Widok

Czy lubicie się malować i dlaczego?

Zastanawia mnie to ponieważ jestem mężczyzną i nie lubię wymalowanych kobiet. Uważam, że takie kobiety wyglądają sztucznie. To trochę tak jakby zakładały na twarz maskę. Dlatego wolę naturalne kobiety, które niczego nie ukrywają. Nie chcę całować ust wysmarowanych szminką tylko naturalne usta.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

Zaskoczę cie: nie wszyscy są tobą i mogą mieć inne upodobania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myślę, że to powinno zależeć od indywidualnych potrzeb i upodobań osoby, która się maluje, a nie od tego co się podoba osobom, które są w jej otoczeniu. Ja osobiście bardzo lubię się malować i sprawia mi to przyjemność, ale częściej wychodzę z domu bez makijażu, bo nie czuje potrzeby nakładania go codziennie.

Doceniasz naturalne piękno? Na https://www.magiacodziennosci.com/ znajdziesz wiele inspiracji związanych z naturalną pielęgnacją i podkreślaniem urody bez makijażu.

To znajdź sobie taką, ludzie maja różny gust.

Podsumowanie:

Dyskusja dotyczy podejścia kobiet do makijażu i różnorodnych perspektyw na ten temat. Uczestnicy dzielą się swoimi osobistymi doświadczeniami, od kobiet, które lubią się malować codziennie dla poczucia pewności siebie, przez te preferujące minimalistyczny makijaż ograniczony do tuszу i kreski, aż po osoby całkowicie rezygnujące z kosmetyków. Rozmowa porusza kwestię naturalnego piękna versus sztuczności, wpływ makijażu na samopoczucie oraz społeczne oczekiwania wobec wyglądu kobiet. Wiele osób podkreśla, że decyzja o makijażu powinna być indywidualnym wyborem dla siebie, a nie dla innych, oraz że dobrze wykonany, delikatny makijaż jedynie podkreśla naturalne piękno bez maskowania twarzy.

Inne tematy z forum Kobieta

Ulubione perfumy (9 odpowiedzi)

Cześc. Jakie są Wasze ulubione zapachy na co dzień? Jesli chodzi o mnie to uwielbiam Dior pure...

do góry