Widok

Czy któraś z was robiła u p.Moniki z Przymorza pazurki?

Wesele Przymorze Małe Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
j.w?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hop

hop

ja robilam paznokcie zelowe na Chlopskiej, zdaje sie ze u p. Moniki; ogolnie bylam zadowolona - paznokcie wyszly naturalnie i delikatnie; cena bardzo przystepna i nie trwalo to dlugo... paznkocie byly do dopelnienia po 2 tygodniach, ale to kwestia indywidualna - szybko mi rosna... ogolnie polecam :)
super

a gdzie to jest dokładnie?
pedicure też można tam zrobić?

podbijam bo jestem ciekawa, chodzi chyba o ta panią : http://ogloszenia.trojmiasto.pl/kosmetyka/-paznokcie-zelowe-ibd-promocja-sliczne-pazurki-na-kazda-okazje-zapraszam-ogl1199152.html

Chodzi o tą panią z ogłoszenia ;) Robię u niej pazurki juz ponad rok i też jak najbardziej polecam :)
nie ma miłości bez naiwności
witam, ja robilam u tej pani przed cywilnym i nie bylam zadowolona, wyszly szerokie jak łopaty , nie odsunela skorek wiec po wszystkim mialam juz widoczny 3 mm odrost ,i ta biala czesc byla ogromna , prawie na pol paznokcia a to nie wyglada naturalnie, wiecej nie poszlam, moze akurat maiala zly dzien ale ja z uslugi nie jestem zadowolona i nigdy tam nie wroce, jedyne z czego jestem zadowolona to krotki czas wykonywanej pracy, ale a jakosc sie to nie przesnioslo
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
zapraszam serdecznie do Gdyni:)
pozdrawiam
Uważam osobiście ,że patrzenie na zegarek niestety nie jest dobrym doradcą jeśli chodzi o paznokcie.Dwie godz to optymalny czas by dokładnie wykonać usługę. Można postawić na czas np w godzinę i niską cenę albo na jakość wykonanej usługi takie jest moje zdanie.
Zależy co kto preferuje i za jaką cenę.
Polecam gorąco!
Fakt, sprawnie jej to idzie.
dość długo juz u niej robie te paznokcie, jestem za kazdym razem zadowolona .
Z tego co wiem, ma certyfikat by moc robic paznokcie i od poczatku tego roku, certyfikat by uczyc robic paznokcie.

wiec gorąco polecam. ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
z tego co widzę paznokcie wykonane są na tipsach,z tego co widzę na zdjęciach ,cisną mi się słowa a dlaczego na tipsach? skoro są bardziej ekonomiczne metody przedłużania paznokci..
każdy pracuje na czym wygodnie ale uważam ,że paznokcie zrobione na tipsie są niestety szkodliwe dla zdrowia.Można by rzec iż 90% stylistek przedłuża paznokcie metodą żelową na tipsie z wygody bądź braku umiejętności....nie patrząc w efekcie na zdrowie klienta .Powiecie że wiele czynników jest szkodliwych dla zdrowia np fabry do włosów itp..ale dlaczego mamy nie zminimalizować świadomie tych czynników.Np prosząc by stylistka wykonała paznokcie na szablonie..Dobrze wykonane paznokcie na formie są równie trwałe jak na tipsie ponieważ specjalistka powinna umieć przedłużyć paznokcie na wszystkim..ale dlaczego kosztem naszego zdrowia?skoro są metody ktore minimalizują to ryzyko.Może dla niektórych to banał.Dla mnie jako profesjonalisty poważna sprawa.
Dlaczego Nie na tipsach..
1. uszkadzaja naturalny paznokiec,
2. trzeba je przykleic na klej,ktory jest trucizna dla paznokcia.....w połączeniu z plastikiem
3. bo sa z plastyku, bo mamy tylko 10 wielkosci w pudeleczku a kazda reka, kazdy palec jest inny,
4.bo plastyk jest malo elastyczny ZMUSZA paznokiec do przystosowania sie do formy tipsa
5.bo paznokiec jest z trzech komponentow a w przypadku szablonow tylko z zelu/akrylu
6.bo to wyzsza szkola jazdy i kompenencji. (niestety)
Tipsy jako tipsy (plastiki) sa i beda.Sa latwe,latwiejsze,najlatwiejsze.... Sa jednak technika z nizszej polki. I sa nieekonomiczne

Praca na szablonie nie jest gwarancja profesjonalizmu. tak samo jak 150 certifikatow wiszacych na scianie. (niestety) i to że ktoś ma dyplom instruktorski w dzisiejszych czasach o niczym nie świadczy..jednak warto wiedzieć co z czym się je..i jakoś niechce mi się wierzyc że stylistki paznokci informują o tym swoich klientów..szczególnie te stylistki ktore wykonuja paznokcie za pomocą TIPSA..a nie na szablonie.

