Widok

Czy związek z obcokrajowcem może się udać?

Opinie do artykułu: Czy związek z obcokrajowcem może się udać?.

Liczba związków nawiązywanych przez Polaków z obcokrajowcami stale rośnie. Sprzyja temu coraz większa otwartość na integrację międzykulturową. Małżeństwo z osobą wywodzącą się z dalekiej i nieznanej kultury niesie ryzyko niepowodzenia, ale może być też fascynującym doświadczeniem.Decydując się na związek z osobą pochodzącą z odległego nam kręgu kulturowego, warto dowiedzieć się możliwie wiele na temat jego kraju, panujących tam zwyczajów i obowiązującej religii. Choć wszyscy mieszkańcy danej ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To zależy od tego czy ma dużego i dużo na koncie:]

Nic mnie więcej nie obchodzi!
popieram tę opinię 113 nie zgadzam się z tą opinią 44

Ehhh konto to spoko, ale drugi warunek niestety odpadam...
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 0

102/42 to moje wymiary - dodam, że 42mln na koncie...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4

jak widze panne z czarnym chłopcem

to odrazu wiem że leci na jego długą czarną pałę.
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 12

No tak, wy macie małe pałeczki to z czym do ludzi? P.S. Mój facet jest czarny :)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 42

no to czas sie umyc
popieram tę opinię 63 nie zgadzam się z tą opinią 5

zoofilia...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Polki traktują obcokrajowców lepiej niż rodaków

Jadą na zachód i tam zwykły robol to nie ten sam zwykły robol co w PL. Tam to zachodni zwykły robol i z takim to można się w PL pokazać i pochwalić.
popieram tę opinię 54 nie zgadzam się z tą opinią 2

masz z tym jakis problem? jeden lubi jak cyganie graja drugi/a jak mu skarpety smierdza. problem jedynie w tym ze nasza nacja kurczy sie, oby za x lat nie bylo polskiego brawik'a...sa madrzy w rzadzie ktorzy biora za to pieniadze nich mysla...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 13

jak będzie trzeba to Polski brawik tez sie znajdzie...oby w pore żeby nie obudzic się w Polskie afryce
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 8

Skoro traktujesz to jako "pracę",

to chyba lepiej żeby miał małego. Mniej się zużyjesz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

a pozostałych 5%

także to i tak dużo :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może to źle zabrzmi, ale gdybym wiedział, że panna była z murzynem to by mnie to zniechęciło.

Część takich związków faktycznie opiera się na normalnych fundamentach, ale z 75% jak nie więcej zwyczajnie bierze się z pokusy dobrego wydupczenia, a dla mnie to oznacza brak wartości i po takich osobach nie wiadomo czego się można spodziewać.
Z kilku historii o tych mieszanych związkach to znam tylko jeden pozytywy przykład. Chłopak jest hindusem, uczy się języka polskiego, dobrze mu to idzie, widać, że on się integruje i uczy naszej kultury, ostatnio im przyszło dziecko na świat i są szczęśliwi. Ale pozostałe historie to zwyczajne waly, panny były robione w konia i jeszcze najlepsze jest to, że na siłe próbują udowadniać, że tak nie jest.

miałam chłopca czarnego

co z tego ,że seks z nim był wspaniały chociaż członka miał jak polacy jak tu nie mógł znaleść pracy i wszyscy od dzieci po staruszki wyzywały go od małp i czarnuchów~.w tym kraju trzeba trzeźwo patrzec -totalny brak tolerancji !
popieram tę opinię 80 nie zgadzam się z tą opinią 56

Cos w tym jest

mam sasiadke Beate i tez analfabetka... o kurde;)
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Niezły film... ja ze spotu demokratów, albo innych lewaków...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4

A po za seksem można z nim było sensownie porozmawiać i coś jeszcze

porobić ?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Beatki bajeczka dla bardzo młodych co wierzą w każdą literkę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Często oni są fajniejsi bo nie chcą wracać do swojej śmierdzącej wioski.

Taka Panna jest uradowana bo on tyle dla niej zrobi. No i jeszcze ma ciekawostkę w postaci czarnego ogona, czego mogą jej pozazdrościc inne koleżanki. Nie jestem przeciwnikiem takich związków, zwyczajnie nie łudzę się w jakich okolicznościach są one zawierane.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a jak smakuje...

no wiesz
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 8

i jaki zapach (smród)

szczególnie jak się spoci..
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 2

a jak smakuje...?

no wiesz.... jak lekko przypalona
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

hm... niebo w gębie :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jakoś w to nie wierzę

Na dłuższą metę nie ma to żadnych szans.
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 15

Hiszpanki są gorące i więcej mogłby ich być w Polsce

Polskie kobiety, to albo kury domowe, albo zakompleksione miotły, albo infantylne dzieciaki, albo zimne i oschłe dziunie. Tak, stawiam na związki z obcokrajowcami.
Seks z Hiszpanką, albo Włoszką to przygoda, seks z Polką to męczarnia i kupa tłumaczenia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

juz hiszpanie zaczynaja tu zjezdzac do pracy

u nich bieda,ale co to ma do naszej wiekszej biedy. zabiaja kilka razy wiecej u siebie ale zapateroo ich załatwił.bedziesz mogl wybirac wsrod hiszpanek jak ci nie pasują Polki. ale z takim podejsciem to zadna cie nie zechce skro gardzisz wlasnym naródem. to gtardzic bedziesz obcym.zmien sie a ppozniej miej wymagania zacznij od siebie.ogarnij sie.zacznij pracowac a nie jeczec i narzekac.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak ktoś nie ma nic przeciwko uganianiu się z detektywami po Marokach, czy Syriach w poszukiwaniu dzieci - to czemu nie!
popieram tę opinię 75 nie zgadzam się z tą opinią 7

Comment

Nie ma takiej azjatki czy afroamerykanki, z która bym chcial byc. Po prostu nie leza mi te rasy. Lubie hiszpanki i ich temperament.
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 10

a ile ich poznałeś? :)

czy w książkach wyczytałeś? ;)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

spałem z azjatkami, murzynkami i paroma nacjami z europy - włochy, francja, norwegia, czechy, ukraina, moze coś pominąłem, ale powiem wam że Polki najlepsze, trzeba tylko dobrze szukać.

... no może jeszcze południowa ameryka, pozytywne wariatki w łóżku, ale na dłuższą metę z nimi ciężko
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Redtuba oglądałeś i poleciałeś na ręcznym.

