Widok

:D

Prowadzący: Maude, złóż raport.
Maude: W zeszłym tygodniu zasadziłam 70 kwiatów... w parku miejskim na ulicy Bower. Begonie. I pozwoliłam bezdomnemu wziąć prysznic u mnie w domu.
Prowadzący: Znakomicie. Czyńcie dobro, ludzie. Czyńcie dobro. Czy ktoś jeszcze chce opowiedzieć o swoim tygodniu?
Bob: Ja mogę. Mam na imię Bob i jestem demonem.
Wszyscy: Witaj, Bob!
Bob: Miałem ciężki tydzień, choć zaczął się nieźle. W poniedziałek zbierałem śmieci nadające się do recyklingu. Następnie wrzuciłem monety do parkometru. A później usiłowałem|zjeść dziecko. . Od razu wiedziałem, że źle postępuję... dlatego odwiązałem dzieciaka i zadzwoniłem po mojego opiekuna, Randy'ego. Przeprowadziliśmy ostrą wymianę zdań. Dzięki, stary. Zawdzięczam ci życie. Dzięki.

(The Reaper)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

c

I ma mangowe oczy!

(to rzecz jasna miało na celu poniżenie Adasia)

Adaś

haha
Czy mangowe oczy w Twoich oczach to hańba?

(próba mydlenia Adasiowi oczodołów)

c

jak zasynuujemy mu że jest przystojny to się dopiero obrazi.

Ha

bardzo jestem ciekawa tego rysującego się na horyzoncie projektu - "Hyperion" w reżyserii Martina Scorsese.
Książka jest fenomenalna, jedna z najlepszych s-f jakie czytałam.

I chciałabym żeby kiedyś David Lynch przeniósł na ekran "Kroniki Thomasa Covenanta"...

...i... ktoś przebrnął przez "Lód" Dukaja? Niezbyt lekki, ale jeśli chodzi o polską fantastykę, prawdziwa perła. Nominacja do Nike jak najbardziej mu się należy.

Stworku

taa i to na śmierć, a zanim wyzionie ducha zdąży napisać pytanie:

gdzie treść?

...

burza z piorunami nade mną i sieć się sypie u mnie ałałaaa

treść?

a gdzie ma być, w żołądku.
Ale bym chciała burzę. Tutaj od tygodnia się na nią zbiera i nic.

Stworku

No nic muszę wtedy podejść do braciszka i zobaczyć, czy ma na półce "Hyperion" "Kroniki Thomasa Covenanta" za to, że je czytał daję sobie łapki uciąć, bo to maniak sf i stary RPGowiec.
(łapki sobie nie dam uciąć, że "ktoś tam" z "kimś tam" się nie zna, to tak, żeby było tajemniczo na koniec;)

Stwór,

a Lukrecję to jeszcze czasami widujesz???

c

pozdrów braciszka, bez względu na domniemany stan łapek :)

Manson

Kiedy ostatni raz widziałam się z Lukrecją, miała przy sobie bilet do Cheshire, od tej pory nikt jej nie widział (w całości).

Ale Twoje pytanie przypomniało mi, że w garażu jest pewien karton, a w nim... chwilka, muszę skoczyć do garażu.

Stworku

O swoje łapki się boję.:)
W tym temacie nie rzucam słów na wiatr.
Kiedyś np. 10lat wstecz w 3mieście środowisko ludzi związanych z szeroko pojętym RPG było dosyć hermetyczne.
Z tego co wiem, to większość tych "gagatków" ;) spotykała się w klubie na gdańskim Przymorzu.
Jeżeli regularnie tam bywałaś w tamtym okresie to na 95% z widzenia znasz mojego brata.
Ot co.
thx za pozdr.

c

w czasach vormkfasy obijaliśmy się co rusz o siebie :-))

c

Z tamtych czasów Twój brat mógłby kojarzyć niejakiego Zwierza (duży, rudy :)) chociaż on częściej bywał na Morenie niż na Przymorzu.

c

...a ja gdzieś w tamtym czasie bywałam właśnie w Vormkfasie (człek nie czuje ze rymuje) nie w klubie fantastyki :)

Manson

hmmm a ja się zastanawiałem dlaczego tutaj tak mało weteranów z tamtych czasów...

W przyrodzie nic nie ginie bo równanie jest proste:
Obić się o Stworka=zostać przez niego pożartym.

Stworku

W tamtym czaso-okresie trochę mi o nim opowiadał:)

Wyprawa

do garażu okazała się owocna. Po wyszperaniu spod stery kurzu TEGO skoroszytu, znalezienu sprzętu, znalezieniu kabelków, zorientowaniu się w kabelkowej dżungli pod stołem co z czym i gdzie się mogę podpiąć, znalezieniu płytki ze sterownikami wśród pierdyliarda innych płytek, przyszedł czas na prawdziwe wyzwanie naszych czasów: ZMUSIĆ STEROWNIK DO DZAIAŁANIA. Ha. Hahahaha. Haha.
Wracam na pole walki.

c

No proszę, świat jest mały :)
Twój brat miał jakąś ksywkę? (o ile to nie tajemnica :))

Z tym pożeraniem, to jest niewielka furtka: warto być niesmacznym.

Inne tematy z forum Hydepark

Kawa czy Herbata - rano (196 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Klimatyzacja w biurze (56 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

Czy warto brać używany sprzęt pomiarowy na budowę? (3 odpowiedzi)

Potrzebuję sprzętu pomiarowego, ale mam ograniczony budżet. Ktoś zasugerował mi, że używany lub...

do góry