Widok

Czym się zająć na zwolnieniu? Szukam pomysłów.

Cześć Kobietki. Jestem w połowie ciąży i lekarz wygonił mnie na zwolnienie. Nie muszę leżeć, tak więc staram się codziennie zrobić mały spacer po zakupy. Staram się też być aktywna, ćwiczę w domu. Ale mimo to strasznie się nudzę. Nie cieszy mnie zupełnie telewizja, w necie oglądam jakieś seriale, ale to też nie to.
Szukam więc inspiracji - czym ciekawym można się zająć? Myślałam kiedyś o robieniu na drutach, ale nie umiem :(
Może ktoś coś słyszał o jakimś kursie szycia?

Doradźcie coś :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

może youtube Ci pomoże w tych drutach?
a może basen? joga dla ciężarnych? kurs językowy? jakiś wolontariat taki bardziej siedzący - np pomoc w nauce dziecku z rodziny z trudną sytuacją materialną? polecam też założyć kartę w najbliższej bibliotece.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja szyłam na maszynie proste rzeczy kocyk z polaru minky, poduszke do karmienia, wałek pod plecy. Fajna zabawa i przydatne. Byłam też na warsztatach dla ciężarnych. Dużo też czytałam w internecie o niemowlakach rozwoju, żywieniu, usypianiu, szczepionkach potem brakuje na to czasu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja wypozyczalam ksiazki z bibloteki. Czytalam artykuly o dziecku, o tym co sie dzieje z maluszkiem w kazdym tyg ciazy. Dobrze sie czulam wiec wychodzilam na spacery z psem , z mezem jak wrocil z pracy, robilam porzadki w domu, wyrzucalam niepotrzebne rzeczy , sprzatalam na ile moglam i gotowalam. Czas w ciazy zlecial szybko chociaz nie tak blyskawicznie jak maluszek sie urodzil. Pozdrawiam i zycze spokojnej ciazy

W styczniu zaczęłam robić kwiaty z rajstop i drutów :) i przepadłam ;) dużo frajdy mi to daje :) wpisz w szukajkę na youtube nylon flower ;)

Inne tematy z forum Kobieta

jak schudnąć... :( (191 odpowiedzi)

Dziewczyny poradzcie cos bo juz nie mam sily... Byłam ostatnio na tym całym Dukanie ale nic waga...

Hej dziewczyny szukam pomocy (5 odpowiedzi)

Mój przyjaciel domu szuka kobiety do współpracy Trójmiasto i okolice.Wklejam tu jego ogłoszenie....

Tabletki powiększające piersi (6 odpowiedzi)

Czy są jakieś? Takie które działaja? Mam niewielki biust, powoduje to u mnie kompleksy ale...

do góry