Widok

Czy ktoś był w Egipcie?

Wesele Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkich , pytanko jak w temacie - chodzi o Egipt . Planujemy tam podróż poślubna i nie wiem czy to dobry pomysł , a jeżeli tak to gdzie Hurghada czy Sharm el Sheikh? Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
z tego co słyszałam w sharm łatwiej o zamach , bo bliżej granicy, byłam w hurghadzie i czułam się tam bardzo bezpiecznie, tam jeszcze póki co nie było zamachów a w sharm to już któryś z kolei, ale teraz wszdzie można oberwać, ja bym pojechała, i planuję właśnie ale za kilka lat wypad na synaj

mnie też zasmuciła poranna wiadomość o wybuchu bomby :-( to straszne...

Pozdrawiam
Alice -mężatka :-)
forumki! Wlasnie sie dowiedziałam o atakach terrorystycznych w Egipcie:(
To straszne i smutne co Ci ludzie robią!
My rowniez we wrzesniu planowalismy podróz do Sharmu -a teraz....
W zeszlym roku 2 dni przed naszym wyjazdem do Egiptu również wybuchły bomby.Pamiętam ze maialam pewne obawy ale pojechaliśmy i bylo super.
W dzisiejszych czasach to naprawde nie ma bezpiecznych miejsc:(
habibi ale pazdziernik to nie grudzien...
my byliśmy w pażdzierniku i bylo bardzo cieplo!Naprawde ja lubie ciepelko i bylo fajnie.Rzeczywiscie wiaterek wiał czasami mocno ale naprawde wrecz pomagał w tym upale.
A jak zwiedzalismy Kair to wrecz upały nie do zniesienia byly-takze nie wyobrazam sobie wczasow w Egipcie w lectnich miesiacach
Co do przestawienia sie organizmu to nie wydaje mi sie zeby byl to jakis problem...
Mi sie wydaje ze koniec wrzesnia jest najodpowiedniejsza pora. Ceny sa najwyzsze w sezonie- jak wszedzie. Bylam tez pod koniec listopada i jak dla mnie bylo juz za zimno. Przeciez tam o tej porze roku tez jest zima, choc nieco cieplejsza niz u nas;) Slonce nie opala juz tak dobrze i sa spore wiatry;)
Dziewczyny a w jakim miesiacu najlepiej wybrac sie do Egiptu? Ja chcialam jechac tam z przyszlym mezem w grudniu ale kolezanka powiedziala ze po pierwsze ceny sa wtedy duzo wyzsze a po 2 ze organizm ma wtedy wieksze kolopoty z przestawieniem sie(do tej pory nie wiem co miala na mysli;))

:)))) dokładnie
Hej Czerwcowa! Hehe! Po 20-tym calkiem fajnie ;) Jestem tu juz bez takich duzych wyrzutow sumienia;) A Ty?
hej Etna jak tam po 20????
Immodium przeciw tzw biegunce podroznych. Dostepny jest bez recepty.
to pewnie na klątwę faraona choć większość poleca nuforoxazyd- ja jadłam wszystko i się nie zatrułam tak samo w turcji , ale jak masz wrażliwy żolądek to kup sobie, zwykłe leki polskie bez recepty nie działają, nuforoxazyd przepisuje się z przepisu lekarza, lub tam na miejscu wszystkie leki bez recepty kupisz, zazdroszcze wyjazdu to taki fajny kraj, mam z tamtąd niezapomniane wprzeżycia, też zamierzamy kiedyś jeszcze raz pojechać

a na co to Immodium?
Jeszcze raz dziękaski dla Was za pomoc . Już wszystko sobie układam w głowie po kolei , żeby było ok. Mam nadzieję , że nie zawiedziemy się Egiptem i jednak będą to dwa tygodnie - a niech tam... Pozdrówka.
HANA! Na 2 tygodnie do hotelu? Nic nie zwiedzac tylko tam siedziec? Hmm, ja bym umarla z nudow. Bylam i w Hurghadzie i w Sharmie i jak dla mnie ciekawiej bylo w Hurghadzie, bo Sharm to takie Egipskie Las Vegas- jak to okreslaja miejscowi, mnustwo knajp, dyskotek itp ale jezeli macie siedziec na miejscu caly czas to pewnie znajdziecie tam rozrywki dla siebie. Jedna rzecza niezaprzeczalna jest to ze w Sharmie jest o wiele drozej. Acha! nie zapomnijcie zabrac ze soba Immodium...
do Sharmu... i na 2 tygodnie... Hurghada jest strasznie brudna, w Sharmie zupełnie iiny standard ( jest to mały kurort)
Hana, jedżcie na dwa tygodnie. Trzy dni potrzebne są na zaklimatyzowanie się w nowym miejscu. Nie wykupujcie wycieczek fakultatywnych, bo biuro turystyczne skasuje Was o wiele więcej. Na miejscu w każdym hotelu jest takie biuro, gdzie możecie sobie wykupić nurkowanie wsród raf koralowych, wyjazd (ok. 3 godz w jedną stronę) do klasztoru Sw Katarzyny i wejście na górę Mojżeszową, albo safari-odjazdowa jazda bez trzymanki w jeepach.....
Dzięki , jesteście kochane , zdecydowalam się na Sharm i mam następny dylemat , czy jechać na tydzień czy na dwa ( róznica w cenie nie duża) zaznaczam , że do Kairu tym razem nie planuję jechać i w związku z tym czy dwa tygodnie to nie będzie troszkę za długo jak myślicie ?
http://forum.gazeta.pl/forum/0,53940,1997830.html
do góry