Widok

Czy któraś podawała Nasivin 0,025 przed roczkiem?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Doczytałam, że podaje się je od roczku, ale znalazłam je w apteczce i tak się zastanawiam czy to po starszej córce mi zostało czy jednak miałam zapisane dla tej młodszej. Niestety znowu nam się zaczyna katar i nie wiem czy mogę się poratować tymi 0,025 cz biec po 0,01.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kasia,
dawalm Hani 1,5 m-ca temy, z przepisu lekarza, wiec wiedział ze miala 9,5 m-ca.
image image
Też dawałam córce ;-)

image
Dzięki dziewczyny.

U nas ostatnio katar skończył się pobytem w szpitalu więc słabo mi się robi jak go widzę.
image
Ja raz doraźnie podałam Sudafed i nic się nie działo.Mały bardzo płakał w nocy bo miał zatkany nosek.Następnego dnia w aptece pani mgr poleciła 0,01 dla naszego prawie rocznego synka.Nie wiem jak zareaguje Twoje dziecko ale mysle,ze doraznie mozna spróbować.A i jeszcze jedno ja przed podanie sudafedu podałam sól morską do noska.
Sudafed malemu dziecku ? A Nasivin dawalam na 100% przed roczkiem z zalecenia lekarki.
nasivin jest bezpieczny.na spokojnie można podawac po 3miesiacu.
soft;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak ale Kasia pytao ten bardziej dorosły a nie po 3 mies.
ja teraz naczytalam sie o euphorium nie wiem czy tak sie pisze ze takie super na katar i kupilam na ulotce ze dzieci od 2 roku ma" 2 psiki dziennie ,przy okazji wizyty ze starszym zapytalam ile razy moge powiedziala ze i do 4x dziennie psikac ale musze przyznac ze katar szybko zszedl ,szybciej niz przy stosowaniu innych wód do nosa.
Tak,spokojnie można podawać.Moje miało 2-3 mc z przepisu lekarza.
Na moje euphorbium nie działa ,ma jeszcze bardziej zapchany nos ,podobnie jak inne leki homeopatyczne.Ten mocniejszy też podawałam przed rokiem ok.8 mc.
Tak sudafed.Z tego co wiem to jest ten sam skład co Nasivin.
Ja mojemu dziecku daje na katar w ciagu dnia euphorbium i sól morska sterimar.Ale na noc dobrze jest dać coś na wysuszenie np nasivin.Nasivin jest w 3 róznych stężeniach i ten,w którym najmniej jest substancji aktywnej jest od 3 miesięcy bodajże do roku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziewczyny Nasivin jest różny w tym samym opakowaniu różni się zapisem na opakowaniu ja przez przypadek kupiłam ten na którym doczytałam powyżej 6 roku życia a na drugim jest od 3 miesiąca życia podawałam mojemu ten od 6 roku życia i podrażniło mu śluzówkę tak że krewka leciała bo za mocne działanie miał ten dla starszych :)
mi lekarz też zalecił nasivin jak mała nie miała jeszcze skończonego roczku
imageimage

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

do góry