Widok
właśnie - jak do wózka to raczej tak, bo dziecko siedzi, ale dziecku które idzie/biegnie nie trzeba wg mnie, chyba ze to mały zmarżlak i jet 6 rano...
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

zastanawiałam się skąd biorą się te chorujące dzieciaki, teraz już wiem, PRZEGRZEWANIE!!! Chodziłam na spacery z młodą w lato, gorąco, w gondoli bez wiatru, jak wsadziłam tam termometr to było 45 stopni!!! Młoda, 4 miesiące, w bodziaku, a laski się na mnie patrzą jakbym co najmniej dziecko biła a same pookrywały dzieci w polarowe koce. Takie właśnie dzieci potem chorują i roznoszą choroby w przedszkolu. Moja, odpukać, ani razu nie była chora! Czy wy słuchacie swoich matek, że tak traktujecie dzieci??
co do rajstopek to chyba zalezy od formy spaceru - jesli dziecko ma tylko dreptac to bez rajstop ok - przeciez sie rozgrzeje, ale jesli wiekszosc spaceru to jazda w wózku to juz co innego ...
wczoraj po powrocie do domu sprawdziłam nogi synkowi i miał zimne a miał na sobie grubsze spodnie podkolanówki i dodatkowe skarpetki ...
wczoraj po powrocie do domu sprawdziłam nogi synkowi i miał zimne a miał na sobie grubsze spodnie podkolanówki i dodatkowe skarpetki ...
nie zakładam
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

ja też zakładam :) a na to cienkie spodnie dresowe albo dżinsy Krzysiowi, a dziewczyny ubierają spódniczki + rajstopy, a na drogę dodatkowo też cienkie spodnie lub getry, które w szkole / przedszkolu zdejmują... rano zimno jest, a jeszcze jak tak wieje jak dzisiaj to przecież mega podwiewa pod spodnie i zimno... sama pewnie niedługo zacznę podkolanówki albo rajstopy nosić pod spodnie, bo nie znoszę jak mi ciągnie po nogach ;)
Pozdrawiam, Kinga
Mama Natalki (21.07.2004), Agatki (11.07.2007) i Krzysia (14.01.2010)
Mama Natalki (21.07.2004), Agatki (11.07.2007) i Krzysia (14.01.2010)
Od niedawna zakladam spodnie z bawelniana podszewka, kupilam kilka roznych par i mam jesien z glowy. W szkole byloby mu za cieplo w rajstopach czy kalesonach, a sciagac rano i zakladac popoludniu mi sie nie chce ;) . Idzie do szkoly na 8.45 codziennie, wiec nie mam problemu z 6 rano. Poza tym maz zwykle jedzie samochodem. Ja odbieram pieszo. Ale niedaleko i ok 16 jest w miare cieplo.
a jak dla mnie wszystko zalezy od charakteru wyjscia, jak szybka trasa do przedszkola i spowrotem to nie widze potrzeby (o ile dziecko nie mowi ze jest mu zimno i nie jest to dluga podroz lub w wozku), wystarcza cieplejsze spodnie
jednak jak idziemy na zakupy , mala w wozku to cieplo ubrana albo jeszcze kocyk, bo inaczej marznie(i to ok 12 czyli jak jest powyzej 10C), ale ze w taka pogode to i o ciekawe wylatanie dla dziecka ciezko to z reguly ruszam sie bez wozka zeby sobie polazila wiec wystarczaja cieple rajstopy,albo tyllko spodnie
a tak naprawde kazde dziecko ma inaczej i widac czy za chlodno jest dziecku., moj starszy to zmarzlak mlodsza jeszcze nie wiem.
jednak jak idziemy na zakupy , mala w wozku to cieplo ubrana albo jeszcze kocyk, bo inaczej marznie(i to ok 12 czyli jak jest powyzej 10C), ale ze w taka pogode to i o ciekawe wylatanie dla dziecka ciezko to z reguly ruszam sie bez wozka zeby sobie polazila wiec wystarczaja cieple rajstopy,albo tyllko spodnie
a tak naprawde kazde dziecko ma inaczej i widac czy za chlodno jest dziecku., moj starszy to zmarzlak mlodsza jeszcze nie wiem.
Ja zakładam młodemu i sama też ubieram.Mimo,że urodzilam się zimą to jestem zmarźlakiem.Po nocach cała zakrywam się kołdra i tylko nos wystaje a młody się odkrywa mimo,że jest caly lodowaty.Także rajstopki jak najbardziej a i tak juz chory.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
Okruszku ja tylko odpowiadalam na pytanie jakie to spodnie, nie mam linku wiec napisalam gdzie mozna je zobaczyc i kupic. Jesli masz z tym jakis problem, to nic mi do tego. Ja jako osoba z minimum kultury odpowiadam, jak moge najlepiej, na zadane pytanie. Personalnie zadane. Poczytaj moze najpierw watek zanim zaczniesz niegrzecznie sie zwracac do kogokolwiek.