Widok

:D

Prowadzący: Maude, złóż raport.
Maude: W zeszłym tygodniu zasadziłam 70 kwiatów... w parku miejskim na ulicy Bower. Begonie. I pozwoliłam bezdomnemu wziąć prysznic u mnie w domu.
Prowadzący: Znakomicie. Czyńcie dobro, ludzie. Czyńcie dobro. Czy ktoś jeszcze chce opowiedzieć o swoim tygodniu?
Bob: Ja mogę. Mam na imię Bob i jestem demonem.
Wszyscy: Witaj, Bob!
Bob: Miałem ciężki tydzień, choć zaczął się nieźle. W poniedziałek zbierałem śmieci nadające się do recyklingu. Następnie wrzuciłem monety do parkometru. A później usiłowałem|zjeść dziecko. . Od razu wiedziałem, że źle postępuję... dlatego odwiązałem dzieciaka i zadzwoniłem po mojego opiekuna, Randy'ego. Przeprowadziliśmy ostrą wymianę zdań. Dzięki, stary. Zawdzięczam ci życie. Dzięki.

(The Reaper)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

c

I ma mangowe oczy!

(to rzecz jasna miało na celu poniżenie Adasia)

Adaś

haha
Czy mangowe oczy w Twoich oczach to hańba?

(próba mydlenia Adasiowi oczodołów)

c

jak zasynuujemy mu że jest przystojny to się dopiero obrazi.

Ha

bardzo jestem ciekawa tego rysującego się na horyzoncie projektu - "Hyperion" w reżyserii Martina Scorsese.
Książka jest fenomenalna, jedna z najlepszych s-f jakie czytałam.

I chciałabym żeby kiedyś David Lynch przeniósł na ekran "Kroniki Thomasa Covenanta"...

...i... ktoś przebrnął przez "Lód" Dukaja? Niezbyt lekki, ale jeśli chodzi o polską fantastykę, prawdziwa perła. Nominacja do Nike jak najbardziej mu się należy.

Stworku

taa i to na śmierć, a zanim wyzionie ducha zdąży napisać pytanie:

gdzie treść?

...

burza z piorunami nade mną i sieć się sypie u mnie ałałaaa

treść?

a gdzie ma być, w żołądku.
Ale bym chciała burzę. Tutaj od tygodnia się na nią zbiera i nic.

Stworku

No nic muszę wtedy podejść do braciszka i zobaczyć, czy ma na półce "Hyperion" "Kroniki Thomasa Covenanta" za to, że je czytał daję sobie łapki uciąć, bo to maniak sf i stary RPGowiec.
(łapki sobie nie dam uciąć, że "ktoś tam" z "kimś tam" się nie zna, to tak, żeby było tajemniczo na koniec;)

Stwór,

a Lukrecję to jeszcze czasami widujesz???

c

pozdrów braciszka, bez względu na domniemany stan łapek :)

Manson

Kiedy ostatni raz widziałam się z Lukrecją, miała przy sobie bilet do Cheshire, od tej pory nikt jej nie widział (w całości).

Ale Twoje pytanie przypomniało mi, że w garażu jest pewien karton, a w nim... chwilka, muszę skoczyć do garażu.

Stworku

O swoje łapki się boję.:)
W tym temacie nie rzucam słów na wiatr.
Kiedyś np. 10lat wstecz w 3mieście środowisko ludzi związanych z szeroko pojętym RPG było dosyć hermetyczne.
Z tego co wiem, to większość tych "gagatków" ;) spotykała się w klubie na gdańskim Przymorzu.
Jeżeli regularnie tam bywałaś w tamtym okresie to na 95% z widzenia znasz mojego brata.
Ot co.
thx za pozdr.

c

w czasach vormkfasy obijaliśmy się co rusz o siebie :-))

c

Z tamtych czasów Twój brat mógłby kojarzyć niejakiego Zwierza (duży, rudy :)) chociaż on częściej bywał na Morenie niż na Przymorzu.

c

...a ja gdzieś w tamtym czasie bywałam właśnie w Vormkfasie (człek nie czuje ze rymuje) nie w klubie fantastyki :)

Manson

hmmm a ja się zastanawiałem dlaczego tutaj tak mało weteranów z tamtych czasów...

W przyrodzie nic nie ginie bo równanie jest proste:
Obić się o Stworka=zostać przez niego pożartym.

Stworku

W tamtym czaso-okresie trochę mi o nim opowiadał:)

Wyprawa

do garażu okazała się owocna. Po wyszperaniu spod stery kurzu TEGO skoroszytu, znalezienu sprzętu, znalezieniu kabelków, zorientowaniu się w kabelkowej dżungli pod stołem co z czym i gdzie się mogę podpiąć, znalezieniu płytki ze sterownikami wśród pierdyliarda innych płytek, przyszedł czas na prawdziwe wyzwanie naszych czasów: ZMUSIĆ STEROWNIK DO DZAIAŁANIA. Ha. Hahahaha. Haha.
Wracam na pole walki.

c

No proszę, świat jest mały :)
Twój brat miał jakąś ksywkę? (o ile to nie tajemnica :))

Z tym pożeraniem, to jest niewielka furtka: warto być niesmacznym.

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (781 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (729 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

do góry