Widok

Czy ubieracie już dzieciom kalesony/rajstopy?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Odwieczny dylemat:) Ubieracie już dzieciaczkom rajstopy lub kalesony pod spodnie? Mój syn na razie chodzi w grubszych spodniach dresowych ale w wysokich i ciepłych butach. Nie wiem czy ubierać mu już coś pod spod? Chodzi do przedszkola i nie wiem czy nie będzie mu tam za ciepło w dwóch warstwach na nogach. Jak jest u Was?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nie mam dylematu. Ubieram Dzieciom rajstopy i podkoszulki z długim rękawem. Warstwa przy ciele jest w czasie chlodu/wiatru najważniejsza.
U Córki w trosce o przydatki. Synek stale w ruchu i w czasie zabawy (zwłaszcza na podwórku) "nerki" ma przykryte.
Nie przegrzewamy mieszkania i lubimy umiarkowane temperatury.
Wolę żeby Dzieci zdjęły bluzę lub włożyły coś lżejszego na podkoszulek i rajstopy niż wychładzały się.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
dziś ubralam moim dzieciakom rajstopy, ale rano bylo bardzo zimno.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie ubieram i do szkoły wogóle nie będę my ubierać jak będzie zimno to dres z podszewką.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Moje nie chodzą do żlobka/przedszkola, więc mam mniejszy dylemat związany z zimnymi już wczesnymi porankami. Jednak jak wychodzą na dwór i latają jak dzikie (trampolina, rower, hulajnoga, ślizgawka itd) to mają kurtki jesienne i dresy bez rajstop oraz adidasy, bo i tak są spoceni. Jak typowa temp. w dzień będzie koło 0-5 stopni to będą nosić zimowe kurtki i rajstopy pod spodniami, a jak zacznie już mrozić to dresy zamienię na spodnie ocieplane. U nas ten system sie sprawdza. Dzieci dużo czasu spędzają na podwórku, czasem nawet po 5-6 godzin jak jest ładna pogoda. Latem potrafiły być poza domem od 8 do wieczora, ciężko było położyć spać ;)
ubieram już rajstopy pod spodnie, ale w przedszkolu nie ma jednocześnie rajstop i spodni jeśli już to rajstopy i cieńsze getry, ale jeśli spodnie to bez
podkoszulkę na ramiączkach już nosi od miesiąca - nie chce żeby jej tam coś wiało od pleców :)
w domu także nie nosi jednocześnie rajstop i spodni
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z dziewczynkami to łatwiej ale chłopak w starszakach to już głupio żeby bigal w samych rajstopach czy kalesonach :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie ubieram rajstop pod spodnie,rano jest zawożona autem a na dwór wychodzą najwcześniej o 13 i wtedy jest już k.8 stopni,ona z tych biegających non stop i skaczących więc się poci.Rajstopy zakładam przy 3 stopniach i tylko do szkoły ,zdejmuję w szatni spodnie i zakłada spódnicę a jak śnieg to legginsy pod spodnie narciarskie i wtedy też je ściąga w szkole.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
u nas w przedszkolu chłopcy zakładają krótkie spodenki na rajstopy, właśnie żeby nie bylo głupio:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Całkiem fajny pomysł :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Niezły pomysł :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Mój syn idzie pieszo do szkoły o 7.15, potem przed południem wychodzi na dwór (zerówka).
Dziś, kiedy wychodzilismy z domu bylo tylko 0 stopni, więc rajstopy obowiązkowo.
Moja Córka chodzi do przedszkola w getrach a na wyjście na dwór czy drogę z i do domu ubierane są dodatkowo spodnie np. dżinsy. na górę ubieram podkoszulkę i cienką bawełnianą bluzkę z długim rękawem na to kurtka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry