Widok
Czy licencja na slub jest płatna?
Witam. Orientuje się ktoś czy licencja wystawiana przez Księdza jest odpłatna? Mielismy brać ślub w Kościele mojego narzeczonego, tam zaczęliśmy załatwiać dokumenty, teraz zmieniliśmy Parafię i Ksiądz powiedział nam, żebyśmy dokońca załatwili wszystkie formalności a jemu musimy tylko dostarczyć licencję na ślub z poprzedniego Kościoła. Był ktoś w takiej sytuacji? Bo w sumie to troche bezsensu byłoby płacić w jednej parafii za wystawienie licencji a w drugiej za udzielenie ślubu
jest to bezsensu, ale tak jest. dodatkowo licencję wystawia Twoja macierzysta parafia do której należysz, a ponieważ traci kasę to odbija sobie taką opłatą ... poza tym w każdym urzędzie płacisz za wystawione zaświadczenia (chociaż są to np. odpisy), więc w kościele jest podobnie
napewno osoba w parafii powie "co łaska"
napewno osoba w parafii powie "co łaska"
url=http://www.maluchy.pl]
[/url]

Jolga a z jakiej parafii Ksiądz dawał wam tą licencję? My musimy ja wziąść z Parafii NSJ we Wrzeszczu. Byłam już w tam w sprawie odwolania ślubu i przeniesienia go do innej parafii ale Ksiądz nic na temat opłaty nie mówił, powiedzial tylko, że jak przywiozozę kartkę z zapowiedziami z mojej parafii to wyda nam licencję.