Widok

Czy można powiększyć obrączkę?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny,
kupiliśmy już obrączki - są piękne i z grawerem w środku, tylko jakimś dziwnym trafem okazało się, że moja obrączka jest trochę za mała. Po mojej długiej myślówce okazało się, że zawsze mierzyłam obrączki popołudniami, kiedy moje palce są ciut mniejsze. Rano niestety mam problem opuchniętych dłoni i boję się że obrączka będzie mnie za bardzo cisnąć. I kolejne zmartwienie: a jak narzeczonemu nie uda się włożyć mi obrączki na palec w kościele i będzie musiał się siłować?

Czy któraś z Was powiększała nowe obrączki? Nie orientujecie się czy grawer jest w tym wypadku przeszkodą? I ile może to trwać oraz jak dużo może kosztować?

Z góry dziękuję za pomoc.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi powiększyli o jeden lub pół rozmiaru ( nie pamiętam dokładnie) gratisowo. Grawer tez był i sie nie uszkodził

Jeśli obrączka jest z jednego koloru złota- to spokojnie możesz powiększyć, jeśli jest złoto mieszane- białe i zółte,to radzę znaleźć dobrego złotnika, który to zrobi, gdyż obrączka może pęknąć. Z grawerem nic się nie stanie.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuję za ekspresową odpowiedź. :D Lecę do salonu w takim razie.

niestety moj narzeczony tez ma za mala obraczke. ani ja ani pani ekspedientka nie zauwazylysmy ze mierzyl na lewa reke. mamy dosc specyficzne obraczki, wiec przed slubem wolimy juz nie kombinowaac.

Byłam dziś w Aparcie (bo tam kupiliśmy obrączki) i okazało się, że bez problemu zmniejszają/zwiększaja obrączki o max.3 rozmiary. Trzeba tylko zgłosić się w ciągu miesiąca od dnia zakupu z paragonem.
Acha, i trwa to dość długo, bo aż do miesiąca.

Ale ogólnie panie w salonie bardzo życzliwe i chętne do udzielenia pomocy.

ja ostatnio powiekszalam w Kruku o dwa rozmiary, obraczki kupilismy trzy lata temu i nie mialam juz paragonu. Zrobiono to za darmo i czekalam dwa tygodnie.

do góry