Widok
moje dziecko niema i nie mam w planie kupować w tak młodym wieku.
moja czterolatka korzysta z naszego tab :)
mooooże na święta dostanie http://sklep.goclever.pl/tablet-dla-dzieci-goclever-tab-genius-7.html :)
mooooże na święta dostanie http://sklep.goclever.pl/tablet-dla-dzieci-goclever-tab-genius-7.html :)
To nie chodzi o jad tylko do niektórych rzeczy moim zdaniem dziecko powinno dorosnąć nie oceniajac oczywyście autorki postu, sa mamy które dążą za moda bo inne dziecko ma. Potem taki np 9 latek gra i ogląda sama przemoci co potem naśladuje.
Moge zostać skrytykowana za ta odpowiedz ale poprostu widze co sie dzieje z dziećmi ale jesli dziecko ma takie urządzenie a jest mądrze użytkowane pod opieką dorosłego to proponuje na początek udąstępnić swój sprzęt.
Moge zostać skrytykowana za ta odpowiedz ale poprostu widze co sie dzieje z dziećmi ale jesli dziecko ma takie urządzenie a jest mądrze użytkowane pod opieką dorosłego to proponuje na początek udąstępnić swój sprzęt.
Ja udostępniam laptopa dzieciom ale sa zasady nie chodza same po necie ja im włączam ,wyjątek to starsza córa umie przełaczać sobie piosenki na you tubie umie wł i wył komputer ale tego ucza sie w szkole tak samo pisanie w paint .Nikt nie napisał by chować i nie pokazywać ale używać z głową i pod okiem rodzica ale taka droga rzecz to moim zdaniem za wsześnie dla 5 latka.
Układ nerwowy takiego malucha i potrzeby rozwojowe wymagają trochę innej stymulacji, a nie od razu posadzić przy urządzeniu, a samemu mieć spokój.
Tablety takie edukacyjne odpowiednie dla wieku jedynie według mnie.
Mój 6 latek póki co pod nadzorem gra na naszym komputerze w gry edukacyjne i ma swojego ipoda gdzie słucha sobie muzyki o ogląda filmiki jak jesteśmy w podróży. Ale trzeba o tradycyjnych książkach pamiętać, nadpobudliwość bierze się właśnie z tego-rozbieganego świata gier i gadżetów oraz złej diety fast foodowej.
Tablety takie edukacyjne odpowiednie dla wieku jedynie według mnie.
Mój 6 latek póki co pod nadzorem gra na naszym komputerze w gry edukacyjne i ma swojego ipoda gdzie słucha sobie muzyki o ogląda filmiki jak jesteśmy w podróży. Ale trzeba o tradycyjnych książkach pamiętać, nadpobudliwość bierze się właśnie z tego-rozbieganego świata gier i gadżetów oraz złej diety fast foodowej.
Możemy sobie być niezadowoleni z tych cudów techniki ale uciec się od tego nie da. Wiec uważam, ze jeśli nie jesteśmy w stanie czegoś wyeliminować to należy to oswoić :) mój czterolatek ogląda bajki na kompie, sporadycznie gra w gry ale zawsze z tata. W czasie podróży oglądał sobie bajki na tablecie i potrafi go obsługiwać tylko w zakresie ich obsługiwania. Nie zabraniamy mu ale jesteśmy ostrożni i pilnujmy, żeby ten tablet/laptop nie stanowił dla niego jedynego źrodła zabawy. Dlatego zapisalismy go na piłkę, maz buduje z synkiem "konstrukcje" z papieru itd. Tak jak ze wszystkim należy zachować umiar :)
Co do pytania autorki o tablety to podobno świetny jest Samsung Galaxy, sama mam za to okazje korzystać z iPada Apple i to jest żyleta! Kosztuje ok 2000 zł ale jest warty każdej wydanej złotówki :)
Co do pytania autorki o tablety to podobno świetny jest Samsung Galaxy, sama mam za to okazje korzystać z iPada Apple i to jest żyleta! Kosztuje ok 2000 zł ale jest warty każdej wydanej złotówki :)
nasza 3,5 latka ma takiego dla dzieci: http://allegro.pl/super-laptop-133-funkcje-zasilacz-duzy-ekran-i3655721259.html
Szczerze?To nie rozumiem tych słów oburzenia na zapytanie forumki,rozumiem że nikt z was nie korzysta w domu z laptopów i tabletów a żeby poczytac forum łazi do sąsiada.Moje niespełna 4 letnie co prawda swojego nie ma ale korzysta z naszego ma swoje ulubione gry i bajki,tablet świetnie sprawdza się w podróży i w poczekalni u lekarza, co nie znaczy ,że siedzi całymi dniami przy tablecie.Uwielbie bawić się Lego i nadal zwykłymi drewnianymi klockami,gra w gry planszowe,memo,kocha układać puzzle i gotuje obiady na swojej kuchence ,znęca się nad miśkami serwując im kolejne zastrzyki ,uwielbia książki a o zgrozo bez problemu obsługiwała już iphona jako niespełna 2 letnie dziecko,tu jedno drugiego nie wyklucza .Oburzacie się jak kiedyś chłopi bo im przyszli wieś elekryfikować ,niestety ale pewnych procesów nie zatrzymamy i zgdazam się tu z Larysą28 również co do sprzętu.