Widok
moja przez tydzien miała 40 gorączki katar i kaszel dostała zinnat bo nic oprucz gorączki nie było i osłuchowo tez nie!!! zinat sie skończył teraz ma 38 temp i nadal straszny kaszel i nic osłuchowo nie ma a kolejny antybiotyk ma!!! niewiem po co antybiotyk jak nic prucz temp nie ma dziwne kaszel coraz gorszy a osłuchowo czysto!!!
No i jestempo wizycie. Maly walczy z infekcją, dr dala bactrim, lacidobaybi no i hasco sept do psikania. Lekko czerwone gardlo. na swszelki wypadek dala skier na posiew, w pt wynik, bo my mielismy sklonnosci do ZUM-ow. Z nerwami czekam na wynik posiewu...
Zdrowka dla wszyskich dzieci :)
Moj synek ma 1,5roku. Na ospe nic nei wskazuje, nawet dr nic nie wsomniala. Zobaczymy. Podobno temp moze sie utrzymywac jeszcze 2-3 dni.
Zdrowka dla wszyskich dzieci :)
Moj synek ma 1,5roku. Na ospe nic nei wskazuje, nawet dr nic nie wsomniala. Zobaczymy. Podobno temp moze sie utrzymywac jeszcze 2-3 dni.
dziewczyny, teraz panuje szkarlatyna! moja corka wlasnie ma, dzwonilam do przedszkola i tam tez kilka przypadkow.
zaczyna sie goraczka przez kilka dni, bez objawow, a potem bol gardla, moze byc bol brzucha i wysypka na ciele, brzuch, pod pachami w pachwinach, ale nie musi byc, u nas bardzo slabo. charakterystyczne dla tej choroby jest mocno czerwony, malinowy jezyk.
zaczyna sie goraczka przez kilka dni, bez objawow, a potem bol gardla, moze byc bol brzucha i wysypka na ciele, brzuch, pod pachami w pachwinach, ale nie musi byc, u nas bardzo slabo. charakterystyczne dla tej choroby jest mocno czerwony, malinowy jezyk.
Moja w nocy z soboty na niedzielę dostała gigantycznej gorączki, w niedzielę byliśmy na pogotowiu i dostała neosine i nurofen ("jakiś wirus"), niby osłuchowo czysto, ale lekki stan zapalny w gardle i uchu. Temperatura spadała na chwilę po nurofenie ale w sumie do tej pory bez zmian, dziś byłam znów u pediatry już w naszej przychodni, i tym razem zawalone oskrzela, gardło czerwone, katar i kaszel. Gorączka praktycznie nie spada. Dała antybiotyk, i przy okazji stwierdziła że neosine jest g.. warte bo wcale nie działa wirusobójczo.
Moje dziecko w życiu nie miało gorączki a teraz już praktycznie 5 doba z chwilowymi przerwami, masakra.
Moje dziecko w życiu nie miało gorączki a teraz już praktycznie 5 doba z chwilowymi przerwami, masakra.
cholera jasna..... sezon chorobowy sie dopiero zaczal, a kiedy zamierza sie skoncyzc??
Z ta szkarlatyna to normalnei sozk, teraz ciagle zagladam do buzi synkowi cyz ma malinowy jezor ;>
Martek u nas tez gardlo czerwone, roszke w uchu, dzis pojawil sie rano kaszelek.Ale goraczki juz nei bylo-ok 15 wvczoraj jak dalam nurofen do teraz cisza z goraczka, zobaczymy! Jutro mam alergologa i tez on jest pediatra wiec pojade i nbeich sprawdzi czy choroba sie zatrzymala.
Z ta szkarlatyna to normalnei sozk, teraz ciagle zagladam do buzi synkowi cyz ma malinowy jezor ;>
Martek u nas tez gardlo czerwone, roszke w uchu, dzis pojawil sie rano kaszelek.Ale goraczki juz nei bylo-ok 15 wvczoraj jak dalam nurofen do teraz cisza z goraczka, zobaczymy! Jutro mam alergologa i tez on jest pediatra wiec pojade i nbeich sprawdzi czy choroba sie zatrzymala.