Widok

Czyszczenie uszu gdzie?

Witam, czy ktoś może mi polecić sprawdzonego i niedrogiego laryngologa, który oczyści i przepłucze mi uszy. Na NFZ mam termin za 4 m-ce i muszę iść prywatnie, a jak mam zapłacić to wole kogoś z polecenia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nalej sobie na noc do uszu pipetą glicerynę (do kupienia w każdej aptece za kilka zł) i zatkaj wacikiem.
Rano przepłucz uszy silnym strumieniem ciepłej wody za pomocą np węża od prysznica trzymanego kilka cm od ucha.
Szybko, tanio i wcale nie gorzej niż u laryngologa ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie. Ja ostatnio byłam u laryngologa z synkiem. Było podejrzenie czegoś poważniejszego ale skończyło się tylko na czyszczeniu uszu. Pan sam zalecił nam domowe czyszczenie - wpuścić krople do uszu (w aptece spory wybór) a po paru godzinach nabrać do większej strzykawki (bez igły oczywiście) ciepłej wody bez niczego i lać do ucha. To co sie rozpuściło pod wpływem kropli samo wypływa. Bezboleśnie, tanio, robisz kiedy potrzebujesz. Dzieci i dorośli. Jak zrobisz to np. nad umywalką czy wanną to zobaczysz ile z uszu wypada :P Ostatnio lekarz rodzinny ten sam sposób polecił mojej mamie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

> w aptece spory wybór

Nie sprawdzałem składu, ale podejrzewam, że większość jest na bazie gliceryny. Przepłaca się tylko za nazwę i producenta ;)
Mi się ostatnio gdzieś zapodziała gliceryna a nie chciało mi się specjalnie lecieć do apteki, to do czyszczenia uszu użyczyłem sobie płynu od mojego psa (Oticlar) :D
Skład: gliceryna, mentol, tymol, glikol propylenowy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Zdrowie

Problem z osiągnięciem pełnej erekcji (6 odpowiedzi)

Piszę to anonimowo, bo w przeciwnym wypadku nigdy bym się na to nie odważył. Od jakiegoś czasu...

onkologia na Zaspie?? (12 odpowiedzi)

jaka jest Wasza opinia na temat oddzialu onkologicznego na Zaspie. Pilnie potrzbuję informacji na...

Wrażliwa skóra twarzy (56 odpowiedzi)

Jaki żel do mycia twarzy skóra wrażliwa będzie najlepszy? A może coś innego np.jakieś mleczko?...

do góry