Widok

Czy robicie poprawiny????

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Drogie koleżanki czy robicie poprawiny?ja juz sama nie wiem!czy wypada nie robić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie robię. Moim zdaniem to takie bicie piany, nikomu się już nie chce, młoda para ma już dość, goście po części również. Niepotrzebny wydatek.
wypowiem się jako już meżatka.
Mielismy poprawiny i dla nas była to udreka, wesele udało się super i sporo osób zostało do rana. W niedziele ledwo co chodzilismi (tak nas nogi bolały od tańca), na poprwiny szlismy "za karę". Majac tę wiedzę co teraz w życiu nie zrobilibysmy poprawin, szczególnie na hasło "tak wypada".
W większości restauracji/ hoteli za poprawiny trzeba dodatkowo płacić np w Lukullusie na kartuskej 45 zł/od osoby i tylko zupe w tym masz ;] , gdzie indziej trzeba płacić do 2000 zł , w sumie na to samo wychodzi , ja bym wolała tą kasę przeznaczyć np na wycieczke :)
ja tez robie poprawiny, u nas taki zwyczaj i tyle, zreszta i tak juz sa w cenie.
DO KUNY:
Mój nażeczony myśli dokładnie tak jak ty:-)))))
Nie patrz na to ,że nie wypada , jak dla mnie poprawiny są bez sensu , połowa gości i tak nigdy nie przychodzi, większość jest na kacu i nie wyspana , takie troche flaki z olejem ;/, według mnie szkoda kasy, pogadaj ze swoim przyszłym i zadecydujcie razem czy Wy tego chcecie , a nie goście
my też robimy poprawiny :)
ja np. robię, ale wiele osób się na to nie decyduje i uważam ze to nic takiego złego, to indywidualna kwestia
do góry