Widok

Czy wypada iść na pogrzeb?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Chciałabym poznać Wasze opinie - jeśli mojemu mężowi zmarła babcia to czy moi rodzice powinni jechać na pogrzeb?Dodam że nasi rodzice sie lubią..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli czują taką potrzebę to pewnie.
image image
to zależy tylko do nich i ich chęci.
jak najbardziej wypada
nie rozpatrywałabym pójscia na pogrzeb w kategoriach wypada nie wypada

jeśli czują potrzebe czuja się związani nie tylko z ta osoba ale równiez z jej rodziną to jak najbardziej
image
wypada - jak najbardziej

jeśli nie pojadą - nie bedzie to niczym niestosownym, ale jeśli chcą uhonorować zmarłą babcię swojego zięcia i pojechać, to jak najbardziej
image
hmm, rodzice nie znali babci męża...ale wydaje mi się że mimo wszystko pojadą...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja równiez uważam że jeśli mają taką potrzebę to pewnie napewno to nic nie stosownego chodz w tej sytuacji jesli rodzice nie zaprosza osobiscie na stype to juz na nią nie powinni iść
jak zmarła moja mama byłam z m ponad 4 lata i m tata znał i to dobrze za to mamy nie ale na pogrzebie pojawiła się zarówno tesciowa jak i m siostra i nawet 2 ciocie bo poprostu chceli być ze mna w tak waznej i cięzkiej chwili
jeśli wasi rodzice się lubią - to ze względu na rodziców twojego męża twoi rodzice powinni jechać na pogrzeb (z szacunku do nich)
Niedawno był pogrzeb babci mojego męża i moi rodzice też w nim uczestniczyli,nie znali jej jakoś specjalnie jedynie z uroczystości rodzinnych.Na tym pogrzebie było też sporo osób które nie przyjazniły się ze zmarłą ale były bliskimi jej córek
image

image
moi rodzice byli na pogrzebie dziadka mojego męża- nawet go nie znali
rodzice mojego meza byli na pogrzebie mojej babci i mojego dziadka tez. nie znali ani babci ani dziadka. bylo mi bardzo milo, ze pomysleli o nas, byli z nami i chcieli uczestniczyc w pozegnaniu moich dziadkow.
image
image

Jeśli pojadą na pewno nie będzie to widziane źle

Jeżeli mają taką potrzebę to na ma co patrzeć czy "wypada"

a co w przypadku bardzo kameralnego pogrzebu? bo moja przyjaciółka chowa rodziców partnera i ceremonia ma być z urną bardzo kameralna ale ja nigdy na pogrzebie z urną nie byłam jak to w ogóle wygląda?

praktycznie tak samo jak normalny pogrzeb bo według prawa urna musi spocząć na cmentarzu prawie jak trumna
https://rememberme-forever.pl/przepisy-prawa-w-polsce-i-za-granica/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

księgowa?? czy warto? (45 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

do góry