Widok
Czy was też irytuje...
Parkowanie na drodze wewnętrznej szkoły? Mimo iż jest w miarę sensowny parking to piłkarze "sportowcy" nie mogą podejść kawałeczek z parkingu do boiska? Wiem, że może d*pę zawracam, ale dzisiaj już była przeginka.
Chodzi o parkowanie wzdłuż płotu szkoły pomiędzy progami zwalniającymi. Jak tam mają się minąć auta? Jestem w stanie zrozumieć dwa, trzy auta, ale tak odrazu zastawić całość?
Chodzi o parkowanie wzdłuż płotu szkoły pomiędzy progami zwalniającymi. Jak tam mają się minąć auta? Jestem w stanie zrozumieć dwa, trzy auta, ale tak odrazu zastawić całość?
W teorii mieli się pewnie wyrobić z odcinkiem na wrzesień, teraz jednak co mają zrobić ? wstrzymać inwestycje do czerwca ?
Z Borowiecką wyszło jak wyszło no i się porobiło
będzie bida te 2 miesiące czy coś ale - w końcu upragniony kawałek drogi .
ludzie powyciągać kije z tyłków, ścierpieć parę tygodni i będzie lepiej.
Z Borowiecką wyszło jak wyszło no i się porobiło
będzie bida te 2 miesiące czy coś ale - w końcu upragniony kawałek drogi .
ludzie powyciągać kije z tyłków, ścierpieć parę tygodni i będzie lepiej.
Miejsca parkingowe zaprojektowano na minimum projektowe 4,5m taka dlugość miejsc jest dopuszczalna ale dla samochowow malych typu tico itp. Wiadomo ze co raz wiecej osob jezdzi suvami, kombi i stad problem. Oczywiscie nikt z gminy nie zauwazyl tego w projekcie, zaufali projektantowi a wystarczylo te 0,5 m z obu stron a tyle nerwow byloby zaoszczedzone
Nie wspominając już, o perfidnym pominięciu chodnika z drugiej strony parkingu. Tak jak to zostało pomyślane na drodze wewnętrznej. Najpierw zrobili drogę, a później się pokumali, że nie ma chodnika i zrobili takie wąskie nie wiadomo co. To już z drugiej strony też mogli chociaż pełnowymiarowy chodnik zrobić ;) (tam gdzie latarnie stoją)
Szczerze? to obecny burmistrz gminy zostałwybrany głownie dzięki głosom Chwaszczyna i Banina, które miało dość poprzedniego burmistrza olewajacego te miejscowości (np Banino - sprawa ze szkołą - gdyby nie matki na radzie gminy to by nie zrobili tej szkoły do dziś) i chciało zmian. Kogo teraz wybrać? Nie wiem w zasadzie kogo..
I po co taki wielki trawnik na parkingu?? Zamias zrobic wiecej miejsc parkingowych i szersze drogi, zrobić chodnik na całym parkingu a nie tylko do połowy. Tak samo pas do wysadzania powinien być pas i zatoczka. Zwężenia na dojezdzie powodują mega korki lepszym rozwiwzaniem byly by poniesienia na drodze