Przyznaj się....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

polski sa przereklamowane

niestety
to polscy gentlemeni wyniesli je na piedestal i za bardzo uwierzyly w siebie
teraz kazda to ksiezniczka
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

druga sprawa czy ty jestes dla azjatek i afroam atrakcyjny.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam - Egzotyczna przygoda

Pokój z Widokiem na Wojnę - Egzotyczna przygoda zobaczcie :)

tyle w tym temacie :)
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rasizm w Polsce

To bardzo ciekawe zjawisko, 2 lata temu kiedy jeszcze bylem kierownikiem w spolce stoczniowej w tym smiesznym kraju, chcial sie zatrudnic przybysz z Afryki u mnie w firmie, nie umial mowic po polsku, spawac itp. ale paniusia ktora z nim przyszla mowila za niego. Kiedy grzecznie odmowilem ze nie moge go zatrudnic - bo nie zna sie na robocie, wyzwala mnie od rasistow.
popieram tę opinię 100 nie zgadzam się z tą opinią 7

ja tam nie mam nic do czarnych ba nawet uważam że każdy powinien mieć jednego
popieram tę opinię 56 nie zgadzam się z tą opinią 12

Czemu odmówiłeś, bo co??? że bariera językowa? On tam miał tylko spawać a nie tam bajerować 8 godzin. Pewno jest teraz Bułgarów tam i nikt nie mówi po Polsku , a może miała jednak racja ta paniusia? hehe
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 55

Bo nie znal sie na robocie - jest napisane jak byk, umiesz czytac Marek?
popieram tę opinię 58 nie zgadzam się z tą opinią 2

marek jest typowym d..... jak ta baba co wyzywa od rasistow......

... to ze typ jest czarnuchem nie znaczy ze mu sie wszystko nalezy, tym bardziej jak nie zna sie na robocie haha, co za dno ... to jest tzw. polityczna poprawonosc.
WON!!!!
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 2

spawacz dostaje 5 tys

do tego nie trzeba znac jezyka obcego,nie oszukujmy sie. Jesli nie było spawacza z Polski to powinien byc zatrudniony,bez wzgledu na kolor skory,ale spawacze z Polski maja prace ,jak nie tu to za granica.ba malo tego ludzie po studiach zmieniaja zawody z wyuczonego na spawacza ,bo w PL nie ma pracy dla ludzi wyksztalconych i inteligentych.wiec ten watek jest zalosnie naciagany.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13

obiektywna, ale malo inteligentna anno - pisalem 2 razy: ON NIE UMIAL SPAWAC I MOWIC PO POLSKU!! Wiec jak mialem go zatrudnic?

Moze na maturze teraz tylko 5% wystarszy ze ludziska w Pl czytac nie umieja ze zrozumieniem?
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 1

tak sie sklada ze brak inteligencji to cos co ciebie charateryzuje. skoro nie umiales mowic w jezyku tego, ktorego nie zatrudniles,to znaczyze jestes malo inteligentny Gdybys byl inteligenny to bys znal jezyk ktorym mowil.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

obiektywna, ile masz lat? 8,5?

I czy aby na pewno dziś skorzystałaś z ubikacji? A może beret ciśnie?

CZY TY JESTEŚ IDIOTKĄ?!?!

Już drugi raz piszemy: NIE ZATRUDNIŁ GO BO TYP NIE UMIAŁ SPAWAĆ!

Obiektywna Anna jest chyba upośledzona. Albo nie rozumie słowa pisanego. Obiektywnie.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

D..to ty pajacu jesteś, a twoja mam pewnie zasuwa u szwaba i karmy tutaj takiego syna buraka jak ty
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 12

Marek... Do szkoły, a nie w necie siedzieć. Tu nie nauczysz się czytać ze zrozumieniem.

Wiele lat żyłem za oceanem. Większość czarnoskórych nie chce pracować. Wyjątki to

ci z Panamy i Gujany Brytyjskiej- ale tylko jeżeli chodzi o prace fizyczne. Są naprawde pracowici. Większość czarnoskórych ma jednak niskie kwalifikacje, nie chce ich podnosić i roszczeniowe podejście. Każdy brak podwyżki czy awansu tłumaczą tym, ze są czarni i dyskryminacją rasową. Jak za komuny na uczelniach, czy w urzędach federalnych i stanowych są limity przyjęć, podobnie jak u nas kiedyś na uczelniach były punkty dla dzieci z rodzin robotniczo chłopskich. Poprawnośc polityczna przybiera kuriozalne rozmiary. Często przy zakupach irytujące jest to, że czarny obsługuje czarnego bez kolejki i możesz mu naskoczyć. Spróbuj jednak obsłużyć białego jako biały w ten sam sposób. Będzie afera o dyskryminacji na cały kraj. Odnośnie związków. białe kobiety są bardziej pragmatyczne niż nasze dziewczyny. Rzadko wiążą się z czarnymi. Wiedzą, że nie ma sensu dla zaspokojenia swego popedu seksualnego obniżać swego statusu społecznego i potomstwa. Zwłaszcza, ze w USA studia kosztują, a taki ojciec pogrzmoci trochę w żopę partnerke i za pare miesięcy porzuci. Pozostaje problem wykształcenia dziecka, a dla samotnej matki to niekiedy bariera nie do przeskoczenia. W naturze czrnoskórego monogamia nie leży. stą w USA wiekszość potomstwa wychowane przez Afroamerykanki nie zna swego ojca. Co przenosi się na to, ze dziecko kiedy podrośnie powiela ten sam schemat, bo innych wzorców rodzinnych nie ma i uważa, ze jest to normalne.
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 2

Identyczna sytuacja jest z tzw. dyskryminacją kobiet przy np zwalnianiu pracowników w czasie redukcji etatów. Raz miała być zwolniona jedna osoba spośród dwóch. Na zebraniu ustalono że zwolnią mężczyznę pomimo wydajniejszej jego pracy tylko dlatego, bo zwolniona kobieta na pewno poszłaby do sądu oskarżając o dyskryminację.

100%. Też kiedyś tam mieszkałam

Tylko 2 czarne, z którymi pracowałam, pracowały normalnie (też były nie z USA- Kenia i Monsserat). Reszta udawała pracę.
Ponieważ pracowałam w sklepie, a czarni próbowali kraść, byłąm nie raz posądzana o rasizm (white bitch - dla mnie to nie był komplement)

Marek, obiektywna Anno, a może Wy go zatrudnijcie? Tak się uwiesiliście nad gościem

który w sposób prosty i przystępny wyjaśnił dlaczego go nie najął. Pewnie gdybyście zatrudniali ludzi to byście już tak nie cwaniakowali, ale najlepiej jest być trolem internetowym. A Ty obiektywna Anno ze swoim nikiem to się mocno pomyliłaś. Nikt kto obiektywnie przedstawia swoje zdanie nie używa zwrótów na "d...." do swojego rozmówcy, masz jakieś problemy emocjonalne.

nie ma sensu na dluzsza mete

na dluzsza mete taki zwiazek nie ma szans.inne wartosci kulturowe ,nieakceptacja srodowiska.taki zwiazek naprawde szans nie ma.i nie mowie to po zlosci.sam bylem z piekna kobieta pol meksykanka i pol amerykanka.naprawde to nie ma najmniejszego sensu.pozdrawiam serdecznie
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 9

