Widok

Czy ktoś używał na zaparcia u 2-latka czopków Eva/Qu Bambini?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mój syn ma nietolerancję pokarmową i często pojawiają się zaparcia. Nie chcę mu podawać środków na przeczyszczenie.
Podobno czopki Eva/Qu można stosować od 1 roku życia?
Proszę, powiedzcie jak one działają, czy ktoś je stosował u tak małych dzieci?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja używałam u córki, na szczęście tylko jeden raz. Pomogły jej w ciągu 10 minut. są bezpieczne dla dzieci.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Potwierdzam że są skuteczne i bezpieczne. Wczoraj uratorwały mi życie, bo mój 4 letni syn od kilku dni nie mógł się wypróżnić

Są ok. Skuteczne i delikatne. Do poczytania na ich temat http://www.solpharm.pl/produkty/pediatria/eva-qu-bambini.html
Ja stosuję te czopki, mój synek cierpi na zaparcia. Po 10-15 min. od włożenia czopka, dziecko się wypróżnia. Można je często stosować.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Polecam d icopeg junior.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam też taką sytuację z synem, te czopki są bardzo dobre, można je podawać dziecku tak często jak zachodzi potrzeba bez obawy o skutki uboczne. Czopki nie przeczyszczają, nie wchłaniają się, tylko działają fizjologicznie, a po kilku minutach od aplikacji synek robi kupę.

A czy te czopki polecał pani lekarz,bo też mam problem z córką,ma zaparcia i potrafi nie zrobić kupy nawet osiem dni,już nic nie pomaga

W naszym przypadku polecił nam lekarz, ale w iem że farmaceutki też polecają te czopki. Są bezpieczne dla maluchów.
Czopki polecił pediatra, ale kupuje się je bez recepty.
Ja używam tych czopków, jak jest zaparcie to trzeba szybko zadziałać, a one likwiduja zaparcie po kilkunastu minutach od aplikacji.
dwa razy się zdarzyło, są od 2 roku zycia, więc bez obaw.
Ja jestem zdania, że warto mieć coś po prostu w domu i w razie konieczności użyć Czopki są dobre, ważne aby nie przeczyszczały, nie odwadniały itd. Wtedy jest bezpiecznie i komfortowo
W ulotce jest napisane że od 13 miesiąca. Ja kilka razy podałam czopek, bo dłuższej chorobie i antybiotykach u córki zaczęły się zaparcia. Mimo diety pod kontrolą zaparcia nie odpuszczały, więc pediatra polecił te czopki żeby mała się nie męczyła. Kilka aplikacji i wszystko wróciło do normy.
Tak. Kilka razy się zdarzyło. Warto mieć je pod ręką zwłaszcza na wakacjach. kiedy dieta naszego dziecka nie jest idealna :) Moje wtedy niestety miewa zaparcia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Są ok. U mojego dziecka się sprawdzają. Dużym plusem jest to że działają po określonym czasie, więc można zaplanować kiedy dziecko sie wypróżni.

Dla mnie zaletą jest to, że działają delikatnie i po rozpuszczeniu czopka dziecko załatwia się bez bólu.
Spokojnie można je stosować. Moje miało 18 miesięcy jak pierwszy raz zastosowałam. Oczywiście najpierw zapytałam lekarza bo nie podaję dziecku leków czy preparatów bez konsultacji.

Nam poleciła te czopki farmaceutka dla 4 letnigo dziecka. Wszystkiego próbowałam z naturalnych sposobów ale jak przez tydzień córka nie mogła się załatwić choć chciała ipłakała za każdym razem, kiedy siadała na sedesie, to się poddałam i zaaplikowałam ten czopek. Zgodnie z info na ulotce po aplikacji trzeba chwilę wstrzymać chęć wypróżnienia, co nie jest łatwe ale konieczne, żeby czopek się rozpuścił. Po 10 minutach córka zrobiła kupę bez bólu:) Duża ulga, czopek naprawdę działa. Mam jednak nadzieję, że problem długo się nie powtórzy. Słodyczom mówimy nie:)
Te czopki a ok. Szybko pomagają się wypróżnić.Z tego co wiem, to są to czopki od 2 roku życia. Nie wiem czy można podać młodszemu dziecku, trzeba zapytać pediatrę.

Ja stosuję te czopki u moich dzieci, uważam że są bardzo dobre, nie ma ubocznych działań.
problemy naszych dzieci

Stosowałam te czopki u mojego syna gdy pojawiły się zaparcia. Są bardzo skuteczne. Nie uzależniają i działają miejscowo. Nam bardzo pomogły

Tak, używamy, ale u dziecka starszego. Synek miał dwa latka gdy pojawiły się zaparcia. Czopki pomogły i zawsze mam je w domowej apteczce.

