Widok

Czy związek z obcokrajowcem może się udać?

Opinie do artykułu: Czy związek z obcokrajowcem może się udać?.

Liczba związków nawiązywanych przez Polaków z obcokrajowcami stale rośnie. Sprzyja temu coraz większa otwartość na integrację międzykulturową. Małżeństwo z osobą wywodzącą się z dalekiej i nieznanej kultury niesie ryzyko niepowodzenia, ale może być też fascynującym doświadczeniem.Decydując się na związek z osobą pochodzącą z odległego nam kręgu kulturowego, warto dowiedzieć się możliwie wiele na temat jego kraju, panujących tam zwyczajów i obowiązującej religii. Choć wszyscy mieszkańcy danej ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Często oni są fajniejsi bo nie chcą wracać do swojej śmierdzącej wioski.

Taka Panna jest uradowana bo on tyle dla niej zrobi. No i jeszcze ma ciekawostkę w postaci czarnego ogona, czego mogą jej pozazdrościc inne koleżanki. Nie jestem przeciwnikiem takich związków, zwyczajnie nie łudzę się w jakich okolicznościach są one zawierane.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Marek, obiektywna Anno, a może Wy go zatrudnijcie? Tak się uwiesiliście nad gościem

który w sposób prosty i przystępny wyjaśnił dlaczego go nie najął. Pewnie gdybyście zatrudniali ludzi to byście już tak nie cwaniakowali, ale najlepiej jest być trolem internetowym. A Ty obiektywna Anno ze swoim nikiem to się mocno pomyliłaś. Nikt kto obiektywnie przedstawia swoje zdanie nie używa zwrótów na "d...." do swojego rozmówcy, masz jakieś problemy emocjonalne.

To jest wielkie g... a nie integracja. Integrują się biali z czarnymi, ale czarni się integrują

za to z czarnymi. We Francji mają kolejny problem, bo na ulicach araby mówią po arabsku i nie chcą używać francuskiego. W Marsylii spędziłem około pół roku. Ciekawe co będzie dalej. Sarkozy tak pouczał Europe a sam hoduje europejską gangrene.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak, a egipcjanin to wierny jak pies......

.....tere fere..... zrobi z Ciebie opiekunkę wielbłądów i będziesz szczęśliwa :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

pewnie jego turecki ojciec przysnął, dziaciak opuścił kebaba, dorwał się do internetu

to się wyżył przynajmniej wielki europejczyk :)

Może to źle zabrzmi, ale gdybym wiedział, że panna była z murzynem to by mnie to zniechęciło.

Część takich związków faktycznie opiera się na normalnych fundamentach, ale z 75% jak nie więcej zwyczajnie bierze się z pokusy dobrego wydupczenia, a dla mnie to oznacza brak wartości i po takich osobach nie wiadomo czego się można spodziewać.
Z kilku historii o tych mieszanych związkach to znam tylko jeden pozytywy przykład. Chłopak jest hindusem, uczy się języka polskiego, dobrze mu to idzie, widać, że on się integruje i uczy naszej kultury, ostatnio im przyszło dziecko na świat i są szczęśliwi. Ale pozostałe historie to zwyczajne waly, panny były robione w konia i jeszcze najlepsze jest to, że na siłe próbują udowadniać, że tak nie jest.

buzki z Portugalii

A ja jestem z moim mezem Portugalczykiem 7 lat, od 4 lat w malzenstwie. Doczekalismy sie dwojki dzieci i jestesmy bardzo szczesliwi i zakochani. Zycze wszystkim w zwiazkach czy to z obcokrajowcem czy Polakiem duzo szczescia i optymizmu!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

będzie z lou ptaka wyglądało...

jak skrzyżowanie równorzędnych dróg...

obiektywna, ile masz lat? 8,5?

I czy aby na pewno dziś skorzystałaś z ubikacji? A może beret ciśnie?

100%. Też kiedyś tam mieszkałam

Tylko 2 czarne, z którymi pracowałam, pracowały normalnie (też były nie z USA- Kenia i Monsserat). Reszta udawała pracę.
Ponieważ pracowałam w sklepie, a czarni próbowali kraść, byłąm nie raz posądzana o rasizm (white bitch - dla mnie to nie był komplement)

wole kobiety z innych krajow...

... ktore nie kreca nosami i rozumieja, potrafia zaakceptowac partera. Polki sa ohydne, marudne, uwazaja sie za pepki swiata a tymczasem wiekszosci wystaje sloma z butow bo zapomnialy, ze jako nieco mlodsze chodzily s.r.a.c. za stodole a takie Trojmiasto to dla nich szczyt osiagniec.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

CZY TY JESTEŚ IDIOTKĄ?!?!

Już drugi raz piszemy: NIE ZATRUDNIŁ GO BO TYP NIE UMIAŁ SPAWAĆ!

To bardzo trudne, a na początku nie zdajemy sobie z tego sprawy w tak dużym stopniu. Z czasem myśle, że jest coraz ciężej, szczególnie gdy przyjdzie wychowywać dzieci.. wtedy się zaczyna. Sama mam partnera obcokrajowca i już mam pewne obawy

moze

uwazajcie na irine LT z Bergen . Bardzo ładna laska ale oszustka nr1 i fałszywa jak pies

obcokrajowiec i ja

Co za różnica czy to Polak, Arab czy Hiszpan... Najważniejsze jest uczucie, jeśli czujesz, że ten związek ma sens, spróbuj. Nie dowiesz się, jeśli nie zaryzykujesz... Sama 2 lata byłam w podobnej sytuacji i też miałam mnóstwo wątpliwości. Jestem w związku z Turkiem, też wyjechałam dla niego z Polski, zostawiłam tam rodzinę i przyjaciół... Poznaliśmy się co prawda na portalu randkowym e-polishwife.com.pl ale uważam, że w dzisiejszych czasach to nic nadzwyczajnego. Miałam okazję przeszukać bogatą ofertę biura, zorganizowali nam spotkanie, jestem bardzo zadowolona i nie zamieniłabym mojego chłopaka na innego! Wielu znajomych odradzało mi ten związek, ale zrobiłam to, co uważałam za stosowne. I nie żałuję. Nie rozumiem takiego podejścia, że związek z obcokrajowcem ma być gorszy od związku z Polakiem. Najważniejsze jest uczucie. Pozdrawiam wszystkie wahające się.
do góry