Akurat w takim układzie jak piszesz, związek tan ma jakiś sens. O ile ta historia jest prawdziwa. Znam parę rodzin

gdzie Polacy z USA wiązali się z takimi kobietami i są to szczęśliwe małżeństwa. Kobiety te są bardzo pracowite, rodzinne, wierne i generalnie w swoim przekonaniu podnoszą status społeczny bardziej aniżeli wiązaliby się z swoim krajanem. Podobnie działa to u nas dla Polek atrakcyjniejszy jest Norwg, czy Irish a dla Ukrainek, Meksykanek Polak.

moze

uwazajcie na irine LT z Bergen . Bardzo ładna laska ale oszustka nr1 i fałszywa jak pies

W polskiej biedzie przy braku jakichkolwiek perspektyw

ciężko jest wytrzymać z przedstawicielem własnej nacji i usadowioną tu z obydwoch stron rodziną, która z reguły pomaga. Wg GUS - w 2011 było 65 000 rozwodów :(
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokładnie tak. Rządy PO nie służą rodzinom polskim. czy to się wyborcow PO podoba czy nie tzw polityka prorodzinna PO to farsa!

To, że Polska jest krajem monokulturowym to nasz największy kapitał na przyszłość

Na Zachodzie biali wyginą albo zostanę zapędzeni do gett jak się nie obudzą przez czarnych i muslimów. Każdemu lewackiemu czy liberalnemu baranowi, który wierzy w multi kulti zapraszam do Anglii czy Francji jak to wygląda w praktyce, ja tam mieszkałem i wiem jak wygląda "integracja"
popieram tę opinię 68 nie zgadzam się z tą opinią 8

to fakt

biali robią gejowskie multi kulti, a muzułmanie i czarni się z nich za plecami śmieją i rosną w siłę . smutne to
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jest wielkie g... a nie integracja. Integrują się biali z czarnymi, ale czarni się integrują

za to z czarnymi. We Francji mają kolejny problem, bo na ulicach araby mówią po arabsku i nie chcą używać francuskiego. W Marsylii spędziłem około pół roku. Ciekawe co będzie dalej. Sarkozy tak pouczał Europe a sam hoduje europejską gangrene.

Masz wśród znajomych pary z różnych krajów?

tak, ale jeszcze za wcześnie na ocenę tego młodego związku małżeńskiego

PS. Nie zaznaczyłem w sondzie nic bo nie ma poprawnej dla mnie odpowiedzi
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

A ja mam narzeczona z Ukrainy.

W domu mam czysto, wracam z pracy - obiad zawsze na stole.
Dziewczyna jest piekna i zadbana nawet jak sie nie umaluje (wytapetowana polka do piet uroda nie dorasta).
Normalny zwiazek, taki jaki powinien byc - decyzje podejmuje ja (w koncu jestem mezczyzna), nigdy nie mowi "nie" ani "nie chce mi sie".
Kloci sie tylko wtedy, kiedy ja jestem niezdecydowany, bo twierdzi ze to ja powinienem o wszystkim decydowac.
Bardzo inteligentna, zna 4 jezyki i ma dwa kierunki ukonczone.
A przy wysokim wzroscie i bardzo szczuplej sylwetce ma bardzo duzy (i ladny!) biust.
Wymarzona kandydatka na zone.

A dlaczego nie polka?
Bo polka konczy jakies ateneum, gdzie moze dostac sie kazdy idiota, a po ukonczeniu uwaza sie za wielka wyksztalcona i ocenia facetow po papierze, wiec tez chce "wyksztalconego".
Zre swinstwa i tyje, a jednoczesnie chce dobrze zbudowanego.
Wbrew pozorom polki NIE SA ladne, chyba ze sie wytapetuja. Sa wyjatki, ale mowie ogolnie.
Czesto maja sredni biust, a jak maja duzy to albo brzydki i obwisly, albo dlatego ze sa otyle.
Marudza ze kazdy facet to swinia, chociaz szukaja faceta w chlewie (glownie w dyskotekach, knajpach).
Sa niewierne i nie bez powodu na zachodzie maja opinie najlatwiejszych kobiet swiata.
Nie szanuja sie i nie potrafia sie dobrze ubrac. Do klubu czy na dyskoteke polki ubieraja sie jak rasowe prostytutki (i jeszcze oczekuja szacunku!).
Sa bardzo, bardzo latwe. Wystarczy machnac przed oczami paszportem i udawac wlocha albo hiszpana i juz jest twoja.
Poza tym to widac po liczbie samotnych mlodych matek, ktore na gwalt szukaja stalego i powaznego zwiazku. Ale nikt normalny nie zwiaze sie z laska ktora ktos zapylił na dyskotece w kiblu i nie bedzie utrzymywl jej, ani jej bękarta.
Dlatego, najlatwiejsze kobiety swiata - nikt z wami nie chce sie wiazac.
A puszczajcie sie z murzynami, gwarantuje ze zaden przy was nie zostanie na zawsze:)

Ja sie tylko ciesze ze nie bede reszty zycia z polka spedzal, mam w domu prawdziwa kobiete, piekna inteligentna i wierna.
A na was w tych dzwkarskich strojach w soboty wieczorem patrze z pogarda. Zero szacunku.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 26

Nareszcie...

W końcu trafił się ktoś, kto ma takie podejście jak ja. Stary jesteś mistrzem - browar dla Ciebie :)
Szczere pozdrowienia dla kogoś, kto nie ma klapek na oczach i nie chce budzić się koło czegoś, co poumalowaniu i narysowaniu kształtów twarzy zaczyna wyglądać prawie jak kobieta. Masz sojusznika chłopie :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 18

Ile miałeś Polek, a ile Ukrainek, że tak swobodnie sypiesz porównaniami między nimi?

No i drugie pytanie, które mnie nurtuje: czym ty pomachałeś swojej Nataszy czy Tatianie przed nosem, że na ciebie poleciała i teraz jest taka zgodna, a do tego piękna- "A przy wysokim wzroscie i bardzo szczuplej sylwetce ma bardzo duzy (i ladny!) biust."?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bo bywam kilka razy w roku od ponad 20 lat na Ukrainie (mam tam babcie) i mam porównanie.
A wlasciwie to porownania nie ma :)
Niby podobnie, ale to inny swiat.
Tam kobieta = kobieta.

A nataszy i tatiany masz w rosji.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

Pytanie nie dotyczyło częstotliwości, z jaką tam bywasz, ale ile miałeś jednych i drugich.

