Widok

Cztery Kąty

Osiedle Cztery Kąty Temat dostępny też na forum:
Cztery Kąty to zespół czterech wielorodzinnych budynków mieszkalnych zlokalizowanych przy ul. Majora Słabego w Gdańsku.

Deweloper oferuje mieszkania dwu-, trzy- i czteropokojowe o powierzchniach od 42 do 90 m kw. Budynki zostaną wyposażone w windy.

Na ogrodzonym terenie osiedla powstanie plac zabaw dla dzieci. Zostanie także urządzona zieleń z elementami małej architektury.
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Drzwi i okna

My tez mamy zarysowane okna, deweloper już miał dawno się do tego ustosunkować. Mijają dwa miesiące, a deweloper mi mówi ze firma od okien będzie się ze mną kontaktować. Na ta chwile cisza...
I ten mail który przyszedł ostatnio żeby udostępniać mieszkania bo jest kontrola nadzoru budowlanego, to teraz oni te mieszkania sprawdzają? Jak już ludzie sobie wykończyli... dziwne to wszystko. Myśle ze to jest jakaś grubsza sprawa z tymi odbiorami

Faktury

Witam,
Mieszkam w bloku numer 10. Dostaliśmy te fv, ale z tego co pamietam to pani A. Mówiła nam, ze do momentu kiedy nie będzie odbiorow wszystkich nie będziemy płacić czynszu. A dwie faktury przyszły na 900 zł, płatne do 15 marca.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

xoo

a powiedzcie Państwo czy otrzymaliscie faktury do zapłacenia od wspólnoty? co o tym sadzicie?

xoxox

witam, jestem mieszkańcem bolku nr 4, faktycznie mieszkania nadal są nieodebrane, ale z usterkami w miarę możliwości firma Krj działa. Faktycznie nie ma kątów prostych w mieszkaniach, proszę zwrócić uwagę.
Mam pytanie co do tego aktu notarialnego, firma KRJ ma to zapisane w akcie notarialnym a co jak sie z tego nie wywiąże? orientujecie sie czy można wystąpić o jakąś rekompensatę?

MAKS

Mam do odebrania mieszkanie w budynku 3 . Nie odbieram bo cały czas deweloper nie ma pozwolenia na zamieszkanie od inspektora budowlanego. Bardzo proszę o informację czy usterki jakie były zgłoszone przez Państwo zostały usunięte. Po oględzinach w mieszkaniach wszyscy piszą że jest bardzo dużo usterek , które mają zostać usunięte , ale czy KRJ je usuwa.

Budynek nr 4, dużo usterek, okna porysowane, parapety wygięte, brak kątów prostych w łazience. To tylko kilka przykładów. Wciąż czekamy na wymianę parapetów a odbiór był w połowie stycznia... Nie wspominając, że nie mamy jeszcze komórki lokatorskiej ani miejsca w hali... Do tego żadnych odpowiedzi na maile... Do momentu odbioru mieszkania byliśmy zadowoleni ze współpracy...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

I ja też, blok nr 4 :) Jesteśmy zniesmaczeni odbiorem mieszkania od dewelopera, liczne usterki, niedociągnięcia. W dzisiejszych czasach mieszkania powinny być proste jak od linijki... Mam nadzieję, że chociaż w użytkowaniu nie będzie problemów...

Xoxoxo

O którym budynku pani mówi? My mamy niedługo odbiór mieszkania....współpraca się układa niestety średnio. Czy dużo było poprawek przy odbiorze?

i ja mam parter:)DZIEN DOBRY:)

co do fachowcow KRJ to w mojej ocenie ludzie z przypadku....Budynek i fachowcy jak w alternatywy 4. Mieli oddac budynek w grudniu, mamy marzec i wciaz mowia o urlopach inspektra nadzoru budowlanego, strazakach ktorzy nie moga znalezc terminu odbioru.BUDYNEK NADAL NIEODEBRANY !!!!!!Akty notarialne mialy byc na poczatku marca a nawet budynek odbioru nie ma.ZENADA

Jak zalane?

Nie polecam!

Jestem mieszkanką osiedla Cztery Kąty. Odradzam kupno mieszkania od tego dewelopera. Opóźnienia w odbiorze, zalane mieszkanie, oszukiwanie i okłamywanie klienta, byle tylko wyjść na swoje. "Fachowcy", których zatrudniają nie mają o niczym zielonego pojęcia. W całym bloku wiele usterek, w mieszkaniach, które były zalane pleśń... To właśnie standard KRJ.

Witam Panią i jak po odbiorach..? od kótrej strony mieszkanie pod 3..? Generalnie w każdym jest sporo uwag..i "kwiatków"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzień dobry. Czy może Pani podpowiedzieć na co zwrócić uwagę pzy odbiorze?Mam odbiór w piątek, mieszkanie na parterze i zastanawiam się czemu się przyjżeć, zwłaszcza, ze nie wiem jeszcze czy będe mogła liczyć na wsparcie towarzystwa specjalisty. Dziękuję i pozdrawiam. Przyszła sąsiadka z 3ki.

Krj

Ja rowniez u nich kupilam mieszkanie, mnostwo bledow, rury na wierzchu w lazience, gniazdka w zlych miejscach, oswietlenie rowniez! Zrobione na odwal za takie pieniadze! Zdecydowanie nie polecam! Faktury za wyzone!

poproszę więcej informacji na rafupafu@tlen.pl

450 zima czy latem?
Jak wygląda czynsz za mieszkanie 63m?

kkrj

Prosze sie powaznie zastanowic. Obecnie za mieszkanie 45m2 place czynszu ok 450 zl, nie wspomne o licznych usterkach, grzybach na klatce.

Mamy zarezerwowane mieszkanie na tym osiedlu. Czy mogłby Pan podać jakiś namiar kontaktowy? telefon lub maila?
do góry