kupilam mieszkanie, mnostwo bledow, rury na wierzchu w lazience, gniazdka w zlych miejscach, oswietlenie rowniez! Zrobione na odwal za takie pieniadze! Zdecydowanie nie polecam! Faktury za wyzone!

Dzień dobry. Czy może Pani podpowiedzieć na co zwrócić uwagę pzy odbiorze?Mam odbiór w piątek, mieszkanie na parterze i zastanawiam się czemu się przyjżeć, zwłaszcza, ze nie wiem jeszcze czy będe mogła liczyć na wsparcie towarzystwa specjalisty. Dziękuję i pozdrawiam. Przyszła sąsiadka z 3ki.
do góry