P. S. Nazwy własne piszemy wielką literą.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nazwy wlasne piszemy wielka litera, ale tez nie wypowiadamy sie w temacie o ktorym nie mamy pojecia, wiec z czym ty do ludzi?
I o tym pamietaj, zanim zaczniesz pouczac innych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

No niestety, w samo sedno. Kobiety ze wschodu często biorą starych, tłustych, głupich nieudaczników z Polski, bo dla nich to i tak awans społeczny. Misio nie miał szans u Polek, o dziewczynach z zachodu nawet nie wspominając, więc wziął sobie laseczkę która poleciała na paszport. Poczekajmy aż panna uzyska obywatelstwo, wrócimy do tematu.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

wyzej napisała zakompleksiona poleczka ktora ne euro bzyknal hiszpan i zostawil :))))
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

do sosydż pipl

nigdy nie byłeś na wschodzie, to się nie wypowiadaj.
a jak zazdrościsz chłopakowi to cóż... płacz dalej w internecie i stawiaj minusy... :)))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

Hehe norma

Prawda w oczy kole, dlatego tyle minusów :D
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Norma :D

Zawsze jak ktoś napiszę prawde to lecą minusy
Nieudacznicy muszą sie dowartościować
:D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Włąśnie o tym mowa :D

ulżyło wam ?? :D
żałośni ludzie :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Ale po czym miało ulżyć?

Po tym, że nie zgadzają się z twoją opinią? Według ciebie to powód, żeby kogoś wyzywać od żałosnych?
Zastanów się nad sobą, bo jest nad czym...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

że niby taka inteligentna, a własnego zdania nie ma

i boi się swojego polskiego pana i władcy hahaha
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bo wie, że jak nie będzie sprzątać, gotować i trochę popyskuje

to na jej miejsca znajdzie się inna "wysokiego wzrostu o bardzo szczuplej sylwetce z bardzo dużym (i ładnym!) biustem".
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Albo bo jest kobieta i zna swoje miejsce w domu i rodzine?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

I po to kończyła 2 kierunki i uczyła się 4 języków?

Żeby ci teraz szorować kibel i prać gacie?
Zaczynasz się z lekka plątać w swoich gawędach :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Opinia została zablokowana przez moderatora

wspolczuje niewolnicy

nigdy nie mowi "nie" ani "nie chce mi sie". to nie jest narzeczona tylko niewolnica :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

zadne malzenstwo nie przetrwa bez Boga

nie wazne kto z jakiego jest kraju ale ma to znaczenie jaka wiara i jaki wspolnycel.Jesli nie ma Boga to i malzenstwo nie przetrwa.ma znajomych a ocenie za 50lat jesli przetrwaja ich malzenstwa w jednosci i bez zdsraday,ale jak na moje oko bez Boga ani do proga.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Zauważcie jakie kobiety wiążą się z tymi "kolorowymi".

95 % to takie, których "swój" kijem ze skraju lasu by nie dotknął. Zdesperowane brzydactwa chwytają się wszystkiego. A że cwanym kolorowym zależy tylko na paszporcie UE to sprytnie to wykorzystują.
popieram tę opinię 48 nie zgadzam się z tą opinią 15

Jako mieszkaniec UK potwierdzam to w 100%
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

W 99.9% WYPADKOW NIE MA SZANS..

Pani Justyno, to jest zwykły bełkot: "Może być jednak również fascynującą przygodą oraz szansą na długi, szczęśliwy związek." Ile takich par jest w Polsce i kto zrobił badania? To można ewentualnie stwierdzić po 50 latach obserwacji. Na razie tych par w Polsce jest tak mało, ze praktycznie ich nie ma. Inaczej ma się sprawa na obczyźnie, gdzie już na pewno tysiące Polek, głównie niewykształconych, najczęściej z małych miasteczek lub wsi, związało się z murzynami i arabami. Te kobiety nie maja żadnej świadomości swoich decyzji i będą za nie płaciły (a raczej społeczeństwo), kiedy większości kolorowych tatusiów pokaże swoje prawdziwe oblicze. Takie związki prymitywów ( czyli kolorowego z blondyneczka z Polski) to teraz plaga np. w Wielkiej Brytanii. Czas pokaże, jak tragiczne to będzie w skutkach.
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 4

Znam taka pare- moich rodzicow

Uwazam, ze wiekszosc mieszanych zwiazkow europejsko- arabskich itp. to niewypaly. Nie bede nikogo obrazac bo nie o to chodzi. Znam wielu obcokrajowcow, ktorzy ugoszcza Was, sa wspanialymi znajomymi, przyjaciolmi ale nie nadaja sie na mezow. Zazwyczaj taka mieszanka kulturowa jest jak tykajaca bomba. To nieprawda, ze za arabow itd wychodza tylko glupie i brzydkie kobiety- moja mama byla piekna, madra ale niestety ulokowala swoje uczucia w takim mezaczyznie. Arab czy jest to muzulmanin czy chrzescijanin to zawsze bedzie arab. Oni kochaja kobiety, nie lubia się przemeczac, uwazaja, ze ludzie z europy sa zepsuci, a w domu wszystko ma byc tak jak oni chca i nie ma dyskusji. Niestety cierpia potem najbardziej dzieci z takich rodzin- sama jestem przykladem. Zastanowcie sie drogie Panie 10 razy bo zycie z nimi to nie bajka...
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 3

Hm ?

Zostańmy przy tym że twoja mama była bardzo piękna.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 15

Popłuczyny po Euro? :)

Hehe
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4

jak będzie miał faję do kolan

to związek na pewno będzie bardzo udany
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 7

Do kolan, jak przerzuci przez ramię...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Źle zadane pytanie

Jest różnica między obcokrajowcem a murzynem lub arabem. Obcokrajowiec to zbyt duże uproszczenie. Mój kolega ożenił się z Ukrainką której rodzice byli rodowitymi polakami ze Lwowa. Co by nie powiedzieć ona też jest obcokrajowcem.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4

e tam, dobry murzyn nie jest zły

a araby to faktycznie brudasy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Drogie dzieci!!!

Jak czytam te komentarze jestem pewna, że mam do czynienia z gimnazjum (i to nie na wysokim poziomie). Jestem już stara więc pamiętam jak w latach 60 na ulicach Londynu biała kobieta była wyzywana a nie rzadko skopana za spacer z chłopakiem o innym kolorze skóry. Dziś jest zupełnie inaczej, brakuje nam jeszcze ładnych paru lat aby oceniać czy związki z ludźmi innych, odległych kultur oceniać. Nasze społeczeństwo jest dla siebie bardzo wrogie a co dopiero mówić o obcokrajowcach.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 20

Stara jestes i nadodatek i jak w Polskim przysłowi rozumu ci albo na starosc odebrało albo nigdy go wiecej niemiałas

I jeszcze jedno jak widac nie masz zielonego pojecia o emigracji !!Londyn jest oficjalnie uznany za najbardziej niebezpiecznym miastem w całej UE i to dzięki emigrantom własnie czarnym itp.Pełno Polaków tam mieszka i samie wiedzą jak jest bo na własnej skórze sie przekonują!I to własnie w Londynie miasto jest praktycznie policyjne !!Nigdzie na swiecie niema takiej ilosci kamer co w Londynie!
Emigracja to zawsze w 90% biedota !!Polacy sa grupą która sie bardzo szybko asymiluje i jadą harować a nie balowac czy kraść .Araby,murzyni .muzułmanie mają inna kulturę i nie tolerują europejskich standartów kobieta jest dlanich dodatkiem .I nie chca tego zmieniac nie asymiluja sie ze społeczeństwem dlatego powstaja dzielnice i całe getta!!I tak samo robią w kazdym obcym kraju.Dlatego wybuchają fale rasizmu nawet w najbardziej otwartych i tolerancyjnych krajach jak Holandia czy cała Skandynawia!!
Dlatego nie obrażaj Polaków i nie próbuj stara sie wywyższać bo twoja głupota powala !!
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 11

Może Ty i młody ale kultury "za grosz" (pisałam o latach 60 - dla przypomnienia) pozdrawiam
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

Tak i Brytyjczycy, nadal nienawidzę polskiej, jak Niemcy ... Polską zawsze będzie śmieci do nich ... Dzieki Kraj, alkoholicy, złodzieje i wyglądają jak zwierzęta z gór ... Przepraszam, ale prawdziwe. Granica nigdy nie powinien był otwarty,-)
Niemiecki do Góra!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

a ty chamowaty bufonie,nie" mędrkuj",tylko lepiej, zrób coś pożytecznego

np.wypierz sobie gacie.I nie obrażaj KOBIET.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

zle...

swiat daje wiele przykladow ze mieszanie genow nie wplywa na pozytywny rozwój spoleczenstw.Chora ameryka to cykajaca bomba ludzkich umyslow powstalych w wyniku mieszania genow.media podaja przyklady kazdego dnia.to nie rokuje dobrze dla przyszlosci swiata.naszego kraju to nie ominie,zostalismy wciagnieci w wir swiatowego stylu zycia.../usa/ten kraj to zguba dla swiata!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 7

:-)

Jestem z Kanady. Obecnie od kilku lat mieszkam w Polsce. Wcześniej mieszkałem przez kilkadziesiąt lat w wielu krajach, na różnych kontynentach . Muszę przyznać, że w Polsce nie ma tak dużo obcokrajowców jak w innych państwach i jestem zaskoczony, że Polacy dyskutują na temat cudzoziemców.
Każdy kraj ma problemy małżeńskie, ale jeśli kraj znajduje się w top 20 na świecie w kategorii największej ilości rozwodów oraz rosnącej ilości separacji, to musi to coś oznaczać. Więc moje pytanie brzmi "Czy związek pomiędzy Polakami może się udać? Zadaj sobie pytanie ,czy w twojej rodzinie lub wśród znajomych znajdują się osoby po rozwodzie, będące w trakcie rozwodu lub separacji, nadużywają alkoholu? Jeśli tak, to wiesz jaka jest polska rzeczywistość. Dlaczego nie pielęgnujecie podstawowych wartości rodzinnych, dlaczego więzi międzyludzkie są tak słabe.? Piszecie o Francuzach, Muzułmanach, rozmiarze penisa , podczas gdy w Polsce macie do czynienia z ultra wielką patologią. Te rzeczy dzieją się dookoła was, a wy tego nie widzicie, bo w tym czasie zastanawiacie się nad rzeczami, które nie mają większego znaczenia. Statystyki dotyczące małżeństw i rozwodów w Polsce są przerażające, jak również rosnąca ilość patologii. Przypominam, że w ostatnim roku do publicznej wiadomości zostały podane informacje o 4 szokujących zbrodniach na małych dzieciach. Przerażający jest fakt, że dzieciobójstwo w Polsce staje się na porządku dziennym. A ile jest takich spraw, których media nie przekazują ze względu na drastyczność działań, jak np. ostatnie przestępstwo w Radomiu, gdzie matka tuż po urodzeniu dziecka, udusiła je, ugotowała w garnku i zmieliła w maszynce do mielenia mięsa, a wszystko to w obawie przed reakcją męża. Jak to jest możliwe, że kobieta, która przez 9 miesięcy nosi dziecko pod sercem, dla mężczyzny jest w stanie je zabić ??? Wiadomość ta została opublikowana jedynie w Internecie. Nie spotkałem się z taką sytuacją w żadnym z innych krajów, w których dotąd mieszkałem.
Wg najnowszych statystyk co drugi mężczyzna w Polsce zdradza swoją partnerkę. Może dlatego coraz więcej Polek decyduje się na związek z obcokrajowcem..?
Polskie dziewczyny zostały wyzwolone, a to może okazać się zagrożeniem dla wielu mężczyzn, którzy zachowują się jak dzieci, które wciąż potrzebują matki przez całe życie. Ale chodzi o to, żeby nie publikować artykułu, który wyraźnie pokazuje, płytkie i zniekształcone myśli Polaków. W zamian za to powinna być gorąca dyskusja o małżeństwach polskich i problemach z mężczyznami. Powodzenia Polska.
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 20

Chlopie, to wszystko racja, ale jak dodasz jeszcze czarny czy inny kolor skory, to dodajesz mnoznik problemu x3

i jeszcze gorsze statystyki
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

... chodzi o Polska :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

wreszcie ktoś sensowny się wypowiedział
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wiekszych glupot tutaj nie czytalem.

Mieszkałem w różnych krajach i nasze polskie patologie są niczym w porównaniu z amerykańskimi, holenderskimi, szwedzkimi, francuskimi czy angielskimi. Jakie to statystyki o mężczyznach w Polsce (z którego roku, kto wykonał, na jakiej grupie itd.)? Banialuki tego typu wypisywać może sobie każdy. Ja podam, ze wg statystyk co trzeci murzyn ma aids, co drugi arab chorobę weneryczna, a 80% muzułmanów ma 3 żony. Także podawanie statystyk wyssanych z lewackich paluchów to nie jest dyskusja. Ciągłe powtarzanie o alkoholizmie, zdradach i jacy to Polacy są be jest po prostu śmieszne. WCALE nie wypadają gorzej od Niemców czy Anglików (a już na pewno lepiej od przeciętnego araba z B Wsch. czy murzyna z Afryki). To takie nasze polskie strasznie jest- jechać na swoich, a chwalić obcych. Przez ta cechę nie zauważamy swoich zalet i wartości, których na próżno już szukać w lewackim świecie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

