Widok

Czy wypada iść na pogrzeb?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Chciałabym poznać Wasze opinie - jeśli mojemu mężowi zmarła babcia to czy moi rodzice powinni jechać na pogrzeb?Dodam że nasi rodzice sie lubią..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli czują taką potrzebę to pewnie.
image image
to zależy tylko do nich i ich chęci.
jak najbardziej wypada
nie rozpatrywałabym pójscia na pogrzeb w kategoriach wypada nie wypada

jeśli czują potrzebe czuja się związani nie tylko z ta osoba ale równiez z jej rodziną to jak najbardziej
image
wypada - jak najbardziej

jeśli nie pojadą - nie bedzie to niczym niestosownym, ale jeśli chcą uhonorować zmarłą babcię swojego zięcia i pojechać, to jak najbardziej
image
hmm, rodzice nie znali babci męża...ale wydaje mi się że mimo wszystko pojadą...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja równiez uważam że jeśli mają taką potrzebę to pewnie napewno to nic nie stosownego chodz w tej sytuacji jesli rodzice nie zaprosza osobiscie na stype to juz na nią nie powinni iść
jak zmarła moja mama byłam z m ponad 4 lata i m tata znał i to dobrze za to mamy nie ale na pogrzebie pojawiła się zarówno tesciowa jak i m siostra i nawet 2 ciocie bo poprostu chceli być ze mna w tak waznej i cięzkiej chwili
jeśli wasi rodzice się lubią - to ze względu na rodziców twojego męża twoi rodzice powinni jechać na pogrzeb (z szacunku do nich)
Niedawno był pogrzeb babci mojego męża i moi rodzice też w nim uczestniczyli,nie znali jej jakoś specjalnie jedynie z uroczystości rodzinnych.Na tym pogrzebie było też sporo osób które nie przyjazniły się ze zmarłą ale były bliskimi jej córek
image

image
moi rodzice byli na pogrzebie dziadka mojego męża- nawet go nie znali
rodzice mojego meza byli na pogrzebie mojej babci i mojego dziadka tez. nie znali ani babci ani dziadka. bylo mi bardzo milo, ze pomysleli o nas, byli z nami i chcieli uczestniczyc w pozegnaniu moich dziadkow.
image
image

Jeśli pojadą na pewno nie będzie to widziane źle

Jeżeli mają taką potrzebę to na ma co patrzeć czy "wypada"

a co w przypadku bardzo kameralnego pogrzebu? bo moja przyjaciółka chowa rodziców partnera i ceremonia ma być z urną bardzo kameralna ale ja nigdy na pogrzebie z urną nie byłam jak to w ogóle wygląda?

praktycznie tak samo jak normalny pogrzeb bo według prawa urna musi spocząć na cmentarzu prawie jak trumna
https://rememberme-forever.pl/przepisy-prawa-w-polsce-i-za-granica/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

łuszczyca głowy leczenie (5 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

do góry