Widok
Czy ktoś używał na zaparcia u 2-latka czopków Eva/Qu Bambini?
Mój syn ma nietolerancję pokarmową i często pojawiają się zaparcia. Nie chcę mu podawać środków na przeczyszczenie.
Podobno czopki Eva/Qu można stosować od 1 roku życia?
Proszę, powiedzcie jak one działają, czy ktoś je stosował u tak małych dzieci?
Podobno czopki Eva/Qu można stosować od 1 roku życia?
Proszę, powiedzcie jak one działają, czy ktoś je stosował u tak małych dzieci?
Są ok. Skuteczne i delikatne. Do poczytania na ich temat http://www.solpharm.pl/produkty/pediatria/eva-qu-bambini.html
Nam poleciła te czopki farmaceutka dla 4 letnigo dziecka. Wszystkiego próbowałam z naturalnych sposobów ale jak przez tydzień córka nie mogła się załatwić choć chciała ipłakała za każdym razem, kiedy siadała na sedesie, to się poddałam i zaaplikowałam ten czopek. Zgodnie z info na ulotce po aplikacji trzeba chwilę wstrzymać chęć wypróżnienia, co nie jest łatwe ale konieczne, żeby czopek się rozpuścił. Po 10 minutach córka zrobiła kupę bez bólu:) Duża ulga, czopek naprawdę działa. Mam jednak nadzieję, że problem długo się nie powtórzy. Słodyczom mówimy nie:)
Widzę, że znacie czopki od dawna. Ja dowiedziałam się o ich istenieniu całkiem niedawno, a wielka szkoda bo mój synek miał okropne zaparcia i bardzo się z nimi męczył. Probowaliśmy wielu róznych sposobów i nic nie działało.
Czopki sa super - działają do kilkunastu minut po aplikacji więc szybko, ale nie gwałtownie. Bezpieczne i naturalne
Czopki sa super - działają do kilkunastu minut po aplikacji więc szybko, ale nie gwałtownie. Bezpieczne i naturalne
Mam podobna sutuacje moja
Corka aktualnie 4 lata cierpi na zaparcia nawykowe kupkę robi jedynie na stojąco do pampersa ale od 5 dni próbujemy jej pokazać, ze nocknik jest ok. W każdym razie dziś podaliśmy jej czopka Eva qu bambini i zrobiła kupkę bez pampersa nad nocnikiem ale nadal nie chciała usiąść. Czy u Pani sytuacja się poprawiła czy corka robi kupkę już w poprawnej
Pozycji?
Corka aktualnie 4 lata cierpi na zaparcia nawykowe kupkę robi jedynie na stojąco do pampersa ale od 5 dni próbujemy jej pokazać, ze nocknik jest ok. W każdym razie dziś podaliśmy jej czopka Eva qu bambini i zrobiła kupkę bez pampersa nad nocnikiem ale nadal nie chciała usiąść. Czy u Pani sytuacja się poprawiła czy corka robi kupkę już w poprawnej
Pozycji?
potwierdzam wszystkie pozytywne opinie. Czopki bardzo pomogły mojemu synkowi gdy miał zaparcia. Działają szybko bo już w ciągu kilkunastu minut. Mówiąc najprościej działają miejscowo - rozpuszczają kupę i bez problemu dziecko może się załatwić. Nie ma przy tym bólu czy dyskomfortu. Wcześniej mały bał się robić kupę bo wychodziła twarda i zbita, no i oczywiście pupka bolała