Zaskakująca poprawność

językowa jak na obcokrajowca. Piszesz, że jesteś z Kanady - masz polskie korzenie? :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

jest wielka róznica miedzy obcokrajowcem np Niemcem czy człowiekiem z europy zachodniej

a emigrantem z tych krajów co tylko maja obywatelstwo dzieki kombinacjom czy jeszcze gorzej z krajów dzikich jak arabskie czy afrykańskie.
z krajów europejskich na pewno tak.Ale nie z innych media bardzo często pokazują reportazy setki jak potem Polki tego żałowały przez własną zachłanność i głupotę!!Jak albo zostawały niewolnicami albo odbierano im dzieci.albo co gorsze zostały nieświadomymi przemytnikami narkotyków skazanymi na wieloletnie wiezieni .POlki jak większość kobiet są powierzchowne i leca na kase na pewno nie na pałe.:) a co do Pały tomocno prereklamowana tymbardziej ze ludzie sostali tak stworzeni zeby sie dpasowac wiec kobiety z afryki maja wielie muszle.A za to azjatki owiele mniejsze .Ale mit wielkiej pały wymysliły kobiety bo tylko one mogły cos równie głupiego wymyslec .Moje rozmiary niemaja sie czego wstydzic jak wiekszosc facetów takie problemy maja tylko ci co sa niedojzali iznaja tylko jedna pozycje czyli ograniczeni umysłowo.Kobiety maja od urodzenia zamiast mózgu kase fiskalną:)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 12

oj pożałowania godny "ekspercie"-mamusia by ci stłukła tyłek ,gdyby przeczytała...

z pewnością powinna
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Odpowiedz "twierdzaca" na pytanie

Znamienitym przykladem "zwiazku z obcokrajowcem" byl nie zyjacy juz niejaki Simon Moll ktory zostawil "pamiatke" (HIV) po sobie kilku Polkom ktore sie z nim zwiazaly...

PS Wg stowarzyszenia Nigdy Wiecej "Antyrasista 2003 roku" (sic!)
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 1

"(...) w Polsce, gdzie docenia się miłość romantyczną i namiętną, a wygaśnięcie tych żywych uczuć i fascynacji seksualnej jest zrozumiałym powodem rozstania"

"zrozumiałym"?! To brzmi jak usprawiedliwienie rozwodu. Przecież miłość namiętna nie trwa wiecznie (do 4 lat wg pewnych badań), fascynacja seksualna wygasza z upływem czasu w każdym małżeństwie
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mozna

Mozna!!, odpukac 7 lat , pierwsze trzy naprawde ciezkie ze wzgledow kulturowych, jak wychowac dziecko, co robi kobieta a co mezczyzna w zwiazku, pieniadze, przyjaciele, oczekiwania, akceptacja, jak przetrwacie to - bedzie tylkolepiej, ale musicie sie naprawde kochac , bo bez tego sie rozleci
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie krzycz tak...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zaczyna sie pieknie ,a konczy tragicznie

Znam wiele par mieszanych i powiem tylko jedno,ze jak masz partnera z kraju przygranicznego do polski to jeszcze nie ma wielkiego problemu,lecz jak beirzecie sie za afrykana to macie gorzej.Inna kultura i tyle.Czarni nadaja sie tylko do dymania,a potem jak przychodza dzieci to oni nawiewaja poprostu.Najgorsze jest jak wyjezdzaja takie polki pasztetowate z wiochy i zlapia afrykana,a potem wracaja do kraju i wydaje im sie ze sa gwiazdy i sie do tego preza hehe.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak jak polskim w Niemczech. Niemcy myślą o Polsce, podobnie jak śmieci, a jednak ... ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Z Ormianką

Byłem przez krótki czas z Ormianką - jakieś 4 lata temu. Związek długo niestety nie przetrwał. Niby zaważyły różnice kulturowe a raczej to, że jej rodzice woleli, aby ona związała się z Ormianinem. Z tego też powodu, jej rodzice nawet nie wiedzieli o jej związku ze mną. Zresztą był to jednocześnie związek na odległość (ona mieszkała pod Warszawą), więc na pewno i to musiało w pewnym sensie zaważyć na jego losie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

z czarnym nie

z czarnym nie bo w nocy ich nie widać
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wystarczy biała koszulkoa ;) gwarantuję,że działa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

"Czy związek z obcokrajowcem może się udać?"

TAK
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

My tez TAK!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

najlepsze połączenie to Polka i Egipcjanin

rokuje zawsze dobrze na przyszłość, faceci z Egiptu są zaradni, zadowoleni, uśmiechnięci i mega romantyczni
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 19

hehe, dobre
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

no i te zniżki na piramidy
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak, a egipcjanin to wierny jak pies......

.....tere fere..... zrobi z Ciebie opiekunkę wielbłądów i będziesz szczęśliwa :)

Uda się albo się nie uda ale kleksy pozostaną.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

praktyk

Szanowne Panie,
prawda jest taka, ze odsetek rozwodow tego rodzaju zwiazkow jest blisko 30% wiekszy niz z rodowitym partnerem. Polecam, wiecej pracy dla specjalistow z mojej branzy, a stawki za tego rodzaju prowadzenie spraw nie sa niskie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

to sa przeciez prywatne sprawy oraz prywtane decyzje ludzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

tak jak z rodakiem

może sie udac i moze sie nie udac !!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

whot??

czarno to widzę

z tej debilnej ankiety wynika, że 62 % ludzi w Polsce jest w związku z obcokrajowcem.

Widać tu wpływ wciskanego na siłę pseudoliberalizmu dla obcych. Każdy wygaduje bzdury tylko po to by nie zostać nazwanym rasistą. W naszym kraju jest tych związków jakieś 4% ale w ankiecie 62 :D
Co za debilizm.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

no i się jeden wyprany wypowiedział :) czyli to prawda, że 62 % małżeństw

w Polsce to z obcokrajowcami? to ja w takim razie mieszkam w dziwnym i nietypowym miejscu :D
Minusujący tłuk nawet nie zrozumiał ale od razu minusa wali bo to niepoprawne politycznie użyć mózgu :)
Idź spać i śnić o równości i sprawiedliwości na świecie

Oczywiście, że się uda. Zawsze uda się parę razy coś ukraśc a jak złapią to i tak nie

wsadzą, to dla tego, że miłość nie zna granic :) he he he .

a co ma cygan do rumuna? wiedze to masz mała.....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A Chorwaci?

Zakochałam się w takim jednym i nie wiem co zrobić. Trochę zwariowany, z głową w chmurach, dla niego wszystko to "polako" (powoli), jedynie do miłości prędki :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

to działaj z nim dziewczyno skoro taki prędki :). W Chorwacji skupują butelki plastikowe

nawet w lidlach więc jeżeli do innych dziewczyn też będzie taki prędki a do roboty powoli i Cię z dzieckiem oleje to butelek na przeżycie uzbierasz w każdym większym mieście. Na poboczach często widać babki wędrujące ze związaną setką butelek na plecach :D
To pewnie "turystki" po paru latach

nie znacie się!!!

najlepsze są ułomne dziewczynki z wietnamu. metr wzrostu, płaska głowa ( co by postawić piwo) i bezzębne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11

ciekawe, ze nia bałeś się tego napisać o dziewczynkach z wietnamu, których

nikt nie żałuje bo są "prawie białe" ale o czarnych dziewczynkach byś nie napisał. Zauważyliście jak łatwo ludziom przechodzi przez gardło "żółtek" ale "czarnuch" już nie? To jest dopiero rasizm w czystej postaci ! A za "żyda" to już w ogóle stryczek od ręki

szanse na przetrwanie

taki związek ma szanse na przetrwanie jak każdy inny. tak samo trzeba nad nim pracowac niezaleznie od pochodzenia partnera.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

W Polsce jest wielu samotnuych facetów do wziecia!!Ale Idiotki szukają księcia z Bajki!

