Widok
Czytajcie Bilety.!!
Kupując dziś bilet w SKMce poprosiłem najpierw "Orunia".
Potem powtórzyłem jeszcze "Gdańsk Orunia. Bilet Miejski. Normalny. Kartą"
Troszkę się zdziwiłem gdy podczas kontroli w Regio, po przesiadce w Głównym, bardzo miła Pani Konduktor stwierdziła, że Bilet do Gdańska GŁÓWNEGO.
Na szczęście ta sama taryfa i cena oraz bardzo wyrozumiała konduktorka, której chciałbym jeszcze raz, tu podziękować.. :]
więcej
Potem powtórzyłem jeszcze "Gdańsk Orunia. Bilet Miejski. Normalny. Kartą"
Troszkę się zdziwiłem gdy podczas kontroli w Regio, po przesiadce w Głównym, bardzo miła Pani Konduktor stwierdziła, że Bilet do Gdańska GŁÓWNEGO.
Na szczęście ta sama taryfa i cena oraz bardzo wyrozumiała konduktorka, której chciałbym jeszcze raz, tu podziękować.. :]
więcej
Sprzedający bilet
Jako sprzedający bilet wyjaśnię , że Pan nie powiedział wyraźnie Gdańsk Orunia tylko pokazywał na telefonie miejsce Gdańsk Rudniki i tam powiedział że chce dojechać i kupić bilet. Jako że nie pochodzę z Gdańska i nie wiem jak najlepiej tam dojechać , a Pan po polsku komunikował się słabo bądź miał wadę wymowy wystawiłem Panu bilet miejski do Gdańska Głównego bo pomyślałem, że z tamtąd byłby najlepszy dojazd. Proszę nie wprowadzać czytelników w błąd.
Możliwe
Jeśli nawet pomyliłem sytuację i wpisałem złą stację, to ten bilet i tak jest ważny. Dobrze Pan napisał w tytule, "sprawdzajcie bilety". Proszę pamiętać,że to należy do Pana obowiązku. Zanim coś Pan napiszę proszę się najpierw zapoznać z regulaminem przewoźnika. Tak jak wszyscy jestem tylko człowiekiem i mogłem źle usłyszeć bądź omyłkowo wpisać stację. Proszę pamiętać, że jedyny człowiek ,który nie popełnia błędów to taki ,który nie robi nic. Mam nadzieję, że Panu ani teraz ,ani wogole nikt publicznie nie będzie wytykał błędów, bo to mało męskie jest.
Dziwna sprawa, bo SKM Trojmiasto oraz spółka Przewozy Regionalne to dwaj oddzielni przewoźnicy i nie mają w swej ofercie wspólnego biletu. Ponieważ SKM w Gdańsku kursuje do ostatniej stacji Gdańsk Śródmieście, więc nie można nabyć biletu do Gdańska Oruni. Stąd kupując bilet w kasie SKM nie można otrzymać biletu do stacji, która nie jest w trasie tego przewoźnika. Sprzedający prawdopodobnie poinformował o tym klienta, ale ten nie usłyszał tej informacji bądź po prostu ją zignorował.