Widok

Czy przyjaźń jak z Seksu w wielkim mieście jest możliwa?

Kobieta Temat dostępny też na forum:
Witam Panie :)
Mam 29 lat i jestem nową mieszkanką Gdańska :) Ponieważ nie mam w Trójmieście znajomych postanowiłam rozpocząć ten wątek, przyznam się, że drugim powodem tego kroku jest obawa, że ni się obejrzę wyląduję w bujanym fotelu, z kwiecistym czepkiem na głowie, dłubiąc szydełkiem serwetki... ;)
Marzy mi się poznać koleżanki z którymi będę gadać o wszystkim i o niczym, łazić po sklepach, do kina, na piwko czy też UWAGA!!! możne nawet na jakąś imprezę ;)?

mayam-m@o2.pl
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Yyy..a co ma seks wspólnego z koleżankami? :>
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Tylko wybranym będzie dane to zrozumieć ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Funky nie zna serialu ;) Albo zna i się nie ujawnia ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aaaaa! Czaję! To ten w którym gra kobieta-koń!
Sorki, wycofuję się...po angielsku ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Serialu nie oglądałam, pamiętam panią Sarah Jessicę z innego filmu gdzie wyglądała bardzo dobrze ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
..jeszcze dobrze ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Złośliwy :)
FK, chodzi o jakieś lesbijskie kwestie;)
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
Vil mnie uswiadomiła..zboczuchu :p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dlaczego jak dwie kobiety to od razu muszą być lesbijskie kwestie? Może naprawdę przyjaźń prawdziwa jest możliwa?... Może...
Zacznijmy od tego że większość facetów nie ma pojęcia o czym jest ten serial:p

Wobec tego FK napisał:
>Yyy..a co ma seks wspólnego z koleżankami? :>

A odpowiedź autorki była:
>Tylko wybranym będzie dane to zrozumieć ;)

Brzmi to jednoznacznie dwuznacznie:D

Do tego jedna z głównych aktorek z tego serialu jest mi znana tylko z tego że jest "lesbijką z wyboru". Słynna sprawa, bo była jedną z twarzy LGBT, ale gdy powiedziała "z wyboru" zaprzeczyła dogmatowi o wrodzonym homoseksualizmie i stała się wrogiem tego środowiska.
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
Ja nie rozumiem, dlaczego ona nazywana jest koniem:(
Wg mnie jest piękna. Genialnie się ubiera.
W mojej ocenie to Miranda wypada najbardziej blado:)
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak..miranda to ta ruda?wsretna ,za wstretna do takiego serialu ktory jest super:]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak ta ruda:)

Moją faworytką jest Charlotte:))
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Bo jest brzydka...oczywiście to moje osobiste mniemanie.
A porównanie do szlachetnego zwierza jakim jest koń samo z siebie nie powstało. Jest nawet strona założona specjalnie ;)
sarahjessicaparkerlookslikeahorse. .com

I te jej dłonie..50 jeszcze nie ma a dłonie starej babiny. Seks w jej wydaniu wydaje się taki odpychający.

Serial - jak się zaczynał to porażony atakiem paniki, szybko szukałem pilota. Jakoś tak nie racjują mnie przygody kobiety, którą zaliczyło pół miasta i której problemy wydają się taaaak poważne, że aż masz ochotę kupić sobie nową parę butów...najlepiej mega wysokich szpilek.

A sama przyjaźń? Jest możliwa. Ale sama nie przyjdzie ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przyjażń jak najbardziej tak ,tyle żeby póżniej Ci d.... nie obrobiły takie realia nie telewizyjne :)
"Kobieta jest to przysmak Bogów, byle go diabeł nie przyprawił."
w trójke przyjaźń wśród kobiet jest trudna ,a co dopiero w czwórkę..musialyby sie chyba znac od dziecka jak te z serialu ,czy sie myle? kiedy one sie poznaly?
Maja założyła wątek o poznaniu kogoś i jak zwykle reszta treści od ludzi nie jest na temat.
Majuuuu(ó) :P myślę że jak się trafią spoko babki to jest to możliwe ;) ja póki co nie trafiłam na takie a mieszkam tu już 3 lata. Otaczają mnie ludzie młodzi którzy zachowują się jak emerycii, choć mam czasem wrażenie, że emeryci mają więcej wigoru:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie każdy może mieć ADHD:P
b. śmieszne ;D
Nie dość, że jest niemożliwa to na dodatek jest do niczego niepotrzebna. Żyję 26 lat i przez ten czas usiłowałam mieć przyjaciółki. Okres kiedy wydawało mi się, że takie posiadam nie był najlepszym momentem mojego życia. A rozstania z takimi to istny "dramat". Mimo to posiadam dwie niezawodne jak do tej pory - siostrę i mojego chłopaka.
"Żyję 26 lat..."