I często po prostu trafiają na takiego co dobrze robi je w balona !!Często też sie okazuje ze biedny jak mysz pod miotła.Ale głupie baby myślą ze jak obcokrajowiec to bogaty musi być :) Powierzchowność ,zachłanność na kasę i głupota to cecha kobiet. :) a potem płacz i zostaja po nich kolorowe dzieci które niczego niesą winne tylko głupocie rodziców a raczej Mamusiek bo Ojca wiecej na oczy nie widzą niestety.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

jak bys niewiedziała głupia to jadowite sa kobiety facet najwyzej co potrafi to ugrysc :)

ale dotego trzeba miec rozumek przynajmniej muszki owocówki.
I akurat niepisałem osobie tylko o tysiacach samotnych facetach !!
Gdybys miał rozum to bys wiedział ze samotnych kobiet jest 5 razy wiecej !!Tylko ze kobiety sa same sobie winne!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

co za tępota

jakby samotnych kobiet było 5 razy wiecej to sattystyki by mowily co innego
zal d sciska jak czytam takie tepe bzdety

coraz wiecej zachlanych i zacpanych samotnych facetów kobiety nie uchlewaja sie do nieprzytomnosci i nie cpaja jak wy,wy w wiekszosci jestesc mega słabi .i dlatego samotni

A mi się marzy....

..... egzotyczna kobieta z południowo-wschodniej Azji.Tajka, tajlandka, indonezyjka, albo filipinka.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

...choroba weneryczna tez ci się marzy?

Multikulti-g*wno - tyle na ten temat

straszna wypowiedź, pełna agresji...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

polacy to pajace

z poalkiem nie ma sensu sie wiazac .Polacy to nieroby,niechluje,tylko dac im piwa i pilota do TV. koszmarne dziady! brudasy DAAAALEKO IM do mezczyzn z EUROPY.Polska to nadal kraj jak z KONOPIELKI!!!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12

hehe

ale smieszny prowokacyjny post wyslany przez trolla :)

dziecko postaraj się bardziej z prowokacją

kto to jest "poalkiem" ???

Islamisci

Chce przestrzec wszystkie Panie zuroczone islamistami.Tutaj w Polsce zachowuja sie w miare poprawnie,gdyz tak musza,tam u siebie sa soba.Tam kobieta jest wlasnoscie meza i bez jego wiedzy kroku nie moze zrobic. To wynika z ich kultury( np. cztery zony,chodzenie za mezem z tylu,pierwsza zona dyryguje pozostalymi itd.)Po przyjezdzie do kraju meza, zawsze zabierany (niszczony) jest paszport. Zona staje sie niewolnica!Pisze o tym, gdyz przebywalem "na kontraktach w Afryce i krajach arabskich "Widzialem na wlasne oczy jak sprzedaja zony na targach. Drogie Panie,jezeli nie chcecie byc poniewierane to dajcie sobie spokoj.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie trzeba obcokrajowca,

by mówić o dużych różnicach między partnerami. Czasami wystarczy, że jedno w związku jest bardzo, bardzo gorliwym katolikiem, a drugie ateistą. Kłopoty się zaczynają, gdy taka para planuje ślub, albo urodzi im się dziecko. Wtedy dopiero się zaczyna, jeśli jedno chce dziecko ochrzcić, a drugie nie.

W komentarzach pod artykułem mówi się o związkach z przedstawicielami naprawdę odmiennych kultur i wyznań. Na pewno łatwiejszy do utrzymania jest związek np. Polaka z Amerykanką niż Polki z Irańczykiem, choć różnice kulturowe są i tu, i tu - ich stopień jest inny. Każdy związek może się udać, o ile obie strony mają takie same oczekiwania i tyle samo mogą dać od siebie. Problemem może być to, gdzie zamierzają wspólnie zamieszkać - w jednym, czy drugim kraju, a może w zupełnie innym, gdzie oboje będą "nie u siebie". Myślę, że nie ma co demonizować związków z obcokrajowcami, ale trzeba spojrzeć na to trzeźwym okiem.

Zainteresowanym polecam sięgnąć po książkę Doroty Katende "Dom na Zanzibarze", kobieta pisze tam o swoim związku z Zanzibarczykiem i sama przyznaje, że są i różnice, i problemy. Polecam też książkę Revy Mann "Córka rabina" (o Żydówce z Nowego Jorku, która wyszła za mąż za chasyda i zamieszkała w Izraelu).
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

to prawda, że Azjatki...

mają muszelki w poprzek? jak sobie z tym radzić?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

obróc je o 90 stopni
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

będzie z lou ptaka wyglądało...

jak skrzyżowanie równorzędnych dróg...

Wiele komentarzy dotyczy zwiazkow...

... z bardzo odleglymi kulturami - osobami ciemnoskorymi lub pochodzenia azjatyckiego. Tymczasem roznice moga sie objawic szybko nawet w relacji krajowej - On i Ona z tego samego miasta nawet. Osobiscie uwazam, ze zwiazek z obcokrajowcem jest lepszym rozwiazaniem niz wiazanie sie z polkami, ktore maja bardzo dziwne i wygorowane zadania - facet ma dobrze zarabiac ale ma siedziec w domu. Wyjazdy sluzbowe, praca za granica - no way, tylko w kraju. Najpierw statystyczna Polka udaje, ze nie zalezy jej na finansach i statusie bo najwazniejsza jest milosc i "fundamenty zwiazku" a potem ta sama statystyczna Polka ma pretensje o wszystko, zadajac niemozliwego oczekuje "lezenia i pachnienia". Prawda jest, ze swiat inaczej juz funkcjonuje i przestarzale stereotypy rodziny tradycyjnej umarly bo nie maja racji bytu. Polki szukaja obcokrajowcow bo sa niby "lepsi". Panowie zas uwazaja wszystko co w innym odcieniu niz biel za nizszej wartosci.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Polską są żałosne

Przepraszam, ale Polską są żałosne. Nic więc dziwnego, że my Niemcy i Brytyjczycy są bardziej zaawansowane i rozwijane. Jesteście jak małe kurczaki walczyć o resztki. Będziesz zawsze być niewolnikami do nas. Nasze prostytutki, nasze tanie pracowników, śmierdzący alkoholicy, złodzieje. I zgadzam się, Niemcy powinny zamknąć granicę ponownie i zostawiają was w ciemności. To tam wszyscy was należymy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 15

Polską są żałosne,my są bardziej,jesteście walczyć,będziesz zawsze być.....itd

skąd się ten pomiot wyrwał ?!

