Widok

Czy dr Piskulak pracuje jeszcze w Redłowie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Prowadził moją pierwszą ciążę i chciałam u niego prowadzić też drugą, ale słyszałam, ze został ordynatorem w Kartuzach, a wolę lekarza z Redłowa, bo w razie dodatkowych badań można podjechać na dyżur. Kogo ewentualnie polecacie z Redłowa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak, teraz jest ordynatorem w Kartuzach. Dobre opinie ma również dr Marciniak, który pracuje w Redłowie. Prywatny gabinet ma tam gdzie dr Piskulak. Przyjmował również w zeszłym roku na NFZ w przychodni w Gdyni Chylonii na ul. Wejherowakiej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dr. Marciniak ma teraz przerwe w pracy,wraca dopiero w marcu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
potwierdzam że Dr. Piskulak w kartuzach w szpitalu pracuje i w przychodni na nfz. Dr Marciniak póki co nie przyjmuje ani na nfz ani prywatnie.
imageimage
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A gdzie Dr.Piskulak przyjmuje na nfz?
pewnie w kartuzach bo po tym jak wywalili go ze szpitala to raczej pracy w gdyni nie znajdzie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
A dlaczego go wyrzucili? Raczej ma dobre opinie jako ginekolog...
Chodziłam do Piskulaka prywatnie na Nowogrodzkiej dobry lekarz, bo dzięki niemu zaszłam w ciąża. Osobiście jednak uważam, że ma za dużo pacjentek poumawiane i za małą " poczekalnię " co dobijało.. Przy takich ilościach pacjentek był dość " roztrzepany" jeśli można to tak nazwać. Mylił nazwiska, źle wpisywał w komputerze. Do tego godziny przyjęć idziesz na 16 wchodzisz o 18.. standard w moim przypadku to 1,5 godziny czekania, a warunków tam nie ma, dlatego nie zdecydowałam się, żeby prowadził mi ciążę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
To najlepiej umawiać się a 15:00-15:30, wtedy szansa, że wejdziesz spóźniona 2 godziny jest mała, bo od 15 zaczyna przyjmować:)
Też chciałabym wiedzieć, bo jestem jego pacjentką.
Polecam dr. Żółtowskiego z redłowa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie każdy może sobie pozwolić by iść na 15 godzinę, bo np pracuje?

Ja ogólnie nie polecam, dużo kasy bierze, klientki poumawiane co 15 min, a bywa i tak że są umówione dwie na tę samą godzinę i dlatego robią się opóźnienia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
To ja musiałam jakoś fajnie trafić,byłam umówiona na 17:15,w poczekalni pusto,sama byłam,a jak wychodziłam to jedna pani siedziała.
Pomyslałam sobie ze stracił wiele klientek bo nie pracuje juz w Redłowie.
czy ktoś wie dlaczego go "wyrzucili" z redłowa....chciałam zeby prowadził moją ciąze ale teraz to się boję....
Bylam u dr Piskulaka "zastepczo" w zeszlym miesiacu. Dr spoznil sie ponad 45 minut i potem pacjentkom poswiecal po 10 - 15 minut...

Moja wizyta trwala pol godziny, moze dlatego, ze nie dalam sie splawic i podczas usg pytalam o wszystko itd. ;-)

Dobry fachowiec, ale chyba ma za duzo na glowie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najwyraźniej wcale go nie wyrzucili, bo to jakiś odosobniony głos.. zresztą czy mógłby zostać ordynatorem w innym szpitali gdyby zwolnili go dyscyplinarnie? Nie sądzę.

To prawda, że ma sporo pacjentek i zawsze jest obsuwa co najmniej 30 minut :/ wizyty ma poumawiane na 15 minut, a większość pacjentek siedzi więcej. Ja zresztą też, bo mam zawsze milion pytań. Ale za to w końcu płacę. Z poczekalnią rzeczywiście jest kiepsko, bo mało miejsca. Niestety sporo pacjentek przychodzi dużo wcześniej i się robi tłok - także nie wszystko wina pana doktora :)

Moim zdaniem to dobry specjalista. Ja jestem zadowolona. Tłumaczy wszystko bardzo dokładnie i nie traktuje pacjentki jak głupka. NO ale trzeba zadać pytanie :) sam z siebie to niewiele mówi.

Trzeba mieć też na uwadze, że jeśli coś się dzieje, to nie odsyła tylko przyjmuje i sprawdza co się dzieje. Może przez to są też te kolejki? No ale myślę, że każda z nas w momencie kiedy potrzebuje porady lekarskiej nie chciałaby zostać odesłana z kwitkiem bo nie ma miejsc :/

Też mnie wściekają te przesunięcia, ale tak to już chyba jest kiedy przyjmuje się głownie kobiety w ciąży :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja też byłam w zesżłym miesiącu zastępczo u dr Piskulaka, bo do tej pory prowadził mnie dr Marciniak.

Z wizyty u dr Piskulaka jestem baaardzo zadowolona, robił mi usg połówkowe i wszystko pieknie wyjaśnił. oboje z mężem byliśmy w szoooku bo do tej pory nigdy inny lekarz tak nam pokolei wszystkiego nie wyjaśniał. w tym miesiacu ide na 4d do Piskulaka i też mam nadzieje, że wszystko dokładnie opisze i wyjaśni. Faktem jest malutka poczekalnia i opóźnienie :(

mojej koleżance dr robił cesarke jak pracował w Redłowie i ma piękną maluteńką blizne.

na nfz przyjmuje w kartuzach w przychodni, dodatkowo jest ordynatorem w szpitalu w kartuzach.
imageimage
Wyrzucilibgo ibto jest info z dobrej źródła. Moze pracowac bo sprawa jest w sadzie i nie ma jeszcze prawomocnego wyroku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Jakżeś taka dobrze poinformowana to czemu nie napiszesz szczegółów, tylko wkurzasz stałe pacjentki, konkurencja...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zadna konkurencja czy ja podalam do jakiego innego lekarza macie iść nie napisałam tylko prawdę ze wyrzucono go z redliwa ale wyrok w sadzie jeszcze nie zapadł i nie wkurzajcue sie grunt to miec zaufanie do swojego lekarza
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Myślę, że gdyby tak bylo to wiesc o tym by sie szybko rozeszła, a jednak pacjentek dr ma pełno....

Ja mu ufam :)
Też slyszalam o tym ,że go wyrzucili z redlowa. Mniej więcej wiem, jaka przyczyna, ale nie będę siać niepewnych plotek. Generalnie sprawa jest bardzie etyczna niż medyczna, żadne zaniedbania czy błąd w sztuce lekarskiej. Specjalistą jest swietnym. Ja do niego mam bardzo duże zaufanie i polecam cię wszystkim. Jednak w tej ciąży do niego nie chodzę, ale tylko ze względu na opoznienia i wizję czekania 1,5 godziny na wizytę. No i odległość, bo do niego muszę przejechać przez pół miasta, a teraz mam ginke pod nosem i bez kolejek.
a skąd wiesz że jest sprawa w sądzie? Moim zdaniem to co piszesz jest wyssane z palca, zresztą czy zatrudniano by go wtedy jako ordynatora w Kartuzach? A nawet jeżeli nie jest wyssane, to sprawa jest w sądzie: tzn. on pozwał szpital jako pracownik, czy szpital go jako pracodawca, czy go pacjentka o błąd w sztuce? Takimi ogólnikami siejesz tylko ferment.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
No i Twoja odpowiedź mnie w zupełności uspakaja, mi tam nie przeszkadzają kolejki. Zwykle chodzę na 15:00 i kolejek nie ma;) A racja jest też taka, że pacjentki przychodzą na pół godziny przed wizytą i wtedy robi się ścisk. Podobnie dlatego, że przychodzą z mężami, partnerami. Wtedy wygląda jakby pacjentów było dużo za dużo. A co do lekarza, nie sądzę że jest chaotyczny, skoro nawet wie dokładnie kto ma do niego wejść w kolejności i pilnuje tego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Anka, rozumiem że Twoja pierwsza wypowiedź nie była do mnie :-)
mi w pierwszej ciazy też kolejki nie przeszkadzały, ale teraz jak mam jednego malucha w domu to jednak perspektywa 3 godzinnego wypadu średnio mi pasuje. Chociaż cały czas się zastanawiam, czy do niego nie wrócić, bo nowa lekarka jest niby ok, ale Piskulak jakoś bardziej mi pasował :-)
nie oczywiście, że nie do Ciebie. Ale dziękuję że napisałaś o tych innych rzeczach. Oczywiście że każdy ma wybór lekarza. Gdybym miała malucha w domu, a mam już zerówkowicza, to pewnie też szukałabym lekarza bliżej zwłaszcza że do Gdyni mi daleko, bo mieszkam 20 km za Gdynią.
W tym Redłowie to także niezłe gadatki pracują...

http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Szesc-lat-po-smierci-ciezarnej-kobiety-sad-skazal-lekarzy-za-bledy-n84749.html

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

A czy dr Piskulak robi usg połówkowe?
mi robil w grudniu. bylam bardzo zadowolona. pare zdj wydrukowal i opis.wszystko wytłumaczył.koszt 150zł
imageimage
potwierdzam bo bylam u Piskulaka raz i czekalam 2h i dwie panie mialy na te sama godzine wizyty. Przenioslam sie na nfz do dr Skrzypca . Jak dla mnie najlepszy specjalista do jakiego kiedykolwiek chodzilam. Bylam tez u dr Marciniaka, ktory przyjmuje razem z Piskulakiem w jednym gabinecie, ale jak dla mnie porazka. Jak zadasz za duzo pytan to sie niecierpliwi. Odnioslam wrazenie ze pracowal szybko bo chcial juz przyjac kolejna. A jak poprosilam o usg w ciazy 4D to mi nie chcial zrobic....... U niego tez duzo umowionych kobiet bylo (opoznienie zawsze do 1 godz) ale nie tak jak u Piskulaka. Poza tym zdjecia z usg beznadziejne, to juz na nfz u dr Skrzypca robi sie lepsze. Jak poprosilam dr MArciniaka ze chcialabym takie jedno ujecie usg zeby widziec cale cialko zeby miec pamiatke (a mogl je zrobic bo na ekranie na zywo bylo wiele takich ujec i tylko poprosilam zeby cyknal fotke, co mu szkodzi?) to mi powiedzial tak "To nie zdjecie pierwszokomunijne" ..... no wiec wymieklam i ucieklam od niego. Kasuje po 140 zl a tak traktuje pacjentki.
Akurat Marciniak to ma same dobre opinie. Dla mnie ważna jest fachowość lekarza. Ja rozumiem, że pacjentka chciałaby pewne rzeczy otrzymać, ale np. dla mnie ważniejsze jest to czy dziecko jest żywe i zdrowe niż jakie zdjęcia usg mam dokumentacji... Piskulak zawsze po wizycie daje zdjęcia usg, nawet przy maleńkich jeszcze ciążach.
Guzik prawda. Prowadził moją ciążę prywatnie i porządne zdjęcie usg dostałam dwa razy. Poza tym to same wydruki z pomiarami. A te kolejki i opóźnienia w prywatnym gabinecie, przy wizytach za które się płaci to jakaś pomyłka. Totalny brak szacunku dla czasu pacjentek. Ten pan nie ogarnia.
M, wolalabys żeby lekarz po np. wykryciu wady u dziecka widocznej na usg po 20 minutach przeznaczonych na wizytę wyprosil matkę z gabinetu bo ma więcej pacjentek? Pomyśl trochę, raczej nie sądzę, by ktoś przychodził do niego czy jakiegokolwiek innego lekarza na pogawedke.
Moja ostatnią ciążę prowadził właśnie dr Marciniak. Jest świetnym lekarzem. Bardzo pomógł mi w czasie ciąży, zwłaszcza ze była ona od początku powiklana. Dzięki niemu i jego trafnym diagnozom, szybkiej reakcji urodziłam zdrową córkę
Ale wydruki z pomiarami są też ważne, USG to nie aparat fotograficzny do ujęcia najpiękniejszego profilu Twego dziecka, tylko urządzenie diagnostyczne i właśnie w tym celu powinno być używane, ludziom to się w głowach w dzisiejszych czasach przewraca...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dr Piskulak jest super. Fakt kolejki są tragiczne, ale to dobry specjalista. Dwie moje ciąże prowadził. Przy drugim dziecku postanowiłam nawet się przejechać do Kartuz gdzie pracuje. Było naprawdę warto! Bardzo dobrze wspominam poród i pobyt w szpitalu. Myślę, że gdyby go nie było na dyżurze było by kiepsko.
Dodam jeszcze, że raz na USG przyszłam z moja mamą- mąż był w delegacji a mama nigdy nie widziała dziecka na usg (za jej czasów po prostu czegoś takiego nie było). Doktor poprosił mamę po badaniu ginekologicznym i jak robił mi usg wszystko dokładnie tłumaczył. Moja mama bała się, że guzik zobaczy na monitorze, ale była oczarowana (a jest bardzo krytyczna wobec lekarzy). Przy następnej wizycie widziałam, że pewna kobieta chciała pokazać bobasa na usg swojej córce i mężowi. Też po badaniu bez problemu weszli.
Tak to prawda, doktor ma dodatkowy specjalny monitor, nie trzeba wpatrywać się w ekranik od USG. I doktor pyta zawsze czy ktoś z nami przyszedł. Też go polecam. Z powodu rozsądku, profesjonalizmu, w tej chwili jest to lekarz 3 specjalności: ginekolog, położnik, endokrynolog.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

księgowa?? czy warto? (43 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

do góry