To światła i doświadczona z Ciebie osoba. ;)
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
ja z góry proszę o wyrozumiałość ale nie mogę się powstrzymać

" szybki seks w tym przyjaznym miescie jest jak najbardziej możliwy"

nawet mam czasem wrazenie że to już jest miasto upadłych aniołów
Rzeczywiście dziwnie to zabrzmiało, ale taki jest fakt. Sądząc po Pańskich poprzednich wpisach jest Pan w wieku mojego ojca więc znacznie przewyższa mnie doświadczeniiem życiowym. Jednak 'światłość' mojej osoby to raczej odrębna kwestia i nie jest Pan w stanie ocenic (nie znając mnie) czy potrafię zadbać o swoją strawę duchową :P
Mimi--nie przejmuj się ,niegroźni ci stali bywalcy w gruncie rzeczy sa
oni tak troszkę dosola do watku,dopieprza
dzieki czemu
watki nabierają pikanterii
Cześć jak masz ochotę to napisz mimimiki@onet.eu
@ funky - dobrze ująłeś "kobieta-koń" a do spółki jak ktoś nazywa Jennifer Aniston "najpiękniejszą kobietą świata" to siadam na krawężniku, obieram banana i ciężko wzdycham kręcąc przecząco głową.
Choćbym zgłupiał to życia nie zrozumiem, poza tym jestem aktorem i najlepiej wychodzi mi granie skończonych idiotów.
Avatar w pełnej krasie: http://plfoto.com/zdjecie,ludzie,tyle-dobrego-z-tych-mistrzostw,935474.html
Boska Dżenifer? Ośmiel się to powiedzieć przy mojej Żonie... Ja nie próbuję, nie mamy tylu walizek :p
@ funky - dobrze ująłeś "kobieta-koń" a do spółki jak ktoś nazywa Jennifer Aniston "najpiękniejszą kobietą świata" to siadam na krawężniku, obieram banana i ciężko wzdycham kręcąc przecząco głową.

oj tam chłopaki, przesadzacie. Ja tam bardzo bym chciała wyglądać, jak Dżenifer :-)
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
Witaj , sama chciałabym znać odpowiedz na to pytanie , Serce podpowiada mi jednak że jest możliwa tylko trzeba szukać :) Natomiast rozum że to tylko bajka ... Osobiście oddałabym wiele za takie przyjaciółki jak Samantha ,Carrie , Miranda czy Charlotte :)

ac41017@onet.pl
Czyżby kobiecia dusza uwieziona w ciele mężczyzny? Sławku?
Nie tu żona Sławka :) Po prostu jak dodawałam post to mi się jakoś jego nick dodal :D
babska przyjaźń jest możliwa. Ja mam rewelacyjną przyjaciółkę od 17 lat :) Dogadujemy się pod każdym względem, mamy wiele wspólnych wspomnień z szaleńczych lat studenckich :)
Wiem, że zawsze mogę na nią liczyć, a ona na mnie.
Mamy jeszcze jedną bardzo dobra koleżankę. I tak dajemy radę we 3. I jest naprawdę super.
Potrafimy razem wydurniać się, ale też przeżywać troski i pomagać sobie nawzajem.

Głowa do góry, na pewno się uda :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
a i jeszcze dodam, że mimo, iż mamy swoje lata, to często zachowujemy się, jak wariatki :D

Ale zawsze takie byłyśmy i upływ czasu tego nie zmienił :-)
Ja mam dwie takie, co się znamy od dziecka, czyli ponad trzydzieści lat. Jedna mieszka w Gdyni, druga w Tczewie a ja pomiędzy, w Gdańsku. Zdarza się, że nie widzimy się po kilka miesięcy, bo wiadomo każda ma swoje sprawy, ale z doświadczenia wiem, że w problemie na każdą ZAWSZE mogę liczyć i vice versa. Najlepsza jest swoboda tej znajomości. To, że niczego nie musimy sobie udowadniać, niczym szpanować, a kłamać już całkiem się nie da, bo znamy się na wylot i kręcenie w jakimkolwiek temacie nie przechodzi. Najważniejsze, że dbamy o tę przyjaźń, o tę prawdę między nami. Inne koleżanki też mam dobre, ale przyjaciółki dwie. Aż dwie :)
Mam jedna przyjaciolke i jedengo przyjaciela tu na miejscu zamieszkania od dluuuiego czasu:)

Znajomych mamy pelno:)

A przyjazn jest Jest mozliwa!
Ja taka znalazlam ok5lat temu na necie,Ona z Gliwic ja z Gdanska.
Odleglosc zabujcza ,ale widzimy sie raz lub dwa razy w roku z rodzinami i nawet nasi mezowie 'sie dogadali' i sa dobrymi kumplami:)

Inne tematy z forum Poznajmy się

Poznam geja (37 odpowiedzi)

Wiem, że to brzmi idiotycznie i schematycznie, ale trudno tak wyjaśnić w kilku słowach o co...

Czy kobieta (40+),samotna matka może jeszcze znaleźć przyjaciela,partnera? (204 odpowiedzi)

Zastanawaim się czy to jeszcze mozliwe,aby kobieta po czterdziestce,będąca samotną matką mogłaby...

Poznam znajomych - Gdańsk i okolice :) (36 odpowiedzi)

Cześć! Poszukuję osób do wspólnego spędzania czasu na piwko, planszówkę, rower czy rolki, ale...

do góry