Widok

Czy milosc po milosci moze byc miloscia?

Temat to mi sie udal:D
ciekawi mnie wasze zdanie na temat milosci.... Czy w zyciu mozna kochac tak samo silnie wiele kobiet? Czy moze to jest tak ze w zyciu mozna kochac prawdziwie tylko raz, a potem to sie kocha i szanuje ale to juz niejest to...?
Gadale z wieloma osobami i wiekszosc tak ma ze kogos kocha. Nie jest z ta osoba ale ja kocha. Moze byc z kims i ta osobe kochac ale wie ze jezeli tamta osoba by przyszla i dala jej szanse to z obecnego zwiazku nic by niebyla. Czy tak wlasnie jest?
ciekawi mnie wlasnie to czy ludzie potrafia prawdziwie kochac tylko jedna osobe na swiecie, a reszta to juz jest jakas slabsza milosc, bezx tak wielkiego znaczenia....A moze to tylko iluzja, moze ta sooba ktora tak prawdziwie kochamy to nie istnieje, moze kochamy tylko swoje wyobrazenie o tej osobie, zludzenie? przeciez ta osoba mogla sie zmienic, moglo sie stac wiele rzeczy...wkoncu nawet my moglismy sie zmienic....
Czy ja wogule logicznie mowie i ktos to rozumie?:D

Pozdrawiam
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Antyspoleczny nadal nie odpowiedziałeś czy kochasz ta kobietę i czy jak by była możliwość to zucilbys swoje obecnie życie dla niej?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miłość jest zmienna.tak jak pogoda
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tylko czas rozumie jak ważna jest dla człowieka miłość a jeśli myśli się o jedynych osobach do końca życia to jest właśnie MIŁOŚĆ z którą powinno spędzić się resztę życia albo być samemu i nie ranić innych

Ha ha
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

chyba że świecidełka świąteczne samodzielnie zroione ;

chyba że swiecidełka świątecznie samodzielnie zrobione:)

0

Antyspołeczny
2017-12-24 14:10:07
Piszesz tu o strasznie wielu rzeczach na raz; szczęście, związek, miłość, zakochanie... Próba połączenia tego w jedno, to recepta na katastrofę:d

I obalę też Twój pogląd, że trzeba kochać, by być szczęśliwym. To tak nie działa, wręcz przeciwnie, trzeba być szczęśliwym, aby mieć jakiś fundament, by zacząć kochać. W przeciwnym razie nie kocha się, a oczekuje, że druga strona będzie spełniać oczekiwania i tym samym wypełni pustkę. A to się nigdy nie stanie.
nie musisz nic obalać aty cieszę się że jesteś szczęśliwy i z całego serca życzę Ci jak najlepiej fajny z Ciebie facet :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Piszesz tu o strasznie wielu rzeczach na raz; szczęście, związek, miłość, zakochanie... Próba połączenia tego w jedno, to recepta na katastrofę:d

I obalę też Twój pogląd, że trzeba kochać, by być szczęśliwym. To tak nie działa, wręcz przeciwnie, trzeba być szczęśliwym, aby mieć jakiś fundament, by zacząć kochać. W przeciwnym razie nie kocha się, a oczekuje, że druga strona będzie spełniać oczekiwania i tym samym wypełni pustkę. A to się nigdy nie stanie.
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

no wreście jesteś szczęśliwy i zakochany i o to chodzi:) miłość jest w życiu najważniejsza tylko nie kupuj jej za duzo świecidełek bo jescze się okaże że jest z tobą tylko dla nich pamiętaj kocha się człowieka a nie dobra materialne .Zyczę Tobie żebyś był szczęśliwy w związku tak jak ja bo tylko kochając można być szczęśiwym:) pozdrawiam serdecznie

Jak się ma miłość romantyczna bez kupowania "świecidełek" (w szerokim znaczeniu tego słowa), czy to nie one i te dwie pozostałe kwestie czynią miłość romantyczną?
I czy można oprzeć związek na miłości romantycznej? Nie rozbije się on o aspekt praktyczny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mojej dziewczynie mogłoby się to nie spodobać:p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

tak anty prawdziwa a nie za kupowanie świecidełek bo to sponsoring a miłość romantyczna istnieje tylko nie wszyscy na nią zasługują a nawet jak mają szanse stworzyć związek oparty na miłośći to uciekają WESOŁYCH ŚWIĄT

zyczę Ci abyś w Nowym Roku 2018 znalał swoją drugą połowę uwiesz są nadal na świecie pozytywni ludzie i warto się nich otworzyć a nie z góry ich odrzucać bo życie jest naprawdę za krótkie:)

Prawdziwa?:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

mam nadzieję że pojawiła się wreście ta prawdziwa osoba na którą czekałeś ?a może nie zauważasz jej?

To jest komedia romantyczna, czyli z założenia szyderstwo z nowej formy tworzenia związków, która powstała w latach 50 poprzedniego wieku, paradoksalnie jednak to szyderstwo zaczęło być postrzegane przez kolejne pokolenia jako wzór do naśladowania dla stworzenia prawdziwej miłości. Jakkolwiek by to postrzegać trudno w dwie godziny pokazać szarą codzienność mijających lat. Uczuć zaś wcale nie da się pokazać. Najlepiej wychodzą emocje powstałe z zaspokajania pierwotnych instynktów obu stron - w dużym skrócie; mężczyzna kupujący seks za świecidełka, powierzchowne komplementy i okazywane zainteresowanie.

Temat założyłem 13 lat temu. Wtedy pisałem "wogule", a teraz sam nie rozumiem połowy, co napisałem:d
Teraz nie użyłbym słowa "prawdziwie" a raczej "inaczej", aczkolwiek i tak bym się z tym nie zgodził w chwili obecnej.
Faktem jest, że o jednych osobach myśli się do końca życia, o innych się tylko pamięta i wspomni, od czasu, do czasu.

Ha, ha, ha
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mnie Amor trafił tylko raz i strzała tkwi w moim sercu do tej pory od ... , eee powiecie, że ludzie tak długo nie żyją :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

a czy teraz jest osoba do której coś czujesz i chciałbys z nią być

Myślę, że miłość nigdy nie jest taka sama i tą "prawdziwą" zaznają tylko nieliczni. Ze swoich zwiazków trzy określałam prawdziwą miłością, i fakt.. cały czas tak czuję ale dopiero teraz, patrząc wstecz mogę stwierdzić, która była najsilniejsza, najważniejsza... Kto wie, może to nie jest to 100%, które mogłoby mnie spotkać, może coś jeszcze wspanialszego czeka na mnie? A może nigdy nie zaznam czegoś mocniej i to wspomnienie pozostanie jako ta największa i jedyna...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Towarzyskie

ona-feromony (40 odpowiedzi)

feromony jakie i czy dzialaja...

do góry