Widok

Czy da sie przerobić suknie z rozm 38/40 na 36??

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej, moze sie spotkalyscie z podobnym problemem...chodzi mi o przerobienie suknie z rozmiaru 38/40 na rozmiar 36...czy moze ktora z Was robila cos podobnego ze swoja suknią i czy da sie przerobic i moze znacie ewentualne koszta takiej przerobki... MOja znajoma ma suknie do sprzedania i jest taka cudna ze jestem w stanie zrobic nawet taki przerobkowy krok. :)

pozdrawiam

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
UP

image
Ja zajmuje sie szyciem.
teoretycznie da sie przerobic ale łatwiej byłoby mi to ocenic gdymtm miala zdjecie sukni
koszt zalezy gdzie byś to robiła i jak duzo przeróbek by to wymagało
pozdrawiam Magdalena

przerobka tyczy sie gorsetu i oczywiscie dolnej części sukni... z dolem chyba mniejszy problem, najbardziej boje sie wlasnie ze gorsteu nie da sie zmniejszyc...? niestety nie mam jeszcze zdjecia aby moc wkleic czy przeslac... pmagdalenko a taki ewentualny koszt ??

image
da sie, ja wypozyczałam suknię, w salonie
gdy ją mierzyłam pierwszy raz to miała rozmiar 38,
później gdy byłam na przymiarce nna dopasowanie to sie okazało, że przede mną wypożyczała ją dziewczyna, która miała 34, no max 36 rozm, wzięli ze mnie wymiary i i w przeddzień ślubu odbierałam suknię idealnie na mnie.....

ciezko mi powiedziec ile wzieliby w salonie za przeróbke kupionek sukni
a jezeli chodzi o koszt u mnie to musiałabym ja zobaczyc wtedy ja ocenic moge

przesylam linka , to jest prawie taka sama-->suknia mojej znajomej ma inaczej wyszyte kwiatki na gorsecie ....i z przodu w dolnej czesci sukni nie ma wyszytych kwiatkow za to w tyle są :) ale to chyba nie ma znaczenia, natomiast obrazowo wyglada tak :
http://www.allegro.pl/item155647489_suknia_slubna_agora_26_46_kamienie_swarovskiego.html#photo

image
a duzo za duzy jest ten gorset ?
i czy aplikacja jest naszyta ?
bo jak naszyta i da sie odpróc to zaden problem
da sie to zrobic

Hmmm aplikacja jest naszyta :( no i gorset to te dwa numery jest za duzy ja mam 36 , znajoma 40...za to w biuscie moze byc ok, ten gorset jest skonstruowany z takich pasow i gdyby pozbyc sie jednego z takich pasow to mysle ze bylby dobry...czyli mozna cos takiego zrobic?? A gorset i suknia nie stracą fasonu?

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Anula,
moja suknia ptzyszla w rozmiarze 40 (bo dlugosc) a byla zmniejsza do 34-36.
Wiec da sie. I efekt byl... :) NIe bylo widac ani po gorsecie ani po spodnicy ze cos zostalo zmienione.
pozdrawiam

nie nie stracą fasonu
aplikacja jak jest naszyta to z głowy
proponuje podjechac gdzies na przymiarke do krawcowej i zapytac o cene od razu bo tak ze zdjecia ciezko jest wycenic prace

Dzieki dziewczyny :):):):) Działam dalej w takim razie :)

image
Anula nie ma za co
jak chcesz mozesz do mnie podjechac tez na wycene przeróbki

pmagdalenko:)
najpierw chce podjechac jeszcze raz ja przymierzyc , kolezanka jeszcze szuka pralni ktora tak wyczysci suknie aby te ozdobne kamyczki nie poodpały- wszedzie jej mowia ze odpadną a nie chialabym aby to sie stalo, bo niewatpliwe dodaje to uroku sukni...Nastepnie bedzie wycena i przerobki tak wiec bylabym wdzieczna gdybys na maila mi podala adres i numer telefonu ,skontaktowalabym sie z Toba w momencie gdybym sie juz w pelni zdecydowala;w ostatecznosci odnajde Cie na weselniku :):)

image
Anula skoro ozdobe mozna odpróc to przywiex odprójemy potem oddasz do czyszczenia albo wogóle po przeróbce dasz do czyszczenia to juz wogóle byłoby rewelka

jak sie zdecydujesz pisz na meila
jest w profilu i wtedy podam ci telefon

wg mnie to zalezy od modelu sukni. Czasem fasonu nie straci, a innym razem wyjdzie koszmar nie suknia. A jak wyglada ta suknia?????

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
u góry jest link dori
ta nie straci

hm........ spódnica to nie problem, ale jak tu pomniejszyć gorset......... no i jak się go pomniejszy to aplikację trzeba będzie odpruc i wtedy.... czy nie zostaną minimalne dziurki w materiale??????? trudna sprawa........
A suknia -cudna!!!!!!!!!!!!!!

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
No wlasnie, zapytalam kolezanke, bo ta suknia jest jeszcze u niej i ona mowi ze nie da sie raczej odpruc aplikacji...buuuuu, dziewczyny a dlaczego trzeba odpruc , nie mozna jakos z bokow zebrac , czy z tylnej czesci gorsetu??

image
Przymierz gorset, niech ktoś rękami go z tyłu naciąga tak, aby z przodu nic nie odstawało. Jeżeli czujesz, że na na dekolcie i biuście jest ok, to da się przerobić.
słuchaj weź ten gorset od kolezanki i podjedx do mnie
ja go obejrze i powiem ci czy da sie cos z tym zrobic
jak sie ktos nie zna to moze nie widziec mozliwosci przeróbki czy mozliwości odprócia aplikacji
nie załamój sie
mam wolny weekend zapraszm

buźka do góry

ja weekend niestety pracuje od 9-21 , ale w przyszlym tygodniu bede miala wiecej wolnego i moze uda mi sie to zalatwic ...bedziemy w kontakcie:):):) dzieki za pomoc...na sukni mojej kolezanki ta ozdoba jest troszeczke inna,jest inaczej przyszyta , wydaje mi sie ze korzystniej...jak uda mi sie zodbyc zdjecie to przesle od razu

image
Anula to slij wtedy na meila
bo ja na weselnik potrafie rzadko zajrzec
ja nastepny weekend tez mam wolny jakos sie umówimy

Inne tematy z forum Wesele

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry