Widok
Czy i czym dopajać 4-miesięczne niemowlę?
Witam, jestem mamą 4-miesiecznego chłopca, karmię wyłącznie piersią i zastanawiam się czy wprowadzić mu już teraz herbatki owocowe i/lub soczki naturalne. Jest sezon grzewczy i wydaje mi się, że maluch ma większe pragnienie. Forumowe mamy jakie macie zdanie na ten temat? I co byście poleciły? Z góry dziękuję za podpowiedzi.
jeśli już - to woda :]
z pewnością nie te "fantastyczne" herbatki granulowane ;) bez sensu słodzone :]
karmiłam mieszanie i od 4m-ca Młody zaczął dostawać soczki - jako wprowadzanie/rozszerzanie diety (soczek jabłkowy na zmianę ze słoiczkiem, soczek marchewkowy na zmianę ze słoiczkiem itd.) ale w małych ilościach.
Od początku dbałam o to, żeby moje dziecko piło jak najwięcej wody :] Teraz też pije głównie wodę :] jak przyzwyczaisz tylko do słodkiego picia, to możesz mieć wielki problem z nauczeniem dziecka picia czystej wody ;)
z pewnością nie te "fantastyczne" herbatki granulowane ;) bez sensu słodzone :]
karmiłam mieszanie i od 4m-ca Młody zaczął dostawać soczki - jako wprowadzanie/rozszerzanie diety (soczek jabłkowy na zmianę ze słoiczkiem, soczek marchewkowy na zmianę ze słoiczkiem itd.) ale w małych ilościach.
Od początku dbałam o to, żeby moje dziecko piło jak najwięcej wody :] Teraz też pije głównie wodę :] jak przyzwyczaisz tylko do słodkiego picia, to możesz mieć wielki problem z nauczeniem dziecka picia czystej wody ;)