pewnie jego turecki ojciec przysnął, dziaciak opuścił kebaba, dorwał się do internetu

to się wyżył przynajmniej wielki europejczyk :)

Artykuł jest słaby

i bazuje na stereotypach. Co to znaczy kraje Beneluksu? Holandia bardzo rózni sie od katolickiej Walonii i Luksemburga - krajow katolickich i konserwatywnych na tle Europy Zachodniej, nie wspominajac o Skandynawii.
Czy wlasny sukces i rozwoj osobisty nie jest wartoscia tez u nas? Roznica polega chyba bardziej na tym, ze w Polsce ludzie sie zenia, zeby zwiazac koniec z koncem i zeby byc w wiekszosci tych "normalnych"
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

buzki z Portugalii

A ja jestem z moim mezem Portugalczykiem 7 lat, od 4 lat w malzenstwie. Doczekalismy sie dwojki dzieci i jestesmy bardzo szczesliwi i zakochani. Zycze wszystkim w zwiazkach czy to z obcokrajowcem czy Polakiem duzo szczescia i optymizmu!

wole kobiety z innych krajow...

... ktore nie kreca nosami i rozumieja, potrafia zaakceptowac partera. Polki sa ohydne, marudne, uwazaja sie za pepki swiata a tymczasem wiekszosci wystaje sloma z butow bo zapomnialy, ze jako nieco mlodsze chodzily s.r.a.c. za stodole a takie Trojmiasto to dla nich szczyt osiagniec.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

To bardzo trudne, a na początku nie zdajemy sobie z tego sprawy w tak dużym stopniu. Z czasem myśle, że jest coraz ciężej, szczególnie gdy przyjdzie wychowywać dzieci.. wtedy się zaczyna. Sama mam partnera obcokrajowca i już mam pewne obawy

obcokrajowiec i ja

Co za różnica czy to Polak, Arab czy Hiszpan... Najważniejsze jest uczucie, jeśli czujesz, że ten związek ma sens, spróbuj. Nie dowiesz się, jeśli nie zaryzykujesz... Sama 2 lata byłam w podobnej sytuacji i też miałam mnóstwo wątpliwości. Jestem w związku z Turkiem, też wyjechałam dla niego z Polski, zostawiłam tam rodzinę i przyjaciół... Poznaliśmy się co prawda na portalu randkowym e-polishwife.com.pl ale uważam, że w dzisiejszych czasach to nic nadzwyczajnego. Miałam okazję przeszukać bogatą ofertę biura, zorganizowali nam spotkanie, jestem bardzo zadowolona i nie zamieniłabym mojego chłopaka na innego! Wielu znajomych odradzało mi ten związek, ale zrobiłam to, co uważałam za stosowne. I nie żałuję. Nie rozumiem takiego podejścia, że związek z obcokrajowcem ma być gorszy od związku z Polakiem. Najważniejsze jest uczucie. Pozdrawiam wszystkie wahające się.

Pewnie, że się może udać

https://madebylifeblog.wordpress.com/2016/02/11/zwiazek-z-obcokrajowcem-jak-jest-naprawde/

Zapraszam

Może się udać gdyby nie ingerowanie Państwa w życie osobiste i utrudnianie wspólnego życia

To jest karygodne aby jakiekolwiek przepisy czy państwo ingerowały w osobiste życie obywateli zabraniając im zakładanie rodzin z obcokrajowcami. Czyżby obecna władza kierowała się ideologia byłego przywódcy Niemiec Adolfa Hitlera, który pragnął utrzymać czystość krwi jednej ludzkiej rasy? polsko dokąd zmierzasz !!!!
Osoba zapraszająca powinna być stroną w postępowaniu o ubieganie się o wizę do Polski przez zaproszonego, przecież osoba zapraszająca w pełni odpowiada za utrzymanie osoby zaproszonej i jej utrzymania na terenie Polski.
Rząd Polski powinien jedynie zweryfikować osobę starającą się o wizę do Polski na podstawie ważnego zaproszenia przez obywatela Polskiego pod kątem bezpieczeństwa, zagrożenia i czy ta osoba nie jest osobą niepożądaną, wcześniej odnotowanej w UE jako deportowanej itp.
Niestety w rządzie Polskim zasiadają zbrodniarze nacechowani totalitaryzmem groźnym dla całego narodu Polskiego.
Kim jest więc Premier Morawiecki. który powołał na stanowisko MSZ Pana Czaputowicza, który łamie podstawowe prawa człowieka, przynosi hańbę Polakom i wstyd. Polacy na całym świecie jednak budują dobry wizerunek Polski a zlepek ksenofobów dewastuje tą trudną pracę Polaków za granicami Polski.
Uważam, że Minister MSZ Pan Czaputowicz jest wrogiem Polski i Polaków, którymi gardzi jeśli nie wybiorą za współmałżonka rasowego Europejczyka. Premier Morawiecki, zwierzchnik Ministra MSZ Czaputowicza najwyraźniej toleruje zachowanie Ministerstwa Spraw Zagranicznych, pewnie za solidarność i lojalność w działaniu, którego nie dokończył Adolf Hitler.
Ubzdurali sobie w głowach, że Polska to ich osobista własność i mogą nam narzucać swoje patologiczne ideologie wprowadzając zakazy, nakazy, wtrącając się w osobiste życie Obywateli Polskich narzucając Polakom z kim im wolno zakładać związki małżeńskie, zakładać rodziny i mieć dzieci. Tylko wypatrzony ideologicznie faszystowski zbrodniarz odważy się podnieść rękę na swojego rodaka sankcjonując go życiem w rozterce, bólu, tęsknocie mając ku celu zniszczenie miłości i relacji z obcokrajowcem żyjącym w tych samych bólach.

Patrycja siama

Mieszkam w Holandii od dawna i przez ten czas mialam wielu obcokrajowcow, Arabow, Turkow, Irakijczykow i Kurdow.Każdego dnia ostro rąbana i podoba mi sie.Teraz mam nowego chlopaka tez z Iraku, który mieszka w Rotterdamie, jest bardzo dobry w seksie
Patrycja siama

Warto

A dlaczego nie..Dużo kobiet jest z facetami z Afryki i są bardzo zadowolone kobiety i to jest człowiek i to jest człowiek j jestem za tym żeby się spotykały takie osoby

Jestem szczesliwa i dumna Sandra

Trzeba wiedzieć że są to spokojnie fajni faceci lubiące kobiety w rajstopach i krótkich spódnicach .Bardzo sobie cenię że jest szczery i nie leniwy do nie których rzeczy muszę go poprosić żeby zrobił i nie odmowi
Nazywam się Patrycja Siama, mieszkam w Holandii, mam wiele relacji z obcokrajowcami, zwłaszcza Arabami, Turkami, Irakijczykami, cieszę się za każdym razem, gdy Arab trafia do domu, a relacje z nimi zawsze są warte sukcesu.
do góry