Widok

Czy mówi wam cokolwiek nazwisko Ossendowski ?

Czy mówi Państwu cokolwiek nazwisko Ossendowski ? To takie pytanko w ramach maleńkiej ankiety.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ferdynand Ossendowski?
napisał książkę Zwierzęta, ludzie, bogowie i jeszcze kilka innych ale tych nie znam :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to chyba jakiś wojażer?Tyle ja kojarzę..
Na razie powstrzymam się od komentowania, bo taki jest mój cel. Poczekam jeszcze na inne głosy.
Mamy internet.
@ wwww

Wiele rzeczy mamy, ale jak nie mamy rozumu, to żaden z nich pożytek.
A pytanie brzmiało:
"mówi nazwisko Ossendowski"
a nie
"mowi internet".
No dobra "zetjot" to czekamy na dalszy rozwój wypadków ;-)
Nic więcej nie mówi poza tym, co jest w internecie. Napisz, jaką tajemnice skrywa.
No więc mamy, po paru dniach od zawieszenia wpisu na forum, jasność w temacie i mogę dodać dalszy ciąg:

Czy mówi Państwu cokolwiek nazwisko Ossendowski ? Antoni Ferdynand Ossendowski. Ciekaw jestem, jakie byłyby wyniki ankiety przeprowadzonej wśród Polaków. Obawiam się, że zgodne z przewidywaniami.

Nawiązując do żulerskiej proweniencji obecnego establishmentu postkomunistycznego, "salonu" i palikociarni, warto na przykładzie Ossendowskiego przypomieć jakie kroki podejmowali sowieci i jakimi planami kierowali się na okupowanych terenach Polski. Nic nam wyraźniej nie powie o tym, jakie plany były realizowane w peerelu i są realizowane obecnie w "III RP".

Celem oczywiście była likwidacja wszelkimi środkami starej, prawdziwej elity i zastąpienie jej podróbką. Walka nie ograniczała się do eksterminacji żółnierzy wyklętych, Pileckich i Fieldorfów. O skali sowieckiej determinacji świadczą niesłychane zdarzenia związana z kilkoma osobami z przedwojennej elity.

Oto, po wkroczeniu na teren Polski sowieci urządzili polowanie na poległego w Powstaniu Warszawskim Krzysztofa Kamila Baczyńskiego a ciało zmarłego Ossendowskiego, słynnego pisarza antysowieckiego, wywlekli z grobu, by sprawdzić, czy rzeczywiście nie żyje. Wykopaliska na słynnej "łączce" potwierdzają, jaki był stosunek komunistów do elity i pamięci o niej.

A o zamyśle, jaki się krył za tego typu kuriozalnymi poczynaniami rozmawiała Torańska z Jakubem Bermanem. I jak widać zamysł ten w znacznym stopniu się powiódł, a zachowania ludzi sowieckich nie uległy znaczącej zmianie, co pokazał stosunek do ciał ofiar katastrofy smoleńskiej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ale to już było:

http://niepoprawni.pl/blog/2541/zadnych-zludzen-drodzy-panstwo

Nieładnie. Wolałbym, aby NASZE forum nie było zapychane takimi powielanymi wypocinami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nieładnie ? Tu nie chodzi o estetykę, lecz o merytorykę.

Ponadto,"Nasze forum" nie jest Pańskie lecz publiczne.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Hm.
"NASZE" chyba nie oznacza "MOJE".
Przed "lecz" powinien być przecinek.
"Nasze" oznacza: moje, i moje, i moje. Jeśli chodzi o mnie, jakoś nie czuję się właścicielem forum ani jego częśći.
A błędy literowe czy interpunkcyjne, to kwestia wady wzroku i unikam drobiazgowej edycji tekstu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
I to by było na tyle.
Wadę wzroku można leczyć; inne przypadłości nie.
@ nie Halewicz

A o meritum to pan się nawet nie zająknie ? Ciekawa filozofia życiowa. Cenzor siedzi panu w głowie? Zabrania ? Cykor ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Naprawdę mnie nie rozpoznałeś z innego forum?
Tu nie jestem Halewiczem, a tam?
Do trzech razy sztuka!
I po co Ci to Zet było :))) Następny facet z projektem..? Potem grill... ;)))))) Słabo Zet..... :))))))

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (779 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Klimatyzacja w biurze (56 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

Inwestowanie w złoto (3 odpowiedzi)

Co myślicie o efektywności inwestycji w metale szlachetne w momencie opanowania gospodarki przez...

do góry