Widok

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja zostawiam. Połowa klasy też zostaje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jak wytłumaczyłas dziecku ze zostaje jeszcze raz w tej samej klasie a dzieci ida dalej?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas cala klasa chyba idzie dalej, Pani nie bierze pod uwagę aby któreś miało zostać (klasa mieszana rocznik 2008 i 2009)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzieciaki chodza do szkół w Gdyni? Moja niestety nie najlepiej przyjeła wiadomosc ze nie bedzie dalej z Pania i dziecmi w klasie. Ni jak nie moge jej wytłumaczyc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie będę karała dziecka, bo tak by to odebrała. Mimo,że jest z samego końca 2009 idzie dalej.
Ale każdy powinien sugerować się interesem własnego dziecka, nie ma co porównywać co kto zadecydował.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
mia ale razem ze swoja Pania i dziecmi? Moja chetnie poszłaby dalej ale chce z Pania i dziecmi ale wiekszosc zostawia dzieci z nasza Pania a mloda miałaby isc do innej Pani i dzieci.
moj jest z koncówki 2009 roku i dzie dalej, głupota jest zostawić dziecko raz jeszcze w tej samej klasie z innymi juz dziecmi. Nasza klasa cała idzie dalej.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
idzie z klasą, z Panią.A u ciebie się stworzy zupełnie nowa klasa? Kiepsko jak po pierwszej klasie takie zamieszanie,że się klasę dzieli. U nas w szkole chyba tak nie będzie. Nieliczni zostają, ci co na prawdę muszą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nasza Pani zostaje z tymi dziecmi które zostaja, a my mamy trafic do innych Pan i dzieci.
Ja nie zostawiam syna, pójdzie normalnie do 2 klasy.
No bo póki co nie ma problemów z nauką, a powtarzanie tego samego materiału jeszcze raz, nie jest dla niego dobrym rozwiązaniem, by się po prostu zanudził na lekcjach, u niego by było to zatrzymaniem rozwoju, co by raczej nie wpłynęło na niego dobrze.

U mojego syna chyba tylko 3 lub 4 dzieci z rocznika 2009 zostanie w 1 klasie, a reszta, gdzieś 14 dzieci idzie dalej razem z rocznikiem 2008 (7 dzieci) do 2 klasy. Te dzieci które zostają, mają naprawdę problemy z nauką, chodzą na zajęcia wyrównawcze, i nauczycielka sama radziła ich rodzicom aby zostawili jeszcze w 1 klasie.
Ale też np. dwoje 7 latków czyli rocznik 2008, mają podobne problemy jak ci 6 latkowie, i też im by się przydało powtórzyć rok, niestety już tego przywileju nie mają, chyba że nie zdadzą do 2 klasy.

Więc jeśli ktoś widzi że dziecku naprawdę przyda się rok powtórzenia 1 klasy, to niech wykorzysta i niech zostawi dziecko.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
stokrota u nas podobnie- 3/4 klasy zostaje w 1 klasie i pani z tą grupą zostaje, a reszta ma być "dokoptowana" i poprzydzielana do innych klas. Porażka jakaś.
bzdura. u nas cala klasa jest z konca roku 2009 i wszyscy ida do drugiej klasy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
Pytanie, dlaczego rodzice zostawiaja dzieci drugi raz w 1 klasie?? Po co?? Skoro juz rok chodziły? U nas naszczescie wszyscy idą, przynajmiej taka mam nadzieję.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dla mnie to jest jakaś paranoja...co chwila wątek- czy 5latki dajecie do zerówki, czy 6latki do 1 klasy, czy 7 latki do drugiej...żal okropny co zrobiono z edukacją w tym kraju, która była za moich czasów(80'/90') na bardzo dobrym poziomie i w bardzo dobrym systemie (8 + 4 ew.5), naprawdę szkoda mi tych dzieciaków, nauka w takim chaosie to jakieś nieporozumienie - co chwila zmiana klasy, pani, o pozotawaniu dwa lata w jednej klasie nie wspomnę... ja miałam jedną klasę przez 8 lat...jak kończyliśmy podstawówkę płakaliśmy-nawet chłopcy- bo żal nam było rozchodzić się do różnych szkół, kawał życia tak naprawdę w jednej grupie przeżyliśmy i to w jednym z najważniejszych okresów w życiu człowieka-dojrzewanie, kształtowanie postaw, charakterów, pierwsza swiadomość różnych życiowych sytuacji i doznań- przyjaźni, koleżeństwa, porażek, rozczarowań, lojalności, tolerancji itd itd... myślę, że obecnie wyrządzono dzieciom wielką krzywdę wprowadzając nowy system, a tak naprawdę od kilku lat ciągle go zmieniając...przepraszam, za wpis nie na temat, ale takie mnie refleksje naszły w tym temacie...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1
Szkoły sugerują żeby zostawić dzieci bo boją się że nauczyciele nie będą mieli pracy a rodzice....cóż. Nie wiem co kieruje rodzicami. Mieliście możliwość odroczenia dziecka i zostawienia go w zerowce rok temu ale zdecydowaliście się puścić je do pierwszej klasy a nagle doszliscie do wniosku że sobie nie poradzi w drugiej. Głupsze się przez ten rok zrobiło czy może wygodniej Wam bo nie trzeba będzie za dużo poświęcać czasu na lekcje?
Jakoś większość 6latkow nadawała się do szkoły i co, nagle przestała?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój idzie do drugiej klasy. Na zebraniu wychowawczyni mówiła, że jest jedno dziecko, o które będzie wnioskowała, żeby powtórzyło klasę, bo zupełnie sobie nie radzi (dzieciaki też to widzą, że X. 'odstaje' od reszty) klasa jest mieszana. Mam nadzieję, że z pozostałych pierwszych klas też nie będzie za dużo 'odraczanych' dzieci i nie będzie akcji łączenia/dzielenia klas.
Ufff wszystkie dzieci ida do 2 klasy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy są tu mamy pierwszaków ze Sp1 na Morenie? Jak w klasach waszych dzieci zadecydowali rodzice? Większość idzie dalej do 2 klasy, czy może większość klasy zostaje?
hopssaaa
Mój idzie do 2 klasy. Ma świetną panią, niezbyt liczną i fajną klasę, radzi sobie. Może być tak, że ten rok, który ma niejako "w zapasie" do innych dzieci z 2009 roku, przyda mu się później. Teraz takiej potrzeby nie widzę.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

do góry