Widok

Czy ktoś wysyłał wózek kurierem?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Wystawiłam wózek na allegro. Zaznaczyłam odbiór osobisty, ale jest ktoś zainteresowany wysyłką kurierem za pobraniem.
Nigdy nie wysyłałam takiej wartościowej rzeczy i to za pobraniem.

Czy coś mi grozi? Tzn. kupujący musi chyba zapłacić, bo inaczej kurier nie wada towaru? Ale czy mam się czegoś obawiać? Na pewno wezmę ubezpieczoną przesyłkę - ale tez się boję, że kureir uszkodzi i wmówią mi, że już taki dałam? No nie wiem jak się do tego zabrać...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja wysylalam poczta polską, polecem,zaplacilam 56zl wozek gleboko-spacerowy. Za pobraniem bedzie pewnie ciut drozej
Ja wysyłałam za pobraniem wózek głęboko-spacerowy firmą kurierską Opek. Zapłaciłam 100zł.
U mnie było tak samo - wystawiłam na allegro z odbiorem osobistym a kupiec znalazł się w innym województwie i chciał pokryć koszty przesyłki więc się zgodziłam.
A obawiać się raczej nie masz czego, tylko dobrze zapakuj w karton (ja miałam w 2 kartonach) i obklej taśmą (ja jeszcze w jeden karton wcisnęłam kawałek innego kartonu bo wózek by "latał" - żeby to usztywnić). Wózek dotarł do odbiorcy w ciągu 24h - tylko ja musiałam czekać na pieniądze równe 3 tygodnie (czyli dokładnie tyle ile wynosi maksymalny czas oczekiwania).
Nie wiem jak jest z wysyłaniem kurierem za pobraniem, wiem jak jest z wysyłaniem w ogóle. MASAKRA. Nikt nie chce przyjać tak duzej paczki. Też sprzedawałam przez internet (Tablica) i zgodziłam się na przesyłkę, a co gorsze z góry umówiłam się na koszt dostawy 50 zł. (bez sprawdzania ile to faktycznie kosztuje i jak wygląda).Zakończylo sie tak, że podeszłam do kuriera, który akurat zatrzymał się na ulicy i powiedziałam, że mam do wysłania wózek i budzet na to 50 zł, czy może wziać? Wziął ale na zasadzie, że to jego prywatna dostawa - 50 zł dla niego do kieszeni.Byłam zadowolona bo zmieściłam sie w kwocie a wszystko przebiegło dobrze. Pakowanie wóżka to też cieżka sprawa - trzeba dobrze zabezpieczyc, masa materiałów na to idzie. Lepiej sprzedawać miejscowo.
A i ja miałam kartony od wózka więc nie miałam problemów z zapakowaniem. Co do wymiarów to jak dzwoniłam zamówić kuriera to podawałam wagę paczek (do 30kg) i wymiary i nie było żadnego problemu.
Dzieki!
Ja też mam kartony od wózka, także z pakowaniem nie ma problemu.

zaraz podzwonię po kurierach i popytam.
Najgorsze to, że tak długo na kasę się czeka.
polecam to:ja często używam,wysylałam już ze 4 wózki i wszystko ok.Mają opcję za pobraniem kilka zł.więcej,ale nie masz żadnych niespodzianek.
Jeśli odbiorca nie zaplaci,paczki nie dostanie........
http://allegro.pl/chcesz-wyslac-paczke-kurierem-najtaniej-kurier-i2067084246.html
ja wysylalam tu http://www.wysylajtaniej.pl/index.php?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=Lins_Sponsorowany
za paczke do 30 kg placilam 19,5 zl
samemu zamawia sie kuriera przez net i drukuje list przewozowy :) przy wybraniu kuriera K-EX mozna wybrac bardziej szczegolowo godz odbioru niz UPS :) a i za wyslanie placi sie na ich konto od razu
Jak masz kartony to powinno być dobrze.
A prywatnie mam złe wspomnienia co do wysyłki wózka: kupiłam wózek na allegro i miałam dostać go pocztą kurierską - a dotarł zwykłą paczką, miał wystające niezabezpieczone elementy... no kiepsko to komuś wyszło :((
ja nie lubie wysylac za podbraniem bo raz zdarzylo sie ze tak wyslalam a odbiorca nie odebral o dkuriera i bylam w plecy za wysylke
jak ja próbowałam wysłać to też wychodziło strasznie drogo, wyliczyli na podstawie wymiarów paczki że to jest przesyłka paletowa i policzyli 150 zł! Obdzwoniłam chyba wszystkie firmy kurierskie i wszędzie wychodziło drożej niż na poczcie. W końcu udało mi się przekonać kupującego żeby odebrał sobie osobiście :) na szczęście nie miał daleko
image
image
za pobraniem bym nie wysyłała - kurierem jak najbardziej ja sama dostałam wozek DHL zapakowany w karton po AGD

zapytaj w marketach elektroniczych moze moze beda mieli takie kartony na zbyciu..
ja wziełam karton z Reala :) Trochę przerobiłam, przycięłam, zgięłam i z dużego zrobiłam średni. Jeszcze to wszystko taką folią niebieską klejącą owinęłam.
Trzeba uważać na bolce od kółek. Jak się ściągnie koła to te bolce przebijają karton :/ Nałożyłam na to kawałki styropianu i zakleiłam taśmą ;)
image
image
Kartony mam oryginalne...

strasznie drogo, kurcze. od 130 do 230 mi policzyli.

majakmama - dzięki za link - tam najtaniej wychodzi, bo ok 100 zł. Może tam zamówię.
sprzedając wózki nigdy nie zdecydowałam się na wysyłanie ich kurierem :] chociaż byli chętni na zakup -wolałam poczekać i sprzedać tu na miejscu, z odbiorem osobistym :]

odsyłałam jedynie do producenta i serwisu - ale przysyłali mi kurierów :] miałam tylko spakować wózki w kartony :] (jeden karton wzięłam z Mama i ja, drugi z Jysk)
ja kupę lat temu wysyłałam pocztą ,teraz też mam w planach sprzedać wózek ale jakoś przeraża mnie wysyłka ,były by to dwie paczki więc chyba zdecyduje się na taki krok jak Agusia ,sprzedam tylko z odbiorem osobistym.
No ja też wolałabym osobisty odbiór...ale chtnych brak. A wkurza mnie to, że pół pokoju mam zawalone wózkiem, którym nie jeżdżę.

U mnie to 3 kartony - stelaż, siedzisko i gondola...ech!

Powiem Wam, że mam stracha, ale chyba zaryzykuję i jak kupujący się zdecyduje to wyślę tym kurierem. Wysłałam ok 20 b. dokładnych zdjęć, gdzie widać wszystkie ślady użytkowania...mam nadzieję, że kupujący nie rozmyśli się i odbierze wózek od kuriera. Nie uśmiecha mi się płacić 200 zł (wysyłka w dwie strony) za nic, jak nie odbierze...ech...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jak oszczedzacie ? (27 odpowiedzi)

witam dziewczyny napiszcie plis jak oszczędzacie, jakie formy, jakieś rygory, albo na czymś...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

do góry