Widok

Czy obecnie panuje jakis wirus z goraczka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
U nas 4 dzien goraczki, innych objawow brak, no moze maly katar. Ide dzis do lekarza na 12, bo stwierdzilam ze to juz za dlugo....

Inne dzieci tez maja? czy moj to odosobniony przypadek ?? ;>
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
niestety chyba coś z tym jest bo moja córka właśnie wychodzi z choroby, gorączka okropna, katar kaszelek- okazało się,że zapalenie gardła a później zaraz rozwolnienie ehh
U nas były trzy dni gorączki, potem dzień spokoju a teraz karat i brzydki kaszel, ale już bez temperatury. Do pediatry w przychodni nie sposób się dostać (byliśmy w końcu prywatnie...), więc podejrzewam, że sporo dzieciaków choruje.
Ale na tytułowe - zawsze "jakiś wirus panuje" ;)
No moj mial 2 dni goraczki ale z polaczeniem szczpeienia na pneumo...potem 2 dni spokoju i teraz zas 4dzien goraczka,w nocy az 39.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja przez tydzien miała 40 gorączki katar i kaszel dostała zinnat bo nic oprucz gorączki nie było i osłuchowo tez nie!!! zinat sie skończył teraz ma 38 temp i nadal straszny kaszel i nic osłuchowo nie ma a kolejny antybiotyk ma!!! niewiem po co antybiotyk jak nic prucz temp nie ma dziwne kaszel coraz gorszy a osłuchowo czysto!!!
od 2 dni corka ma 39,5 st i nic poza tym
no u nas tylko jest goraczka , maly katarek- ZERO kaszlu, ZERO. No zobaczymy cyzda nam antybiotyk ;/
jesli gorączka sie utrzymuje i nie spada po lekach na nia to pewnie da no w sumie nasza pediatra by dała na pewno!!!
u nas w sobotę wyskoa goraczka od niedzieli wysypka na nozkach.
wirusówka stwierdzona, mała dostała neosine i zyrtec
W czw. bylam z corka u pediatry bo miala lekki kaszel-dostala na to zestaw syropkow...w piatek bylo dobrze, w sobote wymiotowala, w nocy w sob, niedz i pon goraczka. We wt wizyta u pediatry i ropa na migdalkach, antybiotyk i 2 tygodnie w domu;/ehhh, ja chce wiosne!
Mimii...a ile latek ma dziecko? Może to ospa? Mój dzieć też najpierw miał 4 dni temperaturę, ale skokowo, bez innych objawów poza właśnie małym katarkiem. Temp. zniknęła jak ręką odjął a wysypała ospa...
oj to zdrówka dzieciaczkom życzę
My póki co zdrowi ..
No i jestempo wizycie. Maly walczy z infekcją, dr dala bactrim, lacidobaybi no i hasco sept do psikania. Lekko czerwone gardlo. na swszelki wypadek dala skier na posiew, w pt wynik, bo my mielismy sklonnosci do ZUM-ow. Z nerwami czekam na wynik posiewu...

Zdrowka dla wszyskich dzieci :)

Moj synek ma 1,5roku. Na ospe nic nei wskazuje, nawet dr nic nie wsomniala. Zobaczymy. Podobno temp moze sie utrzymywac jeszcze 2-3 dni.
dziewczyny, teraz panuje szkarlatyna! moja corka wlasnie ma, dzwonilam do przedszkola i tam tez kilka przypadkow.
zaczyna sie goraczka przez kilka dni, bez objawow, a potem bol gardla, moze byc bol brzucha i wysypka na ciele, brzuch, pod pachami w pachwinach, ale nie musi byc, u nas bardzo slabo. charakterystyczne dla tej choroby jest mocno czerwony, malinowy jezyk.
A u nas bez goraczki, ale katar i kaszel, a potem biegunka i wymioty. I w nocy bardzo słabo śpi - wczoraj budził sie co godzinę, ciekawe czy dziś da sie choć trochę przespać...
Moja córeczka już 3 dzień gorączkuje i nie ma innych objawów. Byliśmy w poniedziałek u pediatry i wszystko było ok z gardełkiem,płucka itd więc kazała nam przyjść w środę. Dziś znów niby wszystko ok sama lekarz nie wie co to... Badania moczu też wyszły ok, nie mam pojęcia co to za choróbsko:/
Moja w nocy z soboty na niedzielę dostała gigantycznej gorączki, w niedzielę byliśmy na pogotowiu i dostała neosine i nurofen ("jakiś wirus"), niby osłuchowo czysto, ale lekki stan zapalny w gardle i uchu. Temperatura spadała na chwilę po nurofenie ale w sumie do tej pory bez zmian, dziś byłam znów u pediatry już w naszej przychodni, i tym razem zawalone oskrzela, gardło czerwone, katar i kaszel. Gorączka praktycznie nie spada. Dała antybiotyk, i przy okazji stwierdziła że neosine jest g.. warte bo wcale nie działa wirusobójczo.

Moje dziecko w życiu nie miało gorączki a teraz już praktycznie 5 doba z chwilowymi przerwami, masakra.
cholera jasna..... sezon chorobowy sie dopiero zaczal, a kiedy zamierza sie skoncyzc??

Z ta szkarlatyna to normalnei sozk, teraz ciagle zagladam do buzi synkowi cyz ma malinowy jezor ;>

Martek u nas tez gardlo czerwone, roszke w uchu, dzis pojawil sie rano kaszelek.Ale goraczki juz nei bylo-ok 15 wvczoraj jak dalam nurofen do teraz cisza z goraczka, zobaczymy! Jutro mam alergologa i tez on jest pediatra wiec pojade i nbeich sprawdzi czy choroba sie zatrzymala.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry