Widok
Czy związek z obcokrajowcem może się udać?
Opinie do artykułu: Czy związek z obcokrajowcem może się udać?.
Liczba związków nawiązywanych przez Polaków z obcokrajowcami stale rośnie. Sprzyja temu coraz większa otwartość na integrację międzykulturową. Małżeństwo z osobą wywodzącą się z dalekiej i nieznanej kultury niesie ryzyko niepowodzenia, ale może być też fascynującym doświadczeniem.Decydując się na związek z osobą pochodzącą z odległego nam kręgu kulturowego, warto dowiedzieć się możliwie wiele na temat jego kraju, panujących tam zwyczajów i obowiązującej religii. Choć wszyscy mieszkańcy danej ...
Liczba związków nawiązywanych przez Polaków z obcokrajowcami stale rośnie. Sprzyja temu coraz większa otwartość na integrację międzykulturową. Małżeństwo z osobą wywodzącą się z dalekiej i nieznanej kultury niesie ryzyko niepowodzenia, ale może być też fascynującym doświadczeniem.Decydując się na związek z osobą pochodzącą z odległego nam kręgu kulturowego, warto dowiedzieć się możliwie wiele na temat jego kraju, panujących tam zwyczajów i obowiązującej religii. Choć wszyscy mieszkańcy danej ...
Może to źle zabrzmi, ale gdybym wiedział, że panna była z murzynem to by mnie to zniechęciło.
Część takich związków faktycznie opiera się na normalnych fundamentach, ale z 75% jak nie więcej zwyczajnie bierze się z pokusy dobrego wydupczenia, a dla mnie to oznacza brak wartości i po takich osobach nie wiadomo czego się można spodziewać.
Z kilku historii o tych mieszanych związkach to znam tylko jeden pozytywy przykład. Chłopak jest hindusem, uczy się języka polskiego, dobrze mu to idzie, widać, że on się integruje i uczy naszej kultury, ostatnio im przyszło dziecko na świat i są szczęśliwi. Ale pozostałe historie to zwyczajne waly, panny były robione w konia i jeszcze najlepsze jest to, że na siłe próbują udowadniać, że tak nie jest.
Z kilku historii o tych mieszanych związkach to znam tylko jeden pozytywy przykład. Chłopak jest hindusem, uczy się języka polskiego, dobrze mu to idzie, widać, że on się integruje i uczy naszej kultury, ostatnio im przyszło dziecko na świat i są szczęśliwi. Ale pozostałe historie to zwyczajne waly, panny były robione w konia i jeszcze najlepsze jest to, że na siłe próbują udowadniać, że tak nie jest.
Często oni są fajniejsi bo nie chcą wracać do swojej śmierdzącej wioski.
Taka Panna jest uradowana bo on tyle dla niej zrobi. No i jeszcze ma ciekawostkę w postaci czarnego ogona, czego mogą jej pozazdrościc inne koleżanki. Nie jestem przeciwnikiem takich związków, zwyczajnie nie łudzę się w jakich okolicznościach są one zawierane.
Hiszpanki są gorące i więcej mogłby ich być w Polsce
Polskie kobiety, to albo kury domowe, albo zakompleksione miotły, albo infantylne dzieciaki, albo zimne i oschłe dziunie. Tak, stawiam na związki z obcokrajowcami.
Seks z Hiszpanką, albo Włoszką to przygoda, seks z Polką to męczarnia i kupa tłumaczenia.
Seks z Hiszpanką, albo Włoszką to przygoda, seks z Polką to męczarnia i kupa tłumaczenia.
juz hiszpanie zaczynaja tu zjezdzac do pracy
u nich bieda,ale co to ma do naszej wiekszej biedy. zabiaja kilka razy wiecej u siebie ale zapateroo ich załatwił.bedziesz mogl wybirac wsrod hiszpanek jak ci nie pasują Polki. ale z takim podejsciem to zadna cie nie zechce skro gardzisz wlasnym naródem. to gtardzic bedziesz obcym.zmien sie a ppozniej miej wymagania zacznij od siebie.ogarnij sie.zacznij pracowac a nie jeczec i narzekac.
Rasizm w Polsce
To bardzo ciekawe zjawisko, 2 lata temu kiedy jeszcze bylem kierownikiem w spolce stoczniowej w tym smiesznym kraju, chcial sie zatrudnic przybysz z Afryki u mnie w firmie, nie umial mowic po polsku, spawac itp. ale paniusia ktora z nim przyszla mowila za niego. Kiedy grzecznie odmowilem ze nie moge go zatrudnic - bo nie zna sie na robocie, wyzwala mnie od rasistow.
spawacz dostaje 5 tys
do tego nie trzeba znac jezyka obcego,nie oszukujmy sie. Jesli nie było spawacza z Polski to powinien byc zatrudniony,bez wzgledu na kolor skory,ale spawacze z Polski maja prace ,jak nie tu to za granica.ba malo tego ludzie po studiach zmieniaja zawody z wyuczonego na spawacza ,bo w PL nie ma pracy dla ludzi wyksztalconych i inteligentych.wiec ten watek jest zalosnie naciagany.
Wiele lat żyłem za oceanem. Większość czarnoskórych nie chce pracować. Wyjątki to
ci z Panamy i Gujany Brytyjskiej- ale tylko jeżeli chodzi o prace fizyczne. Są naprawde pracowici. Większość czarnoskórych ma jednak niskie kwalifikacje, nie chce ich podnosić i roszczeniowe podejście. Każdy brak podwyżki czy awansu tłumaczą tym, ze są czarni i dyskryminacją rasową. Jak za komuny na uczelniach, czy w urzędach federalnych i stanowych są limity przyjęć, podobnie jak u nas kiedyś na uczelniach były punkty dla dzieci z rodzin robotniczo chłopskich. Poprawnośc polityczna przybiera kuriozalne rozmiary. Często przy zakupach irytujące jest to, że czarny obsługuje czarnego bez kolejki i możesz mu naskoczyć. Spróbuj jednak obsłużyć białego jako biały w ten sam sposób. Będzie afera o dyskryminacji na cały kraj. Odnośnie związków. białe kobiety są bardziej pragmatyczne niż nasze dziewczyny. Rzadko wiążą się z czarnymi. Wiedzą, że nie ma sensu dla zaspokojenia swego popedu seksualnego obniżać swego statusu społecznego i potomstwa. Zwłaszcza, ze w USA studia kosztują, a taki ojciec pogrzmoci trochę w żopę partnerke i za pare miesięcy porzuci. Pozostaje problem wykształcenia dziecka, a dla samotnej matki to niekiedy bariera nie do przeskoczenia. W naturze czrnoskórego monogamia nie leży. stą w USA wiekszość potomstwa wychowane przez Afroamerykanki nie zna swego ojca. Co przenosi się na to, ze dziecko kiedy podrośnie powiela ten sam schemat, bo innych wzorców rodzinnych nie ma i uważa, ze jest to normalne.
Identyczna sytuacja jest z tzw. dyskryminacją kobiet przy np zwalnianiu pracowników w czasie redukcji etatów. Raz miała być zwolniona jedna osoba spośród dwóch. Na zebraniu ustalono że zwolnią mężczyznę pomimo wydajniejszej jego pracy tylko dlatego, bo zwolniona kobieta na pewno poszłaby do sądu oskarżając o dyskryminację.
Marek, obiektywna Anno, a może Wy go zatrudnijcie? Tak się uwiesiliście nad gościem
który w sposób prosty i przystępny wyjaśnił dlaczego go nie najął. Pewnie gdybyście zatrudniali ludzi to byście już tak nie cwaniakowali, ale najlepiej jest być trolem internetowym. A Ty obiektywna Anno ze swoim nikiem to się mocno pomyliłaś. Nikt kto obiektywnie przedstawia swoje zdanie nie używa zwrótów na "d...." do swojego rozmówcy, masz jakieś problemy emocjonalne.
nie ma sensu na dluzsza mete
na dluzsza mete taki zwiazek nie ma szans.inne wartosci kulturowe ,nieakceptacja srodowiska.taki zwiazek naprawde szans nie ma.i nie mowie to po zlosci.sam bylem z piekna kobieta pol meksykanka i pol amerykanka.naprawde to nie ma najmniejszego sensu.pozdrawiam serdecznie
Akurat w takim układzie jak piszesz, związek tan ma jakiś sens. O ile ta historia jest prawdziwa. Znam parę rodzin
gdzie Polacy z USA wiązali się z takimi kobietami i są to szczęśliwe małżeństwa. Kobiety te są bardzo pracowite, rodzinne, wierne i generalnie w swoim przekonaniu podnoszą status społeczny bardziej aniżeli wiązaliby się z swoim krajanem. Podobnie działa to u nas dla Polek atrakcyjniejszy jest Norwg, czy Irish a dla Ukrainek, Meksykanek Polak.
To, że Polska jest krajem monokulturowym to nasz największy kapitał na przyszłość
Na Zachodzie biali wyginą albo zostanę zapędzeni do gett jak się nie obudzą przez czarnych i muslimów. Każdemu lewackiemu czy liberalnemu baranowi, który wierzy w multi kulti zapraszam do Anglii czy Francji jak to wygląda w praktyce, ja tam mieszkałem i wiem jak wygląda "integracja"
To jest wielkie g... a nie integracja. Integrują się biali z czarnymi, ale czarni się integrują
za to z czarnymi. We Francji mają kolejny problem, bo na ulicach araby mówią po arabsku i nie chcą używać francuskiego. W Marsylii spędziłem około pół roku. Ciekawe co będzie dalej. Sarkozy tak pouczał Europe a sam hoduje europejską gangrene.
A ja mam narzeczona z Ukrainy.
W domu mam czysto, wracam z pracy - obiad zawsze na stole.
Dziewczyna jest piekna i zadbana nawet jak sie nie umaluje (wytapetowana polka do piet uroda nie dorasta).
Normalny zwiazek, taki jaki powinien byc - decyzje podejmuje ja (w koncu jestem mezczyzna), nigdy nie mowi "nie" ani "nie chce mi sie".
Kloci sie tylko wtedy, kiedy ja jestem niezdecydowany, bo twierdzi ze to ja powinienem o wszystkim decydowac.
Bardzo inteligentna, zna 4 jezyki i ma dwa kierunki ukonczone.
A przy wysokim wzroscie i bardzo szczuplej sylwetce ma bardzo duzy (i ladny!) biust.
Wymarzona kandydatka na zone.
A dlaczego nie polka?
Bo polka konczy jakies ateneum, gdzie moze dostac sie kazdy idiota, a po ukonczeniu uwaza sie za wielka wyksztalcona i ocenia facetow po papierze, wiec tez chce "wyksztalconego".
Zre swinstwa i tyje, a jednoczesnie chce dobrze zbudowanego.
Wbrew pozorom polki NIE SA ladne, chyba ze sie wytapetuja. Sa wyjatki, ale mowie ogolnie.
Czesto maja sredni biust, a jak maja duzy to albo brzydki i obwisly, albo dlatego ze sa otyle.
Marudza ze kazdy facet to swinia, chociaz szukaja faceta w chlewie (glownie w dyskotekach, knajpach).
Sa niewierne i nie bez powodu na zachodzie maja opinie najlatwiejszych kobiet swiata.
Nie szanuja sie i nie potrafia sie dobrze ubrac. Do klubu czy na dyskoteke polki ubieraja sie jak rasowe prostytutki (i jeszcze oczekuja szacunku!).
Sa bardzo, bardzo latwe. Wystarczy machnac przed oczami paszportem i udawac wlocha albo hiszpana i juz jest twoja.
Poza tym to widac po liczbie samotnych mlodych matek, ktore na gwalt szukaja stalego i powaznego zwiazku. Ale nikt normalny nie zwiaze sie z laska ktora ktos zapylił na dyskotece w kiblu i nie bedzie utrzymywl jej, ani jej bękarta.
Dlatego, najlatwiejsze kobiety swiata - nikt z wami nie chce sie wiazac.
A puszczajcie sie z murzynami, gwarantuje ze zaden przy was nie zostanie na zawsze:)
Ja sie tylko ciesze ze nie bede reszty zycia z polka spedzal, mam w domu prawdziwa kobiete, piekna inteligentna i wierna.
A na was w tych dzwkarskich strojach w soboty wieczorem patrze z pogarda. Zero szacunku.
Dziewczyna jest piekna i zadbana nawet jak sie nie umaluje (wytapetowana polka do piet uroda nie dorasta).
Normalny zwiazek, taki jaki powinien byc - decyzje podejmuje ja (w koncu jestem mezczyzna), nigdy nie mowi "nie" ani "nie chce mi sie".
Kloci sie tylko wtedy, kiedy ja jestem niezdecydowany, bo twierdzi ze to ja powinienem o wszystkim decydowac.
Bardzo inteligentna, zna 4 jezyki i ma dwa kierunki ukonczone.
A przy wysokim wzroscie i bardzo szczuplej sylwetce ma bardzo duzy (i ladny!) biust.
Wymarzona kandydatka na zone.
A dlaczego nie polka?
Bo polka konczy jakies ateneum, gdzie moze dostac sie kazdy idiota, a po ukonczeniu uwaza sie za wielka wyksztalcona i ocenia facetow po papierze, wiec tez chce "wyksztalconego".
Zre swinstwa i tyje, a jednoczesnie chce dobrze zbudowanego.
Wbrew pozorom polki NIE SA ladne, chyba ze sie wytapetuja. Sa wyjatki, ale mowie ogolnie.
Czesto maja sredni biust, a jak maja duzy to albo brzydki i obwisly, albo dlatego ze sa otyle.
Marudza ze kazdy facet to swinia, chociaz szukaja faceta w chlewie (glownie w dyskotekach, knajpach).
Sa niewierne i nie bez powodu na zachodzie maja opinie najlatwiejszych kobiet swiata.
Nie szanuja sie i nie potrafia sie dobrze ubrac. Do klubu czy na dyskoteke polki ubieraja sie jak rasowe prostytutki (i jeszcze oczekuja szacunku!).
Sa bardzo, bardzo latwe. Wystarczy machnac przed oczami paszportem i udawac wlocha albo hiszpana i juz jest twoja.
Poza tym to widac po liczbie samotnych mlodych matek, ktore na gwalt szukaja stalego i powaznego zwiazku. Ale nikt normalny nie zwiaze sie z laska ktora ktos zapylił na dyskotece w kiblu i nie bedzie utrzymywl jej, ani jej bękarta.
Dlatego, najlatwiejsze kobiety swiata - nikt z wami nie chce sie wiazac.
A puszczajcie sie z murzynami, gwarantuje ze zaden przy was nie zostanie na zawsze:)
Ja sie tylko ciesze ze nie bede reszty zycia z polka spedzal, mam w domu prawdziwa kobiete, piekna inteligentna i wierna.
A na was w tych dzwkarskich strojach w soboty wieczorem patrze z pogarda. Zero szacunku.
Nareszcie...
W końcu trafił się ktoś, kto ma takie podejście jak ja. Stary jesteś mistrzem - browar dla Ciebie :)
Szczere pozdrowienia dla kogoś, kto nie ma klapek na oczach i nie chce budzić się koło czegoś, co poumalowaniu i narysowaniu kształtów twarzy zaczyna wyglądać prawie jak kobieta. Masz sojusznika chłopie :)
Szczere pozdrowienia dla kogoś, kto nie ma klapek na oczach i nie chce budzić się koło czegoś, co poumalowaniu i narysowaniu kształtów twarzy zaczyna wyglądać prawie jak kobieta. Masz sojusznika chłopie :)
Ile miałeś Polek, a ile Ukrainek, że tak swobodnie sypiesz porównaniami między nimi?
No i drugie pytanie, które mnie nurtuje: czym ty pomachałeś swojej Nataszy czy Tatianie przed nosem, że na ciebie poleciała i teraz jest taka zgodna, a do tego piękna- "A przy wysokim wzroscie i bardzo szczuplej sylwetce ma bardzo duzy (i ladny!) biust."?
No niestety, w samo sedno. Kobiety ze wschodu często biorą starych, tłustych, głupich nieudaczników z Polski, bo dla nich to i tak awans społeczny. Misio nie miał szans u Polek, o dziewczynach z zachodu nawet nie wspominając, więc wziął sobie laseczkę która poleciała na paszport. Poczekajmy aż panna uzyska obywatelstwo, wrócimy do tematu.
zadne malzenstwo nie przetrwa bez Boga
nie wazne kto z jakiego jest kraju ale ma to znaczenie jaka wiara i jaki wspolnycel.Jesli nie ma Boga to i malzenstwo nie przetrwa.ma znajomych a ocenie za 50lat jesli przetrwaja ich malzenstwa w jednosci i bez zdsraday,ale jak na moje oko bez Boga ani do proga.
W 99.9% WYPADKOW NIE MA SZANS..
Pani Justyno, to jest zwykły bełkot: "Może być jednak również fascynującą przygodą oraz szansą na długi, szczęśliwy związek." Ile takich par jest w Polsce i kto zrobił badania? To można ewentualnie stwierdzić po 50 latach obserwacji. Na razie tych par w Polsce jest tak mało, ze praktycznie ich nie ma. Inaczej ma się sprawa na obczyźnie, gdzie już na pewno tysiące Polek, głównie niewykształconych, najczęściej z małych miasteczek lub wsi, związało się z murzynami i arabami. Te kobiety nie maja żadnej świadomości swoich decyzji i będą za nie płaciły (a raczej społeczeństwo), kiedy większości kolorowych tatusiów pokaże swoje prawdziwe oblicze. Takie związki prymitywów ( czyli kolorowego z blondyneczka z Polski) to teraz plaga np. w Wielkiej Brytanii. Czas pokaże, jak tragiczne to będzie w skutkach.
Znam taka pare- moich rodzicow
Uwazam, ze wiekszosc mieszanych zwiazkow europejsko- arabskich itp. to niewypaly. Nie bede nikogo obrazac bo nie o to chodzi. Znam wielu obcokrajowcow, ktorzy ugoszcza Was, sa wspanialymi znajomymi, przyjaciolmi ale nie nadaja sie na mezow. Zazwyczaj taka mieszanka kulturowa jest jak tykajaca bomba. To nieprawda, ze za arabow itd wychodza tylko glupie i brzydkie kobiety- moja mama byla piekna, madra ale niestety ulokowala swoje uczucia w takim mezaczyznie. Arab czy jest to muzulmanin czy chrzescijanin to zawsze bedzie arab. Oni kochaja kobiety, nie lubia się przemeczac, uwazaja, ze ludzie z europy sa zepsuci, a w domu wszystko ma byc tak jak oni chca i nie ma dyskusji. Niestety cierpia potem najbardziej dzieci z takich rodzin- sama jestem przykladem. Zastanowcie sie drogie Panie 10 razy bo zycie z nimi to nie bajka...
Drogie dzieci!!!
Jak czytam te komentarze jestem pewna, że mam do czynienia z gimnazjum (i to nie na wysokim poziomie). Jestem już stara więc pamiętam jak w latach 60 na ulicach Londynu biała kobieta była wyzywana a nie rzadko skopana za spacer z chłopakiem o innym kolorze skóry. Dziś jest zupełnie inaczej, brakuje nam jeszcze ładnych paru lat aby oceniać czy związki z ludźmi innych, odległych kultur oceniać. Nasze społeczeństwo jest dla siebie bardzo wrogie a co dopiero mówić o obcokrajowcach.
Stara jestes i nadodatek i jak w Polskim przysłowi rozumu ci albo na starosc odebrało albo nigdy go wiecej niemiałas
I jeszcze jedno jak widac nie masz zielonego pojecia o emigracji !!Londyn jest oficjalnie uznany za najbardziej niebezpiecznym miastem w całej UE i to dzięki emigrantom własnie czarnym itp.Pełno Polaków tam mieszka i samie wiedzą jak jest bo na własnej skórze sie przekonują!I to własnie w Londynie miasto jest praktycznie policyjne !!Nigdzie na swiecie niema takiej ilosci kamer co w Londynie!
Emigracja to zawsze w 90% biedota !!Polacy sa grupą która sie bardzo szybko asymiluje i jadą harować a nie balowac czy kraść .Araby,murzyni .muzułmanie mają inna kulturę i nie tolerują europejskich standartów kobieta jest dlanich dodatkiem .I nie chca tego zmieniac nie asymiluja sie ze społeczeństwem dlatego powstaja dzielnice i całe getta!!I tak samo robią w kazdym obcym kraju.Dlatego wybuchają fale rasizmu nawet w najbardziej otwartych i tolerancyjnych krajach jak Holandia czy cała Skandynawia!!
Dlatego nie obrażaj Polaków i nie próbuj stara sie wywyższać bo twoja głupota powala !!
Emigracja to zawsze w 90% biedota !!Polacy sa grupą która sie bardzo szybko asymiluje i jadą harować a nie balowac czy kraść .Araby,murzyni .muzułmanie mają inna kulturę i nie tolerują europejskich standartów kobieta jest dlanich dodatkiem .I nie chca tego zmieniac nie asymiluja sie ze społeczeństwem dlatego powstaja dzielnice i całe getta!!I tak samo robią w kazdym obcym kraju.Dlatego wybuchają fale rasizmu nawet w najbardziej otwartych i tolerancyjnych krajach jak Holandia czy cała Skandynawia!!
Dlatego nie obrażaj Polaków i nie próbuj stara sie wywyższać bo twoja głupota powala !!
zle...
swiat daje wiele przykladow ze mieszanie genow nie wplywa na pozytywny rozwój spoleczenstw.Chora ameryka to cykajaca bomba ludzkich umyslow powstalych w wyniku mieszania genow.media podaja przyklady kazdego dnia.to nie rokuje dobrze dla przyszlosci swiata.naszego kraju to nie ominie,zostalismy wciagnieci w wir swiatowego stylu zycia.../usa/ten kraj to zguba dla swiata!
:-)
Jestem z Kanady. Obecnie od kilku lat mieszkam w Polsce. Wcześniej mieszkałem przez kilkadziesiąt lat w wielu krajach, na różnych kontynentach . Muszę przyznać, że w Polsce nie ma tak dużo obcokrajowców jak w innych państwach i jestem zaskoczony, że Polacy dyskutują na temat cudzoziemców.
Każdy kraj ma problemy małżeńskie, ale jeśli kraj znajduje się w top 20 na świecie w kategorii największej ilości rozwodów oraz rosnącej ilości separacji, to musi to coś oznaczać. Więc moje pytanie brzmi "Czy związek pomiędzy Polakami może się udać? Zadaj sobie pytanie ,czy w twojej rodzinie lub wśród znajomych znajdują się osoby po rozwodzie, będące w trakcie rozwodu lub separacji, nadużywają alkoholu? Jeśli tak, to wiesz jaka jest polska rzeczywistość. Dlaczego nie pielęgnujecie podstawowych wartości rodzinnych, dlaczego więzi międzyludzkie są tak słabe.? Piszecie o Francuzach, Muzułmanach, rozmiarze penisa , podczas gdy w Polsce macie do czynienia z ultra wielką patologią. Te rzeczy dzieją się dookoła was, a wy tego nie widzicie, bo w tym czasie zastanawiacie się nad rzeczami, które nie mają większego znaczenia. Statystyki dotyczące małżeństw i rozwodów w Polsce są przerażające, jak również rosnąca ilość patologii. Przypominam, że w ostatnim roku do publicznej wiadomości zostały podane informacje o 4 szokujących zbrodniach na małych dzieciach. Przerażający jest fakt, że dzieciobójstwo w Polsce staje się na porządku dziennym. A ile jest takich spraw, których media nie przekazują ze względu na drastyczność działań, jak np. ostatnie przestępstwo w Radomiu, gdzie matka tuż po urodzeniu dziecka, udusiła je, ugotowała w garnku i zmieliła w maszynce do mielenia mięsa, a wszystko to w obawie przed reakcją męża. Jak to jest możliwe, że kobieta, która przez 9 miesięcy nosi dziecko pod sercem, dla mężczyzny jest w stanie je zabić ??? Wiadomość ta została opublikowana jedynie w Internecie. Nie spotkałem się z taką sytuacją w żadnym z innych krajów, w których dotąd mieszkałem.
Wg najnowszych statystyk co drugi mężczyzna w Polsce zdradza swoją partnerkę. Może dlatego coraz więcej Polek decyduje się na związek z obcokrajowcem..?
Polskie dziewczyny zostały wyzwolone, a to może okazać się zagrożeniem dla wielu mężczyzn, którzy zachowują się jak dzieci, które wciąż potrzebują matki przez całe życie. Ale chodzi o to, żeby nie publikować artykułu, który wyraźnie pokazuje, płytkie i zniekształcone myśli Polaków. W zamian za to powinna być gorąca dyskusja o małżeństwach polskich i problemach z mężczyznami. Powodzenia Polska.
Każdy kraj ma problemy małżeńskie, ale jeśli kraj znajduje się w top 20 na świecie w kategorii największej ilości rozwodów oraz rosnącej ilości separacji, to musi to coś oznaczać. Więc moje pytanie brzmi "Czy związek pomiędzy Polakami może się udać? Zadaj sobie pytanie ,czy w twojej rodzinie lub wśród znajomych znajdują się osoby po rozwodzie, będące w trakcie rozwodu lub separacji, nadużywają alkoholu? Jeśli tak, to wiesz jaka jest polska rzeczywistość. Dlaczego nie pielęgnujecie podstawowych wartości rodzinnych, dlaczego więzi międzyludzkie są tak słabe.? Piszecie o Francuzach, Muzułmanach, rozmiarze penisa , podczas gdy w Polsce macie do czynienia z ultra wielką patologią. Te rzeczy dzieją się dookoła was, a wy tego nie widzicie, bo w tym czasie zastanawiacie się nad rzeczami, które nie mają większego znaczenia. Statystyki dotyczące małżeństw i rozwodów w Polsce są przerażające, jak również rosnąca ilość patologii. Przypominam, że w ostatnim roku do publicznej wiadomości zostały podane informacje o 4 szokujących zbrodniach na małych dzieciach. Przerażający jest fakt, że dzieciobójstwo w Polsce staje się na porządku dziennym. A ile jest takich spraw, których media nie przekazują ze względu na drastyczność działań, jak np. ostatnie przestępstwo w Radomiu, gdzie matka tuż po urodzeniu dziecka, udusiła je, ugotowała w garnku i zmieliła w maszynce do mielenia mięsa, a wszystko to w obawie przed reakcją męża. Jak to jest możliwe, że kobieta, która przez 9 miesięcy nosi dziecko pod sercem, dla mężczyzny jest w stanie je zabić ??? Wiadomość ta została opublikowana jedynie w Internecie. Nie spotkałem się z taką sytuacją w żadnym z innych krajów, w których dotąd mieszkałem.
Wg najnowszych statystyk co drugi mężczyzna w Polsce zdradza swoją partnerkę. Może dlatego coraz więcej Polek decyduje się na związek z obcokrajowcem..?
Polskie dziewczyny zostały wyzwolone, a to może okazać się zagrożeniem dla wielu mężczyzn, którzy zachowują się jak dzieci, które wciąż potrzebują matki przez całe życie. Ale chodzi o to, żeby nie publikować artykułu, który wyraźnie pokazuje, płytkie i zniekształcone myśli Polaków. W zamian za to powinna być gorąca dyskusja o małżeństwach polskich i problemach z mężczyznami. Powodzenia Polska.
Wiekszych glupot tutaj nie czytalem.
Mieszkałem w różnych krajach i nasze polskie patologie są niczym w porównaniu z amerykańskimi, holenderskimi, szwedzkimi, francuskimi czy angielskimi. Jakie to statystyki o mężczyznach w Polsce (z którego roku, kto wykonał, na jakiej grupie itd.)? Banialuki tego typu wypisywać może sobie każdy. Ja podam, ze wg statystyk co trzeci murzyn ma aids, co drugi arab chorobę weneryczna, a 80% muzułmanów ma 3 żony. Także podawanie statystyk wyssanych z lewackich paluchów to nie jest dyskusja. Ciągłe powtarzanie o alkoholizmie, zdradach i jacy to Polacy są be jest po prostu śmieszne. WCALE nie wypadają gorzej od Niemców czy Anglików (a już na pewno lepiej od przeciętnego araba z B Wsch. czy murzyna z Afryki). To takie nasze polskie strasznie jest- jechać na swoich, a chwalić obcych. Przez ta cechę nie zauważamy swoich zalet i wartości, których na próżno już szukać w lewackim świecie.
jest wielka róznica miedzy obcokrajowcem np Niemcem czy człowiekiem z europy zachodniej
a emigrantem z tych krajów co tylko maja obywatelstwo dzieki kombinacjom czy jeszcze gorzej z krajów dzikich jak arabskie czy afrykańskie.
z krajów europejskich na pewno tak.Ale nie z innych media bardzo często pokazują reportazy setki jak potem Polki tego żałowały przez własną zachłanność i głupotę!!Jak albo zostawały niewolnicami albo odbierano im dzieci.albo co gorsze zostały nieświadomymi przemytnikami narkotyków skazanymi na wieloletnie wiezieni .POlki jak większość kobiet są powierzchowne i leca na kase na pewno nie na pałe.:) a co do Pały tomocno prereklamowana tymbardziej ze ludzie sostali tak stworzeni zeby sie dpasowac wiec kobiety z afryki maja wielie muszle.A za to azjatki owiele mniejsze .Ale mit wielkiej pały wymysliły kobiety bo tylko one mogły cos równie głupiego wymyslec .Moje rozmiary niemaja sie czego wstydzic jak wiekszosc facetów takie problemy maja tylko ci co sa niedojzali iznaja tylko jedna pozycje czyli ograniczeni umysłowo.Kobiety maja od urodzenia zamiast mózgu kase fiskalną:)
z krajów europejskich na pewno tak.Ale nie z innych media bardzo często pokazują reportazy setki jak potem Polki tego żałowały przez własną zachłanność i głupotę!!Jak albo zostawały niewolnicami albo odbierano im dzieci.albo co gorsze zostały nieświadomymi przemytnikami narkotyków skazanymi na wieloletnie wiezieni .POlki jak większość kobiet są powierzchowne i leca na kase na pewno nie na pałe.:) a co do Pały tomocno prereklamowana tymbardziej ze ludzie sostali tak stworzeni zeby sie dpasowac wiec kobiety z afryki maja wielie muszle.A za to azjatki owiele mniejsze .Ale mit wielkiej pały wymysliły kobiety bo tylko one mogły cos równie głupiego wymyslec .Moje rozmiary niemaja sie czego wstydzic jak wiekszosc facetów takie problemy maja tylko ci co sa niedojzali iznaja tylko jedna pozycje czyli ograniczeni umysłowo.Kobiety maja od urodzenia zamiast mózgu kase fiskalną:)
"(...) w Polsce, gdzie docenia się miłość romantyczną i namiętną, a wygaśnięcie tych żywych uczuć i fascynacji seksualnej jest zrozumiałym powodem rozstania"
"zrozumiałym"?! To brzmi jak usprawiedliwienie rozwodu. Przecież miłość namiętna nie trwa wiecznie (do 4 lat wg pewnych badań), fascynacja seksualna wygasza z upływem czasu w każdym małżeństwie
"zrozumiałym"?! To brzmi jak usprawiedliwienie rozwodu. Przecież miłość namiętna nie trwa wiecznie (do 4 lat wg pewnych badań), fascynacja seksualna wygasza z upływem czasu w każdym małżeństwie
Zaczyna sie pieknie ,a konczy tragicznie
Znam wiele par mieszanych i powiem tylko jedno,ze jak masz partnera z kraju przygranicznego do polski to jeszcze nie ma wielkiego problemu,lecz jak beirzecie sie za afrykana to macie gorzej.Inna kultura i tyle.Czarni nadaja sie tylko do dymania,a potem jak przychodza dzieci to oni nawiewaja poprostu.Najgorsze jest jak wyjezdzaja takie polki pasztetowate z wiochy i zlapia afrykana,a potem wracaja do kraju i wydaje im sie ze sa gwiazdy i sie do tego preza hehe.
Z Ormianką
Byłem przez krótki czas z Ormianką - jakieś 4 lata temu. Związek długo niestety nie przetrwał. Niby zaważyły różnice kulturowe a raczej to, że jej rodzice woleli, aby ona związała się z Ormianinem. Z tego też powodu, jej rodzice nawet nie wiedzieli o jej związku ze mną. Zresztą był to jednocześnie związek na odległość (ona mieszkała pod Warszawą), więc na pewno i to musiało w pewnym sensie zaważyć na jego losie.
no i się jeden wyprany wypowiedział :) czyli to prawda, że 62 % małżeństw
w Polsce to z obcokrajowcami? to ja w takim razie mieszkam w dziwnym i nietypowym miejscu :D
Minusujący tłuk nawet nie zrozumiał ale od razu minusa wali bo to niepoprawne politycznie użyć mózgu :)
Idź spać i śnić o równości i sprawiedliwości na świecie
Minusujący tłuk nawet nie zrozumiał ale od razu minusa wali bo to niepoprawne politycznie użyć mózgu :)
Idź spać i śnić o równości i sprawiedliwości na świecie
to działaj z nim dziewczyno skoro taki prędki :). W Chorwacji skupują butelki plastikowe
nawet w lidlach więc jeżeli do innych dziewczyn też będzie taki prędki a do roboty powoli i Cię z dzieckiem oleje to butelek na przeżycie uzbierasz w każdym większym mieście. Na poboczach często widać babki wędrujące ze związaną setką butelek na plecach :D
To pewnie "turystki" po paru latach
To pewnie "turystki" po paru latach
ciekawe, ze nia bałeś się tego napisać o dziewczynkach z wietnamu, których
nikt nie żałuje bo są "prawie białe" ale o czarnych dziewczynkach byś nie napisał. Zauważyliście jak łatwo ludziom przechodzi przez gardło "żółtek" ale "czarnuch" już nie? To jest dopiero rasizm w czystej postaci ! A za "żyda" to już w ogóle stryczek od ręki
W Polsce jest wielu samotnuych facetów do wziecia!!Ale Idiotki szukają księcia z Bajki!
I często po prostu trafiają na takiego co dobrze robi je w balona !!Często też sie okazuje ze biedny jak mysz pod miotła.Ale głupie baby myślą ze jak obcokrajowiec to bogaty musi być :) Powierzchowność ,zachłanność na kasę i głupota to cecha kobiet. :) a potem płacz i zostaja po nich kolorowe dzieci które niczego niesą winne tylko głupocie rodziców a raczej Mamusiek bo Ojca wiecej na oczy nie widzą niestety.
jak bys niewiedziała głupia to jadowite sa kobiety facet najwyzej co potrafi to ugrysc :)
ale dotego trzeba miec rozumek przynajmniej muszki owocówki.
I akurat niepisałem osobie tylko o tysiacach samotnych facetach !!
Gdybys miał rozum to bys wiedział ze samotnych kobiet jest 5 razy wiecej !!Tylko ze kobiety sa same sobie winne!!
I akurat niepisałem osobie tylko o tysiacach samotnych facetach !!
Gdybys miał rozum to bys wiedział ze samotnych kobiet jest 5 razy wiecej !!Tylko ze kobiety sa same sobie winne!!
co za tępota
jakby samotnych kobiet było 5 razy wiecej to sattystyki by mowily co innego
zal d sciska jak czytam takie tepe bzdety
coraz wiecej zachlanych i zacpanych samotnych facetów kobiety nie uchlewaja sie do nieprzytomnosci i nie cpaja jak wy,wy w wiekszosci jestesc mega słabi .i dlatego samotni
zal d sciska jak czytam takie tepe bzdety
coraz wiecej zachlanych i zacpanych samotnych facetów kobiety nie uchlewaja sie do nieprzytomnosci i nie cpaja jak wy,wy w wiekszosci jestesc mega słabi .i dlatego samotni
Islamisci
Chce przestrzec wszystkie Panie zuroczone islamistami.Tutaj w Polsce zachowuja sie w miare poprawnie,gdyz tak musza,tam u siebie sa soba.Tam kobieta jest wlasnoscie meza i bez jego wiedzy kroku nie moze zrobic. To wynika z ich kultury( np. cztery zony,chodzenie za mezem z tylu,pierwsza zona dyryguje pozostalymi itd.)Po przyjezdzie do kraju meza, zawsze zabierany (niszczony) jest paszport. Zona staje sie niewolnica!Pisze o tym, gdyz przebywalem "na kontraktach w Afryce i krajach arabskich "Widzialem na wlasne oczy jak sprzedaja zony na targach. Drogie Panie,jezeli nie chcecie byc poniewierane to dajcie sobie spokoj.
Nie trzeba obcokrajowca,
by mówić o dużych różnicach między partnerami. Czasami wystarczy, że jedno w związku jest bardzo, bardzo gorliwym katolikiem, a drugie ateistą. Kłopoty się zaczynają, gdy taka para planuje ślub, albo urodzi im się dziecko. Wtedy dopiero się zaczyna, jeśli jedno chce dziecko ochrzcić, a drugie nie.
W komentarzach pod artykułem mówi się o związkach z przedstawicielami naprawdę odmiennych kultur i wyznań. Na pewno łatwiejszy do utrzymania jest związek np. Polaka z Amerykanką niż Polki z Irańczykiem, choć różnice kulturowe są i tu, i tu - ich stopień jest inny. Każdy związek może się udać, o ile obie strony mają takie same oczekiwania i tyle samo mogą dać od siebie. Problemem może być to, gdzie zamierzają wspólnie zamieszkać - w jednym, czy drugim kraju, a może w zupełnie innym, gdzie oboje będą "nie u siebie". Myślę, że nie ma co demonizować związków z obcokrajowcami, ale trzeba spojrzeć na to trzeźwym okiem.
Zainteresowanym polecam sięgnąć po książkę Doroty Katende "Dom na Zanzibarze", kobieta pisze tam o swoim związku z Zanzibarczykiem i sama przyznaje, że są i różnice, i problemy. Polecam też książkę Revy Mann "Córka rabina" (o Żydówce z Nowego Jorku, która wyszła za mąż za chasyda i zamieszkała w Izraelu).
W komentarzach pod artykułem mówi się o związkach z przedstawicielami naprawdę odmiennych kultur i wyznań. Na pewno łatwiejszy do utrzymania jest związek np. Polaka z Amerykanką niż Polki z Irańczykiem, choć różnice kulturowe są i tu, i tu - ich stopień jest inny. Każdy związek może się udać, o ile obie strony mają takie same oczekiwania i tyle samo mogą dać od siebie. Problemem może być to, gdzie zamierzają wspólnie zamieszkać - w jednym, czy drugim kraju, a może w zupełnie innym, gdzie oboje będą "nie u siebie". Myślę, że nie ma co demonizować związków z obcokrajowcami, ale trzeba spojrzeć na to trzeźwym okiem.
Zainteresowanym polecam sięgnąć po książkę Doroty Katende "Dom na Zanzibarze", kobieta pisze tam o swoim związku z Zanzibarczykiem i sama przyznaje, że są i różnice, i problemy. Polecam też książkę Revy Mann "Córka rabina" (o Żydówce z Nowego Jorku, która wyszła za mąż za chasyda i zamieszkała w Izraelu).
Wiele komentarzy dotyczy zwiazkow...
... z bardzo odleglymi kulturami - osobami ciemnoskorymi lub pochodzenia azjatyckiego. Tymczasem roznice moga sie objawic szybko nawet w relacji krajowej - On i Ona z tego samego miasta nawet. Osobiscie uwazam, ze zwiazek z obcokrajowcem jest lepszym rozwiazaniem niz wiazanie sie z polkami, ktore maja bardzo dziwne i wygorowane zadania - facet ma dobrze zarabiac ale ma siedziec w domu. Wyjazdy sluzbowe, praca za granica - no way, tylko w kraju. Najpierw statystyczna Polka udaje, ze nie zalezy jej na finansach i statusie bo najwazniejsza jest milosc i "fundamenty zwiazku" a potem ta sama statystyczna Polka ma pretensje o wszystko, zadajac niemozliwego oczekuje "lezenia i pachnienia". Prawda jest, ze swiat inaczej juz funkcjonuje i przestarzale stereotypy rodziny tradycyjnej umarly bo nie maja racji bytu. Polki szukaja obcokrajowcow bo sa niby "lepsi". Panowie zas uwazaja wszystko co w innym odcieniu niz biel za nizszej wartosci.
Polską są żałosne
Przepraszam, ale Polską są żałosne. Nic więc dziwnego, że my Niemcy i Brytyjczycy są bardziej zaawansowane i rozwijane. Jesteście jak małe kurczaki walczyć o resztki. Będziesz zawsze być niewolnikami do nas. Nasze prostytutki, nasze tanie pracowników, śmierdzący alkoholicy, złodzieje. I zgadzam się, Niemcy powinny zamknąć granicę ponownie i zostawiają was w ciemności. To tam wszyscy was należymy.
Artykuł jest słaby
i bazuje na stereotypach. Co to znaczy kraje Beneluksu? Holandia bardzo rózni sie od katolickiej Walonii i Luksemburga - krajow katolickich i konserwatywnych na tle Europy Zachodniej, nie wspominajac o Skandynawii.
Czy wlasny sukces i rozwoj osobisty nie jest wartoscia tez u nas? Roznica polega chyba bardziej na tym, ze w Polsce ludzie sie zenia, zeby zwiazac koniec z koncem i zeby byc w wiekszosci tych "normalnych"
Czy wlasny sukces i rozwoj osobisty nie jest wartoscia tez u nas? Roznica polega chyba bardziej na tym, ze w Polsce ludzie sie zenia, zeby zwiazac koniec z koncem i zeby byc w wiekszosci tych "normalnych"
wole kobiety z innych krajow...