Gwarancja profesjonalizmu sa nasze umiejetnosi i ...i najwazniejsze : STAN PAZNOKCIA NATURALNEGO. Poniewaz jezeli chodzi o profesionalny naildesign , to chodzi o wzmocnienie naturalnych paznokci, polepszenie ich stanu. Zawsze i wszedzie!
Tipsy jak materiał sa swietne do nauki na poczatek..... i do cwiczenia kwiatkow i do cwiczen linerkami na przykład..

a klej Klej do tipsów cóż..na kazdej buteleczce kleju /dopuszczonego w Unii Europejskiej/ jest pomaranczowy kwadrat z czarnym krzyzem
Symbol XN - szkodliwy dla zdrowia , w wiekszych ilosci prowadzi do śmierci
http://7darmorpl.conseils-web.com/lubrifiants,page,symboles-risque,mod,annexes.fr.html?PHPSESSID=aabd8127ecc80e556d08fc447187a6c0

Cyanoacrylat - co prawda uzywany tez w medycynie do klejenia plytkich blizn,mimo tego specjalisci dyskutuja juz dlugo na ten temat.
Grozny jest nie sam zwiazek ale reakcja ,jaka powoduje polaczenie cyanoacrylatu z plastykiem /tipsy/ i wytworzone poprzez ta reakcje opary,ktore sa trujace.
Nie wierzysz?
Otworz buteleczke kleju i potrzymaj ja 3 sekundy w poblizu oczu - tylko UWAGA! Mozesz poparzyc sobie oparami oczy! ! /Zdarzylo sie pewno niejednej z nas /
Faktem jest- dla zmeczonej chemikaliami dnia codziennego plytki paznokcia taki klej nie jest optymalnym srodkiem do regeneracji. I Niestety taka metoda przedłużania paznokci jeszcze gorzej wpływa na naruralny paznokiec np po zabiegach kosmetycznych itp..
Technika szablonow pozwala nam ta, nawet jezeli minimalna procentualnie szkode dla paznokcia wykluczyc.

Mimo iż paznokieć jest martwy nasze paznokcie sa jak gabka i przyjmuja wszystko do siebie, przekazujac to dalej na lozysko i dalej do matrixa,co moze prowadzic na dluga sprawe - do deformacji plytki. A lozysko to jedno z najwrazliwszych czesci ciala - na kazde lozysko 10-ciu paznokci przypada okolo 10 tys. zakonczen nerwowych. Jest tez bardzo ukrwione , nikt od kleju nie umarl. Ale klej jest jednym z najczestszych alergenow i szkodzi zdrowiu bardziej.
Dlaczego wiec nie uzywac metody bezklejowej,jezeli takowa istnieje i jest bardziej anatomicznie przystosowana do NP /naturalnego Paznokcia?

Ostatnio poglebiłam więdze na ten temat i powiem szczerze ,że jestem zniesmaczona ogladaja na każdym krok paznokcie wykonane na tipsach..moze w koncu warto to zmienić?

Nie napisałam tutaj tego po to by zrobic jakas antyreklame Monice bo nie o to chodzi..frenche robi naprawdę bardzo ładnie..i nie wątpie iz ma stałe grono klientów ktorym robi przepiekne pazurki..na tipsach.

przepraszam...jesli kogoś uraże nie mam takiego celu ,ale dlaczego o tym nie napisać .
uważam ,że klientka powinna bys świadoma klientką..
ktora wie co nosi na paznokciach.To moj obowiązek.
sun nails, uwazam osobiscie , ze jezeli ktoś idzie do takiej stylistki to wie ze robi ona na tipsiei nie ma nic przeciwko temu , jezeli beda chcialy na szablonie to wybiora sie do ciebie do gdyni .

Pozdrawiam
roksana.s :)
uważam ,że odebrałam to jak wtyk z mojej strony odnośnie M..tu nie chodzi o to czy ktoś przyjedzie do mnie czy do Moniki to indywidualny wybór klienta.
Twoja sprawa co nosisz na paznokciach:)i gdzie je robisz..i za ile
stwierdziłam tylko fakty dotyczące ,że paznokcie robione na tipsach są szkodliwe .że uważam że jeżeli ktoś szczyci sie mianem instruktora powinien byc wzorem do nasladowania..
Po drugie Każdy instruktor wykonuje obie metody na tipsie i szablonie.I tak też UCZY
Więc pisanie ,że P Monika uczy ma dyplom instruktorski i robi tylko tipsy jest dla mnie TROCHĘ nie challo.
'
I mylisz się wiele klientek idąc do stylistki nie ma pojęcia po pierWsze co ma na paznokciach po drugie jak wykonywana powinna być prawidłowo usługa.
czasami uświadamniajac inne klientki mozemy zrobić wiecej pozytku niż szkody.I przedewszystkim zmobilizowac stylistki do kształcenia się i do pracy.Bo dlaczego wiecznie ma isc fama ,że 'tipsy niszcza paznokcie?"
tu o to chodzi a i tak każdy będzie chodził gdzie mu wygodnie.Ja tego nie neguje.
Tak jak napisałam frenche p Monice wychodzą bardzo ładne staranne i nie napisałam tego by ją broń cie Boże skrytykować..lub cos w tym rodzaju..
A swoje zdanie wyrazić mogę skoro jestem z tej samej branży.

sun nails- tak przy okazji :P czy na hasło" forum wesele' jest jakas znizka na paznokcie?? :))
roksana- jak trzymają się paznokcie robione u tej p. Moniki?nie łamią się?czy podchodzi powietrze?
wysterowała mnie jedna babka do ktorej chodzilam i szukam kogoś ale tylko pewnego:)
kaju - łamać się naprawde się nie łamią bynajmiej mi. Nawet mojej kolezance ktora pracuje w monopolu nie odpadaja;) a dzwiga tam ciezary :)
powietrze podchodzi - wydaje mi sie ze zawsze podchodzi ( chodź nie wiem ?) ale to jak jest duzy odrost dopiero :)