Widok

Czy was też irytuje...

Parkowanie na drodze wewnętrznej szkoły? Mimo iż jest w miarę sensowny parking to piłkarze "sportowcy" nie mogą podejść kawałeczek z parkingu do boiska? Wiem, że może d*pę zawracam, ale dzisiaj już była przeginka.

Chodzi o parkowanie wzdłuż płotu szkoły pomiędzy progami zwalniającymi. Jak tam mają się minąć auta? Jestem w stanie zrozumieć dwa, trzy auta, ale tak odrazu zastawić całość?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

W sumie to i racja, teraz będzie to jeszcze większym problemem. Od dzisiaj droga objazdowa ul. Tuchomskiej. Dzisiaj z rana był tam taki sajgon, że szkoda gadać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Taka mamy super władze w Gminie. Remont drogi we wrzesniu?? Za wąskie drogi na parkingu mijanie na styk. Ale tak to jest jak decyzje podejmowane sa przez osoby które nie myślą o mieszkańcach.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

W teorii mieli się pewnie wyrobić z odcinkiem na wrzesień, teraz jednak co mają zrobić ? wstrzymać inwestycje do czerwca ?
Z Borowiecką wyszło jak wyszło no i się porobiło
będzie bida te 2 miesiące czy coś ale - w końcu upragniony kawałek drogi .
ludzie powyciągać kije z tyłków, ścierpieć parę tygodni i będzie lepiej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Miejsca parkingowe zaprojektowano na minimum projektowe 4,5m taka dlugość miejsc jest dopuszczalna ale dla samochowow malych typu tico itp. Wiadomo ze co raz wiecej osob jezdzi suvami, kombi i stad problem. Oczywiscie nikt z gminy nie zauwazyl tego w projekcie, zaufali projektantowi a wystarczylo te 0,5 m z obu stron a tyle nerwow byloby zaoszczedzone
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie wspominając już, o perfidnym pominięciu chodnika z drugiej strony parkingu. Tak jak to zostało pomyślane na drodze wewnętrznej. Najpierw zrobili drogę, a później się pokumali, że nie ma chodnika i zrobili takie wąskie nie wiadomo co. To już z drugiej strony też mogli chociaż pełnowymiarowy chodnik zrobić ;) (tam gdzie latarnie stoją)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miejsca za wąskie dlatego pajace dalej prakuja przy wejściu do szkoły? Tam jest zakaz zatrzymywania ludzie macie parking korzystajcie!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja mam samochód kombi i jakaś masakra wyjechać z tego fatalnie zaprojektowanego parkingu!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

kolejny raz ten sam wątek na forum
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mieszkam tu już siedem lat i zauważyłam, że wszystko co władze naszej gminy robią w zakresie inwestycji jest za przeproszeniem od d*py strony :(
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzeba zmienić władze w kolejnych wyborach i nie dawać kredytu zaufania kolejnego
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szczerze? to obecny burmistrz gminy zostałwybrany głownie dzięki głosom Chwaszczyna i Banina, które miało dość poprzedniego burmistrza olewajacego te miejscowości (np Banino - sprawa ze szkołą - gdyby nie matki na radzie gminy to by nie zrobili tej szkoły do dziś) i chciało zmian. Kogo teraz wybrać? Nie wiem w zasadzie kogo..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety szkoła to spadek po panu Żurawiczu. Podjął decyzje o wyrzuceniu projektu szkoły ( 800000zł) i wybrał to co teraz przerabiamy.
Budynek jak z PGR. To jeszcze przeboleje. Ale cały ten chaos komunikacyjny nigdy się nie skończy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

no tak, to prawda - ale z tego co pamiętam to początkowo były burmistrz nie za bardzo miał w planach budowę tej szkoły. Dopiero włąsnie sytuacja z matkami oraz z mediami (bo trafiło to do mediów) trochę sytuację zmieniło.

Chaos komunikacyjny - fakt.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po prostu parkuj tyłem przy wyjeździe będzie zero problemów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szkoła miała być większa ale wygrał projekt kolegi burmistrza a teraz szkola za mala
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

I po co taki wielki trawnik na parkingu?? Zamias zrobic wiecej miejsc parkingowych i szersze drogi, zrobić chodnik na całym parkingu a nie tylko do połowy. Tak samo pas do wysadzania powinien być pas i zatoczka. Zwężenia na dojezdzie powodują mega korki lepszym rozwiwzaniem byly by poniesienia na drodze
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pod tym wielkim trawnikiem jest gazociąg wysoko ciśnieniowy o średnicy 0,5m. Teren nie może być zabudowany bo takie jest
prawo. Raz już było zdarzenie na rurociągu. Zawór do zakręcania gazu jest w Grudziądzu. Zanim wszystko zostało opanowane
to 100km błękitnego paliwa pofrunęło do atmosfery.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

budynek szkoły jak z PGR litosci ktos tu ma ewidentnie coś z głową. Poszukaj sobie w mieście szkoły tak nowoczesnej z boiskami z tak wielka sala, windą itp. Oddaj dziecko do szkoły z czynszem za 3 tysiace miesięcznie i nowocześniej nie będzie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jakaś bzdura:) i co tylko w tym miejscu jest ??Ale trawnik ma z 15 metrów :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (15 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry