Widok

Czy można gdzies kupić strzykawki do syropów?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Chodzi mi o te długie, cienkie, bez "dzióbka"(na który nakłada się igły do zastrzyków) - czyli płaskie na czubku... Jak w syropie Ibum :P

wygotowałam taką ;P i ten cały tłok skurczył się :P i nie pasuje do tej zewnętrznej części :/

kto by pomyślał, że nie można wygotowywać strzykawki? ;) takie normalne można - nic się z nimi nie dzieje :/

pół godziny temu byłam w aptece w Realu na Kołobrzeskiej - ponoć takie strzykawki do syropów są nie do kupienia osobno :/ (wczoraj kupiłam Ibum)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
można kupić w akpolu, ale wierz mi, że bardziej się opłaca kupic paracetamol lub ibum, bo cena osobna tej strzykawki jest KOSMICZNA. A paracetamol dobrze miec, żeby w razie niemca na zmianę z ibupromem móc podać. One maja długie daty przydatności, więc zużyjesz na 100%.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kurczaki no - właśnie dzisiaj kupiłam nowe opakowanie Paracetamolu(z łyżeczką) - bo mąż stwierdził, że w domu już się kończy... okazało się, że jest pół butelki :/

a Ibum ze strzykawką był kupiony wczoraj :/

bez sensu - robią takie syropy i nie można kupić strzykawek ;P (pewnie o to chodzi, żeby kupić następne opakowanie)
O tu masz porównanie:

strzykawka
http://www.tomi.pl/szczegoly/1474/nuby_dozownik_do_lekarstw_10ml_nb173bp__warszawa

paracetamol
http://www.e-apteka.kielce.pl/product_info.php?products_id=3628
mozna kupic taka najwyklejsza syrop nalac na duza lyzke i wciagnac taka strzykawka zeby miec pewnosc ile jest mililitrow

http://www.domzdrowia.pl/40207,strzykawka-5-ml.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
chcesz mam kilka nowych od IBUM odbior zaspa,wrzeszcz
hehe - no właśnie kupiłam ten Paracetamol ;) (w sumie już 2 opakowanie i są tylko łyżeczki zamiast strzykawek)

nie wiem czy ta strzykawka NUBY pasowałaby do tego Ibum :/ tam musi być końcówka płaska i grubości małego palca :P
My mamy Nurofen w syropie dla dzieci i tam jest właśnie taka strzykawka. Z tego co pamiętam są dostępne w każdym z dużych sklepów z art. dziecięcymi - akpol, mama i ja.
image

Aha - i mąż właśnie mówi że nie raz zalewał wrzątkiem tą właśnie strzykawkę i nic się nie dzieje z nią.
image

Monika - no właśnie jak przelewałam wrzątkiem to było ok ;) ale Młody ma opryszczkę, postanowiłam wszystko wygotować (butelkę ze smoczkiem, kubek, łyżeczki, strzykawki, smoczki, "patyczki" od suszarki na butelki) no i ten tłok bardzo się skurczył :P
ja mam strzykawke z nurofenu - cala wchodzi w szyjke butelki :)
http://www.aptekadomowa.com/nurofendladziecizawiesina100ml-p-2798.html tu widoczna tylko nurofen drozszy niz sama strzykawka do lekow
tak czy siak nie kupiłabym strzykawki za 50% ceny syropu, w którym ta strzykawka jest gratis.
o to właśnie chodzi, że najpierw trzeba wyjąć z butelki taką zatyczkę przystosowaną do tych specjalnych strzykawek ;)
przedwczoraj walczyłam z taką zatyczka w innym przeciwgorączkowym syropie - żeby wycisnąć go na łyżeczkę potrzebne były 2 osoby :/ (taka maleńka dziurka)
jak wyciągnęłam tą zatyczkę z mikro dziurką - nalałam na łyżeczkę - to moje dziecię nie chciało wypić z łyżeczki... i smak był nielubiany(pomarańczowy) - cała dawka znalazła się wszędzie, tylko nie w buzi :/

tutaj jest taka strzykawka o jaka mi chodzi ;)

image

image
taka właśnie mi się skurczyła
2xmama - życie mi ratujesz dobra Kobieto :)))) a właściwie mojemu gorączkującemu potomkowi ;)

proszę o info na maila agusiagda@o2.pl ;)
Juz kilka razy prosiłam w aptece i dostalam za darmo. Miewają na stanie takie reklamówki, podpytaj.
TO Ty Agusia? jak miło zaraz piszę,,,,
tak :) czekam na wiadomość w sprawie odbioru ;)
juz napisałam Agusiu :)
Ja też kiedyś poprosiłam w aptece i dostałam za darmo
bez żadnego problemu
idź i powiedz,że wyparzyłas i nie masz teraz jak leku podac
a ja wlasnie wczoraj wyrzuciłam taką strzykawkę w ogóle nie używaną :P

od razu wyrwałam ten koreczek z ibumu i za każdym razem wyciągałam syrop nową zwykłą strzykawką

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...

do góry