Widok

Czy debridat działa podobnie jak sab simplex?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy debridat działa podobnie jak sab simplex?
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
bobotic działa podobnie
Bogosiaa, nie mam pojęcia, ale właśnie dziś byłam u pediatry i powiedziała żebym odstawiła sab simplex na jakiś czas i podawała debridat. Tak więc od dziś jesteśmy na nim, ale za szybko żeby się wypowiedzieć jak działa
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
teoretycznie chyba tak :P przynajmniej Młody dostawał Debridat na Polankach :P i później przez miesiąc - ale kolki i tak miał :P

Sab simplex pomógł - ale i tak brał krótko, bo zmieniliśmy mleko i kolki minęły :)
dziewczyny a jak podajecie sab simplex swoim maluchom? tzn jak czesto i po ile kropli?

pozdrawiam!!!
image
w ulotce jest napisane - 15 kropli do każdego jedzenia(mleczka) :P w tym tempie butelka wystarcza na ok tydzień ;)
Mój kolek nie ma, ale robi kupki co 2 dni i zastanawiam się co mu może pomóc.
image
image
Farmaceutka w Niemczech odradziła podawanie sab simplexu do każdego posiłku. Jeśli już go stosować to tylko podczas kolki, nie profilaktycznie i nie do każdego posiłku. Podobno sab simplex rozleniwia jelita.

a my wlasnie zaczelismy od wczoraj podawac sab simplex i dzis juz mala zrobila 4 kupki.... zobaczymy kal dalej bedzie bo czesto bylo tak ze nie
robila kupek po 2-3 dni
Kasia - my wlasnie dodajemy (od wczoraj) po 15 kropli do kazdego mleczka... ale jak to rozleniwia jelita to bedziemy musieli to zmienic...
Gosia - a męczy się? boli Go brzuszek? Jest niespokojny itp.?

Gabryś robi kupę co 3-4 dni - ale to już jego stały rytm ;) nie cierpi z tego powodu :) chociaż na początku stękał, prężył się itp. :/ teraz już jest spokojny :)
Nie, nic mu nie jest :) Robi kupkę raz na 2 dni (około) tylko wtedy kupa jest taka wielka, że ostatnio była aż po szyję :)
Tyle że sztucznego daję mu tylko trochę i myślałam, że jak jest na moim mleczku, to te kupy powinny być częściej, a teraz to już sama nie wiem :/
image
image
Sara, to informacja od farmaceutki nie wiem czy jest tak naprawdę, ale faktycznie trzeba uważać. Mój syn miał chore jelita, przeszłam koszmar jak był starszy i sama teraz staram się być ostrożna z tymi specyfikami.
Tak jak espumisan powoduje gazy, tak sab simplex pomaga również w zrobieniu kupki :) a tym samym faktycznie może rozleniwić jelitka.

bralismy i debridat i sab simplex - oba z miernym rezultatem.
po prostu na jedno dziecko działa na inne nie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry