Widok

Czy związek z obcokrajowcem może się udać?

Opinie do artykułu: Czy związek z obcokrajowcem może się udać?.

Liczba związków nawiązywanych przez Polaków z obcokrajowcami stale rośnie. Sprzyja temu coraz większa otwartość na integrację międzykulturową. Małżeństwo z osobą wywodzącą się z dalekiej i nieznanej kultury niesie ryzyko niepowodzenia, ale może być też fascynującym doświadczeniem.Decydując się na związek z osobą pochodzącą z odległego nam kręgu kulturowego, warto dowiedzieć się możliwie wiele na temat jego kraju, panujących tam zwyczajów i obowiązującej religii. Choć wszyscy mieszkańcy danej ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nazywam się Patrycja Siama, mieszkam w Holandii, mam wiele relacji z obcokrajowcami, zwłaszcza Arabami, Turkami, Irakijczykami, cieszę się za każdym razem, gdy Arab trafia do domu, a relacje z nimi zawsze są warte sukcesu.

Jestem szczesliwa i dumna Sandra

Trzeba wiedzieć że są to spokojnie fajni faceci lubiące kobiety w rajstopach i krótkich spódnicach .Bardzo sobie cenię że jest szczery i nie leniwy do nie których rzeczy muszę go poprosić żeby zrobił i nie odmowi

Warto

A dlaczego nie..Dużo kobiet jest z facetami z Afryki i są bardzo zadowolone kobiety i to jest człowiek i to jest człowiek j jestem za tym żeby się spotykały takie osoby

Patrycja siama

Mieszkam w Holandii od dawna i przez ten czas mialam wielu obcokrajowcow, Arabow, Turkow, Irakijczykow i Kurdow.Każdego dnia ostro rąbana i podoba mi sie.Teraz mam nowego chlopaka tez z Iraku, który mieszka w Rotterdamie, jest bardzo dobry w seksie
Patrycja siama

Może się udać gdyby nie ingerowanie Państwa w życie osobiste i utrudnianie wspólnego życia

To jest karygodne aby jakiekolwiek przepisy czy państwo ingerowały w osobiste życie obywateli zabraniając im zakładanie rodzin z obcokrajowcami. Czyżby obecna władza kierowała się ideologia byłego przywódcy Niemiec Adolfa Hitlera, który pragnął utrzymać czystość krwi jednej ludzkiej rasy? polsko dokąd zmierzasz !!!!
Osoba zapraszająca powinna być stroną w postępowaniu o ubieganie się o wizę do Polski przez zaproszonego, przecież osoba zapraszająca w pełni odpowiada za utrzymanie osoby zaproszonej i jej utrzymania na terenie Polski.
Rząd Polski powinien jedynie zweryfikować osobę starającą się o wizę do Polski na podstawie ważnego zaproszenia przez obywatela Polskiego pod kątem bezpieczeństwa, zagrożenia i czy ta osoba nie jest osobą niepożądaną, wcześniej odnotowanej w UE jako deportowanej itp.
Niestety w rządzie Polskim zasiadają zbrodniarze nacechowani totalitaryzmem groźnym dla całego narodu Polskiego.
Kim jest więc Premier Morawiecki. który powołał na stanowisko MSZ Pana Czaputowicza, który łamie podstawowe prawa człowieka, przynosi hańbę Polakom i wstyd. Polacy na całym świecie jednak budują dobry wizerunek Polski a zlepek ksenofobów dewastuje tą trudną pracę Polaków za granicami Polski.
Uważam, że Minister MSZ Pan Czaputowicz jest wrogiem Polski i Polaków, którymi gardzi jeśli nie wybiorą za współmałżonka rasowego Europejczyka. Premier Morawiecki, zwierzchnik Ministra MSZ Czaputowicza najwyraźniej toleruje zachowanie Ministerstwa Spraw Zagranicznych, pewnie za solidarność i lojalność w działaniu, którego nie dokończył Adolf Hitler.
Ubzdurali sobie w głowach, że Polska to ich osobista własność i mogą nam narzucać swoje patologiczne ideologie wprowadzając zakazy, nakazy, wtrącając się w osobiste życie Obywateli Polskich narzucając Polakom z kim im wolno zakładać związki małżeńskie, zakładać rodziny i mieć dzieci. Tylko wypatrzony ideologicznie faszystowski zbrodniarz odważy się podnieść rękę na swojego rodaka sankcjonując go życiem w rozterce, bólu, tęsknocie mając ku celu zniszczenie miłości i relacji z obcokrajowcem żyjącym w tych samych bólach.

Pewnie, że się może udać

https://madebylifeblog.wordpress.com/2016/02/11/zwiazek-z-obcokrajowcem-jak-jest-naprawde/

Zapraszam

obcokrajowiec i ja

Co za różnica czy to Polak, Arab czy Hiszpan... Najważniejsze jest uczucie, jeśli czujesz, że ten związek ma sens, spróbuj. Nie dowiesz się, jeśli nie zaryzykujesz... Sama 2 lata byłam w podobnej sytuacji i też miałam mnóstwo wątpliwości. Jestem w związku z Turkiem, też wyjechałam dla niego z Polski, zostawiłam tam rodzinę i przyjaciół... Poznaliśmy się co prawda na portalu randkowym e-polishwife.com.pl ale uważam, że w dzisiejszych czasach to nic nadzwyczajnego. Miałam okazję przeszukać bogatą ofertę biura, zorganizowali nam spotkanie, jestem bardzo zadowolona i nie zamieniłabym mojego chłopaka na innego! Wielu znajomych odradzało mi ten związek, ale zrobiłam to, co uważałam za stosowne. I nie żałuję. Nie rozumiem takiego podejścia, że związek z obcokrajowcem ma być gorszy od związku z Polakiem. Najważniejsze jest uczucie. Pozdrawiam wszystkie wahające się.

moze

uwazajcie na irine LT z Bergen . Bardzo ładna laska ale oszustka nr1 i fałszywa jak pies
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To bardzo trudne, a na początku nie zdajemy sobie z tego sprawy w tak dużym stopniu. Z czasem myśle, że jest coraz ciężej, szczególnie gdy przyjdzie wychowywać dzieci.. wtedy się zaczyna. Sama mam partnera obcokrajowca i już mam pewne obawy

CZY TY JESTEŚ IDIOTKĄ?!?!

Już drugi raz piszemy: NIE ZATRUDNIŁ GO BO TYP NIE UMIAŁ SPAWAĆ!

wole kobiety z innych krajow...

... ktore nie kreca nosami i rozumieja, potrafia zaakceptowac partera. Polki sa ohydne, marudne, uwazaja sie za pepki swiata a tymczasem wiekszosci wystaje sloma z butow bo zapomnialy, ze jako nieco mlodsze chodzily s.r.a.c. za stodole a takie Trojmiasto to dla nich szczyt osiagniec.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

100%. Też kiedyś tam mieszkałam

Tylko 2 czarne, z którymi pracowałam, pracowały normalnie (też były nie z USA- Kenia i Monsserat). Reszta udawała pracę.
Ponieważ pracowałam w sklepie, a czarni próbowali kraść, byłąm nie raz posądzana o rasizm (white bitch - dla mnie to nie był komplement)

obiektywna, ile masz lat? 8,5?

I czy aby na pewno dziś skorzystałaś z ubikacji? A może beret ciśnie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

będzie z lou ptaka wyglądało...

jak skrzyżowanie równorzędnych dróg...

buzki z Portugalii

A ja jestem z moim mezem Portugalczykiem 7 lat, od 4 lat w malzenstwie. Doczekalismy sie dwojki dzieci i jestesmy bardzo szczesliwi i zakochani. Zycze wszystkim w zwiazkach czy to z obcokrajowcem czy Polakiem duzo szczescia i optymizmu!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może to źle zabrzmi, ale gdybym wiedział, że panna była z murzynem to by mnie to zniechęciło.

Część takich związków faktycznie opiera się na normalnych fundamentach, ale z 75% jak nie więcej zwyczajnie bierze się z pokusy dobrego wydupczenia, a dla mnie to oznacza brak wartości i po takich osobach nie wiadomo czego się można spodziewać.
Z kilku historii o tych mieszanych związkach to znam tylko jeden pozytywy przykład. Chłopak jest hindusem, uczy się języka polskiego, dobrze mu to idzie, widać, że on się integruje i uczy naszej kultury, ostatnio im przyszło dziecko na świat i są szczęśliwi. Ale pozostałe historie to zwyczajne waly, panny były robione w konia i jeszcze najlepsze jest to, że na siłe próbują udowadniać, że tak nie jest.

pewnie jego turecki ojciec przysnął, dziaciak opuścił kebaba, dorwał się do internetu

to się wyżył przynajmniej wielki europejczyk :)

tak, a egipcjanin to wierny jak pies......

.....tere fere..... zrobi z Ciebie opiekunkę wielbłądów i będziesz szczęśliwa :)
do góry