... ktore nie kreca nosami i rozumieja, potrafia zaakceptowac partera. Polki sa ohydne, marudne, uwazaja sie za pepki swiata a tymczasem wiekszosci wystaje sloma z butow bo zapomnialy, ze jako nieco mlodsze chodzily s.r.a.c. za stodole a takie Trojmiasto to dla nich szczyt osiagniec.
obcokrajowiec i ja
Co za różnica czy to Polak, Arab czy Hiszpan... Najważniejsze jest uczucie, jeśli czujesz, że ten związek ma sens, spróbuj. Nie dowiesz się, jeśli nie zaryzykujesz... Sama 2 lata byłam w podobnej sytuacji i też miałam mnóstwo wątpliwości. Jestem w związku z Turkiem, też wyjechałam dla niego z Polski, zostawiłam tam rodzinę i przyjaciół... Poznaliśmy się co prawda na portalu randkowym e-polishwife.com.pl ale uważam, że w dzisiejszych czasach to nic nadzwyczajnego. Miałam okazję przeszukać bogatą ofertę biura, zorganizowali nam spotkanie, jestem bardzo zadowolona i nie zamieniłabym mojego chłopaka na innego! Wielu znajomych odradzało mi ten związek, ale zrobiłam to, co uważałam za stosowne. I nie żałuję. Nie rozumiem takiego podejścia, że związek z obcokrajowcem ma być gorszy od związku z Polakiem. Najważniejsze jest uczucie. Pozdrawiam wszystkie wahające się.
Może się udać gdyby nie ingerowanie Państwa w życie osobiste i utrudnianie wspólnego życia
To jest karygodne aby jakiekolwiek przepisy czy państwo ingerowały w osobiste życie obywateli zabraniając im zakładanie rodzin z obcokrajowcami. Czyżby obecna władza kierowała się ideologia byłego przywódcy Niemiec Adolfa Hitlera, który pragnął utrzymać czystość krwi jednej ludzkiej rasy? polsko dokąd zmierzasz !!!!
Osoba zapraszająca powinna być stroną w postępowaniu o ubieganie się o wizę do Polski przez zaproszonego, przecież osoba zapraszająca w pełni odpowiada za utrzymanie osoby zaproszonej i jej utrzymania na terenie Polski.
Rząd Polski powinien jedynie zweryfikować osobę starającą się o wizę do Polski na podstawie ważnego zaproszenia przez obywatela Polskiego pod kątem bezpieczeństwa, zagrożenia i czy ta osoba nie jest osobą niepożądaną, wcześniej odnotowanej w UE jako deportowanej itp.
Niestety w rządzie Polskim zasiadają zbrodniarze nacechowani totalitaryzmem groźnym dla całego narodu Polskiego.
Kim jest więc Premier Morawiecki. który powołał na stanowisko MSZ Pana Czaputowicza, który łamie podstawowe prawa człowieka, przynosi hańbę Polakom i wstyd. Polacy na całym świecie jednak budują dobry wizerunek Polski a zlepek ksenofobów dewastuje tą trudną pracę Polaków za granicami Polski.
Uważam, że Minister MSZ Pan Czaputowicz jest wrogiem Polski i Polaków, którymi gardzi jeśli nie wybiorą za współmałżonka rasowego Europejczyka. Premier Morawiecki, zwierzchnik Ministra MSZ Czaputowicza najwyraźniej toleruje zachowanie Ministerstwa Spraw Zagranicznych, pewnie za solidarność i lojalność w działaniu, którego nie dokończył Adolf Hitler.
Ubzdurali sobie w głowach, że Polska to ich osobista własność i mogą nam narzucać swoje patologiczne ideologie wprowadzając zakazy, nakazy, wtrącając się w osobiste życie Obywateli Polskich narzucając Polakom z kim im wolno zakładać związki małżeńskie, zakładać rodziny i mieć dzieci. Tylko wypatrzony ideologicznie faszystowski zbrodniarz odważy się podnieść rękę na swojego rodaka sankcjonując go życiem w rozterce, bólu, tęsknocie mając ku celu zniszczenie miłości i relacji z obcokrajowcem żyjącym w tych samych bólach.
Osoba zapraszająca powinna być stroną w postępowaniu o ubieganie się o wizę do Polski przez zaproszonego, przecież osoba zapraszająca w pełni odpowiada za utrzymanie osoby zaproszonej i jej utrzymania na terenie Polski.
Rząd Polski powinien jedynie zweryfikować osobę starającą się o wizę do Polski na podstawie ważnego zaproszenia przez obywatela Polskiego pod kątem bezpieczeństwa, zagrożenia i czy ta osoba nie jest osobą niepożądaną, wcześniej odnotowanej w UE jako deportowanej itp.
Niestety w rządzie Polskim zasiadają zbrodniarze nacechowani totalitaryzmem groźnym dla całego narodu Polskiego.
Kim jest więc Premier Morawiecki. który powołał na stanowisko MSZ Pana Czaputowicza, który łamie podstawowe prawa człowieka, przynosi hańbę Polakom i wstyd. Polacy na całym świecie jednak budują dobry wizerunek Polski a zlepek ksenofobów dewastuje tą trudną pracę Polaków za granicami Polski.
Uważam, że Minister MSZ Pan Czaputowicz jest wrogiem Polski i Polaków, którymi gardzi jeśli nie wybiorą za współmałżonka rasowego Europejczyka. Premier Morawiecki, zwierzchnik Ministra MSZ Czaputowicza najwyraźniej toleruje zachowanie Ministerstwa Spraw Zagranicznych, pewnie za solidarność i lojalność w działaniu, którego nie dokończył Adolf Hitler.
Ubzdurali sobie w głowach, że Polska to ich osobista własność i mogą nam narzucać swoje patologiczne ideologie wprowadzając zakazy, nakazy, wtrącając się w osobiste życie Obywateli Polskich narzucając Polakom z kim im wolno zakładać związki małżeńskie, zakładać rodziny i mieć dzieci. Tylko wypatrzony ideologicznie faszystowski zbrodniarz odważy się podnieść rękę na swojego rodaka sankcjonując go życiem w rozterce, bólu, tęsknocie mając ku celu zniszczenie miłości i relacji z obcokrajowcem żyjącym w tych samych bólach.