Widok

Czy któraś leczy się na żylaki?

Szukam dobrego lekarza chirurga naczyniowego. Wiem, ze w Swissmedzie urzęduje niejaki dr Zając, ale nie wiem czy dobry...

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja byłam w Swissmedzie u Piankowskiego bo słyszałam że to dobry specjalista ale tylko na konsultacjach...usg dopplerowskie żylaków robił mi już ktoś inny....nazwiska niestety nie pamietam

image
image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
hej. ja też się będe musiała zacząć leczyć. wiem ze w swissmedzie maja dobrych specjalistow od tego. ja mam w spadku te zylaki po mojej matce a ona sie tam leczyla i miala tam na nie 2 zabiegi. i od tego czasu ma spokoj:)

image
Czy za karę, że nie wierzę w duszę, nie mam duszy?
Rina ja mam zylaki od kilku lat i nie znalazłam jeszcze dobrego lekarza

dr Zajac podobno jest dobry, bylam u niego raz (tez z polecenia) na wizycie prywatnie, ale w koncu trafilam z NFZ do Szpitala Mar. Woj. na Polankach i tam operowal mnie dr Jerzy Rigall; od operacji minely 3 lata i zylakow na nodze juz nie widac; jednak z NFZ na kazda wizyte czekalam chyba 3 miesiace... a co do usg dopplera to najlepszy ponoc jest dr Theus (nie wiem czy db to napisalam) - tez u niego bylam i polecam:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja mam usuniete zylaki i je widac

ja mam tez na razie jeden na nodze,tez"w spadku" po mamie,babci.
Zastanawiam sie czy wogole warto isc teraz z tym do lekarza,narazie go az tak bardzo nie widac

image
ja żałuje ze usunełam bo i tak je widac tylko ze mnie bolała noga a teraz chociaz nie boli, na razie nie wyszło mi wiecej ale chyba zaczne juz smarowac nogui

A w Swissmedzie mi zrobią operację, jak będzie wskazanie? I czy warto iść z tym doplerowskim badaniem do chirurga? Ile kosztuje te badanie doplerowskie i jak ono wygląda?

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Rina a masz tak duże ze chcesz operowac ?
BO MUSISZ WIEDZIEC ZE JAK ZOPERUJESZ TO ONE MOGA WYJSC W INNYM MIEJSCU

Jeden mam duży, a takto głównie pajączki, może zamiast operacji by mi coś wstrzyknął, bo wiem że czasem coś tam wstrzykują żeby usunąć

moja ciocia miała ostrzykiwane i lepiej niz operacja

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a usunięcie żylaka to zabieg czy operacja? ja też mam w spadku a teraz w ciąży to już w ogóle takie pająki mi powychodziły..i tylko na jednej nodze, lekarz przepisał mi detralex ale po urodzeniu też muszę się wybrać z tymi pająkami...

image
pajaczków sie nie operuje tylko ostrzykuje

tak pajączki tak ale ja mam 2 żylaki które już wyszły i dlatego pytam czy to operacja w znieczuleniu całkowitym czy zabieg

image
zabieg

ja mialam sporo pajaczkow ale teraz po ciazy,moze to dziwne,pochowaly sie oczywiscie nie wszystkie ale malo je widac.Moze dlatego ze teraz duzo sie ruszam,bo mojego synka jest wszedzie pelno a na odpoczynek mam czas jak spi;)

image
Mi moja gin powiedziala ze jak mi bardziej wyjdzie to dostane detralex (ale wg niej to sie stosuje jak zylaki moga zagrazac zyciu, tj ze mozna dostac zakrzepu czy cos...). Ja to chcialam zaczac wczesniej leczyc ale mi lekarze mowili nie ma potrzeby. No i ciaza sie zdarzyla...ja mam 14 tydz ale mi juz wylazly obrzydliwe zylaki na jednej nodze... i nie wiem wlasnie co zrobic sluchac sie gin czy pojsc do innego lekarza? nie chce pozniej miec nogi jak jakis monster...:D

image
Czy za karę, że nie wierzę w duszę, nie mam duszy?
Dziewczyny zalecam rajstopy antyżylakowe, ja nie nosiłam w ciąży i teraz żałuję, bo mi wylazły bardziej żylaki

Rina tak czy inaczej one nie pomagaja nosiłam je z 3 lata a i tak mam