Widok
Czy ubieracie już dzieciom kalesony/rajstopy?
Odwieczny dylemat:) Ubieracie już dzieciaczkom rajstopy lub kalesony pod spodnie? Mój syn na razie chodzi w grubszych spodniach dresowych ale w wysokich i ciepłych butach. Nie wiem czy ubierać mu już coś pod spod? Chodzi do przedszkola i nie wiem czy nie będzie mu tam za ciepło w dwóch warstwach na nogach. Jak jest u Was?
Nie mam dylematu. Ubieram Dzieciom rajstopy i podkoszulki z długim rękawem. Warstwa przy ciele jest w czasie chlodu/wiatru najważniejsza.
U Córki w trosce o przydatki. Synek stale w ruchu i w czasie zabawy (zwłaszcza na podwórku) "nerki" ma przykryte.
Nie przegrzewamy mieszkania i lubimy umiarkowane temperatury.
Wolę żeby Dzieci zdjęły bluzę lub włożyły coś lżejszego na podkoszulek i rajstopy niż wychładzały się.
U Córki w trosce o przydatki. Synek stale w ruchu i w czasie zabawy (zwłaszcza na podwórku) "nerki" ma przykryte.
Nie przegrzewamy mieszkania i lubimy umiarkowane temperatury.
Wolę żeby Dzieci zdjęły bluzę lub włożyły coś lżejszego na podkoszulek i rajstopy niż wychładzały się.
Moje nie chodzą do żlobka/przedszkola, więc mam mniejszy dylemat związany z zimnymi już wczesnymi porankami. Jednak jak wychodzą na dwór i latają jak dzikie (trampolina, rower, hulajnoga, ślizgawka itd) to mają kurtki jesienne i dresy bez rajstop oraz adidasy, bo i tak są spoceni. Jak typowa temp. w dzień będzie koło 0-5 stopni to będą nosić zimowe kurtki i rajstopy pod spodniami, a jak zacznie już mrozić to dresy zamienię na spodnie ocieplane. U nas ten system sie sprawdza. Dzieci dużo czasu spędzają na podwórku, czasem nawet po 5-6 godzin jak jest ładna pogoda. Latem potrafiły być poza domem od 8 do wieczora, ciężko było położyć spać ;)
Nie ubieram rajstop pod spodnie,rano jest zawożona autem a na dwór wychodzą najwcześniej o 13 i wtedy jest już k.8 stopni,ona z tych biegających non stop i skaczących więc się poci.Rajstopy zakładam przy 3 stopniach i tylko do szkoły ,zdejmuję w szatni spodnie i zakłada spódnicę a jak śnieg to legginsy pod spodnie narciarskie i wtedy też je ściąga w szkole.