Stosowałam również i potwierdzam z całą pewnością, że są bardzo skuteczne i pomocne w walce z zaparciami

Stosowaliśmy te czopki gdy synek miał zaparcia. Zaczęły się gdy mały się odpieluchował. siku ok, ale z kupą był duży problem. Miał tedy troszkę ponad dwa latka

Ja również ich używałam gdy mała miała zaparcia. Są niezastąpione. Działają szybko, bo do 15 minut po aplikacji. Bezpieczne, naturalne i nie uzależniają

Zgadzam się, mnie właśnie na tym zależało, żeby działały łagodnie. U dorosłego to nawet zbyt mocny efekt przeczyszczający jakoś da radę się przeżyć, ale u dziecka to lepiej postawić na łagodne działanie

Znam, stosowałam i bardzo polecam. Są niezwykle skuteczne w walce z zaparciami. U nas sprawdziły się bardzo i tak na prawdę do tej pory są w zaopatrzeniu apteczki na wyjazdy. Bo córka własnie w czasie zmiany diety miewa zaparcia

My też namy te czopki. Zaleciła nam je lekarka gdy u mojego Przemka pojawiły się zaparcia. Najważniejsze, że są naturalne i nie uzależniają. Do 15 minut po aplikacji konieczna była wizyta w toalecie.

czopki są bardzo skuteczne działają do 15 minut. Ważne, że są łagodne i ulga jest szybka. Na szczęście ostatnio nie mamy już tego problemu

Czopki bardzo pomogły gdy synek miał zaparcia. Działają już do kilkunastu minut po aplikacji, więc szybko, ale nie gwałtownie. W przypadku dzieci to bardzo ważne. Są bezpieczne i naturalne. Oceniam na 5+

ja również potwierdzam, że są bardzo skuteczne. Działają w ciągu kilku, kilkunastu minut po aplikacji czopka. Moja córka pozwalała je zakładać bez problemu.
Okazały się w 100% skuteczne

Ja również mogę je polecić z czystym sumieniem, właśnie dlatego że działają szybko i są bardzo skuteczne. Pozdrawiam

Super są. Polecam bardzo. Moje dziecko miało zaparcia i nic nie skutkowało. Czopki poradziły sobie bardzo dobrze. Oceniam na 6

Widzę, że znacie czopki od dawna. Ja dowiedziałam się o ich istenieniu całkiem niedawno, a wielka szkoda bo mój synek miał okropne zaparcia i bardzo się z nimi męczył. Probowaliśmy wielu róznych sposobów i nic nie działało.
Czopki sa super - działają do kilkunastu minut po aplikacji więc szybko, ale nie gwałtownie. Bezpieczne i naturalne

Ja znam od dawna. Najpierw znałam w wersji dla dorosłych bo miałam zaparcia w ciąży. Potem gdy córka miała ok 3 lat cierpiała na zaparcia nawykowe. Czopki bardzo jej pomogły. Pozwalała je sobie palikować. Są bezpieczne dla dzieci.

Mam podobna sutuacje moja
Corka aktualnie 4 lata cierpi na zaparcia nawykowe kupkę robi jedynie na stojąco do pampersa ale od 5 dni próbujemy jej pokazać, ze nocknik jest ok. W każdym razie dziś podaliśmy jej czopka Eva qu bambini i zrobiła kupkę bez pampersa nad nocnikiem ale nadal nie chciała usiąść. Czy u Pani sytuacja się poprawiła czy corka robi kupkę już w poprawnej
Pozycji?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Te czopki są od 2-go roku życia, stosuję je obecnie u syna, pomagają bardzo szybko, po kilkunastu minutach następuje wypróżnienie :)

również używałam tych czopków i potwierdzam, że działają super skutecznie. Nie było żadnych problemów z aplikowaniem

Tak. Ja również używałam i polecam je bardzo. Super radzą sobie z zaparciami nawet wtedy gdy inne sposoby zawodziły.

również znam te czopki i polecam. Sprawdziły się bardzo dobrze

potwierdzam wszystkie pozytywne opinie. Czopki bardzo pomogły mojemu synkowi gdy miał zaparcia. Działają szybko bo już w ciągu kilkunastu minut. Mówiąc najprościej działają miejscowo - rozpuszczają kupę i bez problemu dziecko może się załatwić. Nie ma przy tym bólu czy dyskomfortu. Wcześniej mały bał się robić kupę bo wychodziła twarda i zbita, no i oczywiście pupka bolała

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie zabawki edukacyjne polecacie? (33 odpowiedzi)

Chcę kupić jakieś zabaweczki Amelce ale nie mogę się zdecydować co jej kupić, za dużo tego...

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

Czy ktoś miał styczność z hiszpańska mucha?? (38 odpowiedzi)

JW. Działa czy nie działa??

do góry