Widok
Czy można zameldować się w nowym mieszkaniu bez aktu notarialnego?
Kupiłam mieszkanie, budowa w toku tak samo kredyt.
Odbiór planowany jest na marzec, a akt notarialny na sierpień 2012.
Czy w takiej sytuacji mogę zameldować się (planuję wprowadzać się w kwietniu) nie mając aktu notarialnego?
Ktoś wie jakie papiery muszę mieć?
Z góry dzięki za odpowiedzi:)
Odbiór planowany jest na marzec, a akt notarialny na sierpień 2012.
Czy w takiej sytuacji mogę zameldować się (planuję wprowadzać się w kwietniu) nie mając aktu notarialnego?
Ktoś wie jakie papiery muszę mieć?
Z góry dzięki za odpowiedzi:)
Chyba się źle wyraziłam, nie zamierzam się wprowadzać na plac budowy tylko po odbiorze mieszkania ale jeszcze przed uzyskaniem aktu notarialnego.
Chciałabym wiedzieć czy i jak mogę się zameldować w mieszkaniu, które kupiłam na co wskazuje umowa z deweloperem i umowa kredytowa.
Jak pisałam wcześniej, na innych forach doczytałam się, że można się zameldować (jakby nie było u siebie) przedstawiając pisemne oświadczenie dewelopera od którego kupiłam i/lub umowę przedwstępną/zakupu.
Szukam osób które już przerabiały taką sytuację i mogą się podzielić wiedzą.
Chciałabym wiedzieć czy i jak mogę się zameldować w mieszkaniu, które kupiłam na co wskazuje umowa z deweloperem i umowa kredytowa.
Jak pisałam wcześniej, na innych forach doczytałam się, że można się zameldować (jakby nie było u siebie) przedstawiając pisemne oświadczenie dewelopera od którego kupiłam i/lub umowę przedwstępną/zakupu.
Szukam osób które już przerabiały taką sytuację i mogą się podzielić wiedzą.
co za głupoty ludzie piszą.
po pierwsze aby się zameldować trzeba okazać akt notarialny bądź inny dokument potwierdzający własnośc.
druga sprawa, skoro developer planuje akty notarialne na lato roku 2012 to znaczy , że też w tym terminie odbędzie się czynnośc odbioru budynku przez miasto.
Jeśli miasto odbierze to dopiero się można zameldować.
Do czasu odbioru budynku to nadal jest plac budowy, a jak ktoś wcześniej pisał nikt na placu nie zamelduje.
to tyle.
po pierwsze aby się zameldować trzeba okazać akt notarialny bądź inny dokument potwierdzający własnośc.
druga sprawa, skoro developer planuje akty notarialne na lato roku 2012 to znaczy , że też w tym terminie odbędzie się czynnośc odbioru budynku przez miasto.
Jeśli miasto odbierze to dopiero się można zameldować.
Do czasu odbioru budynku to nadal jest plac budowy, a jak ktoś wcześniej pisał nikt na placu nie zamelduje.
to tyle.
Niezle bzdury - widze ze ludzie dalej zyja mentalnie w czasach komuny. Po wybudowaniu budynku i uzyskaniu przez dewelopera zgody na uzytkowanie do pelnego przeniesienia wlasnosci mozna uplynac nawet pol roku. Zameldowanie jest czynnoscia administracyjna potwierdzajaca twoj fakt zamieszkiwania pod danym adresem a nie prawa do jego wlasnosci! Oznacza to tyle ze w momencie gdy mieszkasz juz w budynku ale nie masz jeszcze aktu notarialnego mozesz sie zamelodowac na pobyt staly na podstawie zaswiadczenia od dewelopera potwierdzajacy fakt twojego zamieszkiwania.
sam piszesz głupoty, akt notarialny podpisujesz po odbiorze mieszkania, nawet i kilka miesięcy po tym jak już tam sobie prawnie możesz mieszkać a obowiązek meldunkowy jest bodajże powyżej 3 miesięcy zamieszkiwania więc wręcz masz obowiązek meldunku pomimo że wcale nie musisz jeszcze mieć aktu notarialnego
nie pisz dziecko w temacie o którym pojęcia nie masz. jak zamierzasz w Gdańsku to masz obowiązek meldunku w Gdańsku, stały czy czasowy ale prawnie obowiązek meldunku istnieje więc napij się mleka i nie głoś swoich herezji gimbusa który uważa że jest zaje. . .ty bo oszukał urząd nie meldując się na obozie pod namiotem