Widok

Czy tylko głupota?

Kilkanaście dni temu, a było bardzo ciepło, szłam ul. Pułaskiego w Gdyni. Jestem starszą osobą z różnymi dolegliwościami. Stało się tak, że musiałam natychmiast usiąść. Nie mogłam iść dalej. W pobliżu nie było żadnej ławki, większego kamienia, ale były otwarte drzwi wojskowej przychodni zdrowia. Weszłam i usiadłam na wystawionym z przodu krześle. Od razu podszedł do mnie młody mężczyzna w wojskowym przebraniu i nakazał mi nałożyć maskę, albo wyjść. Powiedziałam, że zaraz wyjdę. Młody człowiek nie ustępował. Takie są wymogi, mówił. Nie ważne było, że starsza osoba źle się poczuła. Ważny był kaganiec. Wbrew prawu, wbrew najwyższemu u nas prawu. Po chwili mogłam już iść dalej. Młody człowiek, wojskowy - upokarza, wyrzuca, nastaje na godność, demonstruje siłę wobec bezbronnej starszej osoby. Innego dnia musiałam wykonać badanie w laboratorium specjalistycznej przychodni zdrowia przy ulicy Armii Krajowej również w Gdyni. W rejestracji oznajmiono mi, że jeśli nie założę maski, to mi nie zrobią badania. Potwierdziła to jakaś pani kierownik krzycząc, że na pewno nie zrobi pani tego badania, jeśli nie założy pani maski. Dodała, że pan dyrektor powiedział, żeby mi tego badania nie robić. Czego się boją? Jeżeli noszą maski i wierzą, że one ich chronią, to co ich ja obchodzę. To ja decyduję, czy chcę być zdrowa, czy rozchorować się nosząc maskę. Jest blisko 200 badań naukowych, o tym, że maski nie chronią i są szkodliwe. Nie ma ani jednego badania, że jest odwrotnie. Ktoś mi maskę pożyczył. Pani laborantka kończąc badanie, życzyła mi, żeby ktoś w mojej rodzinie zachorował na covid. To się dzieje w moim Kraju. To robią ludzie ludziom. Szybko weszli w rolę nadzorców. Tym osobom należy odebrać medyczne dyplomy. Czy to tylko głupota i bezmyślność, brak refleksji?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

wszystko razem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szanowna Pani,
To jest Polska, Kraj Ludzi, którzy rozumieją, że jakiekolwiek prawa, wiążą się z obowiązkami, a wolność prawdziwą osiąga się jedynie poprzez wykonywanie tych obowiązków i jest to zaszczyt prawdziwy, okupiony zdrowiem, życiem i krwią pokoleń przed nami.
Dokładnie w tej chwili, zastępy ludzi, wykonują rozkazy i powinności, dzięki którym Pani jedynym "obowiązkiem", jest włożenie maseczki w sytuacji, która tego wymaga od nas wszystkich, w określonych miejscach i czasie.
Na podstawie mojego prawa i praw moich Dzieci, w imieniu Rzeczypospolitej Polskiej, wzywam Panią i wszystkich głupio mądrych zadymiaczy, do przestrzegania minimalnych obowiązków wobec siebie samych i wobec swoich rodaków.
Ps
"To ja decyduję..."
Proszę sobie zawiesić na szyji nieśmiertelnik z tą deklaracją.
Z szacunku do "starszych osób", nie podejrzewam Pani o "głupotę i bezmyślność", ale proszę o refleksję.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

"To jest Polska, Kraj Ludzi... Dokładnie w tej chwili, zastępy ludzi, wykonują rozkazy i powinności", dzięki którym Pani jedynym "obowiązkiem", jest włożenie maseczki w sytuacji, która tego wymaga od nas wszystkich, w określonych miejscach i czasie".

W imieniu własnym i Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej wzywam Trolinkę do zapoznania się z naszym prawem, z naszą Ustawą Zasadniczą. I sytuacja nie wymaga zakładania maseczki, gdyż nie ma pandemii, ani nawet epidemii (mamy pLandemię). Jest za to ok. 200 badań naukowych dotyczących braku skuteczności maseczek w obronie przed wirusami oraz że są one przeciwskuteczne. Nie ma żadnego badania mówiącego o ich skuteczności. A ja chcę być zdrowa. A zatem w imieniu ludzi myślących w Rzeczypospolitej Polskiej, wzywam Panią i wszystkich inaczej myślących do przestrzegania obowiązków wobec siebie samych i wobec swoich rodaków. Wzywam do zaprzestania oszukiwania, manipulacji i dyskryminacji sanitarnej. Wzywam do poszerzenia swojej wiedzy. Jesteśmy to winni pokoleniom przed nami, a zwłaszcza tym, którzy polegli za nasz Kraj. Jesteśmy to winni przyszłym pokoleniom. Proszę zatem o refleksję.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

To co? Kawka teraz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

I niech przykład Papieża Franciszka będzie dla nas najwspanialszym świadectwem troski o bliźniego i braterskiej miłości!

image

Wątki dobrze się ułożyły. Na górze czy to głupota, a niżej zdrada. Grzejemy zatem!!!! ŁA - duj dzia - ŁO!!!!!!

https://youtu.be/hbN8Zrzlirc?t=74
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Boże, jak Kobieta Kobiecie, Dziękuję
http://www.youtube.com/watch?v=l_JlZu0iAuA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

I Boże, miej w opiece Mojego Kocura. Niech powsinoga, zawsze drogę do domu znajdzie. Amen

https://zapodaj.net/b7ce8a342f29c.jpg.html

http://www.youtube.com/watch?v=1Q6umDMJQIs
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kot, zwierzę magiczne, potrafi wrócić do domu nawet z baaardzo dalekich odległości. Bez maseczki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wiedziałam, że się wpier...sz, jak zawsze.
Dziękuję
Ps
Misiek, zaksięguj po stronie "Ma"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie wiem, czy Trolinka wie, że Franciszek jest antypapieżem.

Nie wiem, czy wo wie, że Trolinka jest antynomicznym cynamonem. Jednym słowem, ancymonem jest.
Ps
Co ma kot do pierza?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

@wo : " W imieniu własnym i Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej wzywam Trolinkę do zapoznania się z naszym prawem, z naszą Ustawą Zasadniczą"
Sprawdzam. W oparciu o jaki zapis Konstytucji i naszego prawa tak twierdzisz ?

Proponuję kawę i zapisy z DNA. Shall we? Proszę
http://youtu.be/iRWG6g0YjD0
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Święta Bożego Narodzenia - czy ateiści mają moralne prawo mieć w tym czasie wolne? (73 odpowiedzi)

Poprzez pryzmat szeregu dyskusji na tym forum pomiędzy osobami wierzącymi, a zagorzałymi...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (699 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Muzyka lekka, łatwa i przyjemna czy... ? (13 odpowiedzi)

https://www.youtube.com/watch?v=l6djoOEjwNY Zaglądam, z ciekawości na Festiwal Opolski...

do góry