Widok

:D

Prowadzący: Maude, złóż raport.
Maude: W zeszłym tygodniu zasadziłam 70 kwiatów... w parku miejskim na ulicy Bower. Begonie. I pozwoliłam bezdomnemu wziąć prysznic u mnie w domu.
Prowadzący: Znakomicie. Czyńcie dobro, ludzie. Czyńcie dobro. Czy ktoś jeszcze chce opowiedzieć o swoim tygodniu?
Bob: Ja mogę. Mam na imię Bob i jestem demonem.
Wszyscy: Witaj, Bob!
Bob: Miałem ciężki tydzień, choć zaczął się nieźle. W poniedziałek zbierałem śmieci nadające się do recyklingu. Następnie wrzuciłem monety do parkometru. A później usiłowałem|zjeść dziecko. . Od razu wiedziałem, że źle postępuję... dlatego odwiązałem dzieciaka i zadzwoniłem po mojego opiekuna, Randy'ego. Przeprowadziliśmy ostrą wymianę zdań. Dzięki, stary. Zawdzięczam ci życie. Dzięki.

(The Reaper)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Manson

Ja posłałem 2 fotki dziś przed południem, sprawdziłeś załącznik?

:)

cudowne :)
jestem "za"

Lejdis

Uwielbiam blogi Haniuty, Barbarelli i Soso, dziewczyny mają niesamowite poczucie humoru :)

Stworku oszczędź mnie...

Bo dziś mój brzuch ze śmiechu, powolutku rozpęknie się do końca.
Natychmiast proszę zaprzestać upubliczniać takie blogi.
hahahaha

ćmo barowa

Jest takie miejsce...
Nazywa się Sandvika Fjord...
Piękna sprawa, mnóstwo wolności i ciszy.

PIER&GIO

pojedynczo nikt nic nie zdziala
wszyscy pokrzywdzeni przez makaroniarza - zjednoczmy sie moze razem cos zdzialamy

reklama okularów

To musiało boleć...

Głupota czy kryminalne działanie RM Gdyni?

Głupota czy kryminalne działanie Rady Miasta Gdynia?

Ostrzeżenie do wszystkich rodziców przed tzw szczepionka przeciwko HPV!

Dnia 23.05.2008 napisałem do Prezydenta i Radnych Miasta Gdynia:

Szanowny Panie Prezydencie,
Szanowni Radni Miasta Gdynia,
Szanowni Państwo,

Zwracam się do Państwa w związku z informacja przedstawiona na stronie
internetowej Waszego miasta o tym iż:
*"Gdynia rozpoczyna wielki program profilaktyczny przeciw wirusowi HPV!!!"*
http://www.gdynia.pl/wydarzenia/70_46595.html

informacje tutaj podane, są nieprawdziwe (kłamliwe) i bezczelnie
wprowadzające Polskie społeczeństwo w błąd!

*Kto jest autorem tej inicjatywy? Zakładam, ze autorem tej inicjatywy
jest człowiek, który to bezwiednie został wprowadzony w błąd, lub tez
jest to osoba o wysokim kryminalnym potencjale!

*_Zaszczepione "szczepionka" HPV kobiety (przyszłe matki) będą rodziły
genetycznie upośledzone dzieci. Polskie Dzieci!_

Dlaczego w dzisiejszej Polsce w dalszym ciągu zaszczepia się przymusowo
(obowiązkowo) ludzi?

Jest to nowoczesny HOLOKAUST na Polskim narodzie!

Dlaczego parę kilometrów dalej (RF Niemiec) nie ma takiego przymusu?!
Wszelkie szczepienia są dobrowolne, tak ja to ma miejcie w innych
państwach prawa!

Czym rożni się Polska, dlaczego w dalszym ciągu (63 lata po wojnie) wyniszcza się systematycznie Polski naród, degenerując jego umysłowy potencjał?

Adjuwanty zawarte w szczepionkach (tlenki rtęci tlenki aluminium,
aktywne cząstki DNA, nanopartykuly, i inne) są to trucizny centralnego
układu nerwowego oraz substancje uszkadzające mitochondria. Szkody te są
z pokolenia na pokolenie sumowane. Mitochondria, dziedziczone są na
następne pokolenia Polek i Polaków!
*
Zaszczepianie dzieci i młodych kobiet ta "szczepionka" jest kryminalnym
działaniem (kryminalna inicjatywa przedstawicieli gdyńskiej społeczności
- Rada Miasta?)
Nie wspominając o bezpodstawnych wydatkach publicznych pieniędzy.

*Tzw. wirus HPV jest fantomem, brak naukowej pracy przedstawiającej
jego istnienie (pseudonaukowe oszustwo). Brak jest także jakichkolwiek
empiryczno - naukowych dowodów na to, ze tzw wirus HPV jest (może być)
powodem raka szyjki macicy, wręcz przeciwnie szczepionka ta może być
powodem takowych zachorowań.*

Tutaj ostatnie informacje z amerykańskiej agencji dopuszczającej
medykamenty (*Food and Drug Administration* (*FDA*)która to:
już od roku 2003 FDA, wiedziała dokładnie ze tzw wirus (fantom) HPV nie
ma żadnego związku z rakiem szyjki macicy! W związku z tym testery na
HPV firmy HiFi DNA Tech LLC. nie maja żadnej walidacji!.

"at least 2003, the FDA has changed its position on the relationship between
Human Papilloma Virus and cervical cancer, stating that the HPV strain
is "not associated with cervical cancer".
Patrz tutaj: (Załącznik: FDA 07p-0210-ccp0001-01-vol1.pdf) The
Reclassification Petition, dated March 7, 2007, FDA's website:
http://www.fda.gov/ohrms/dockets/dockets/07p0210/07p-0210-ccp0001-01-vol1.pdf
/The FDA news release of March 31, 2003 acknowledges that "most
infections (by HPV) are short-lived and *not associated with cervical
cancer*", in recognition of the advances in medical science and
technology since 1988. In other words, since 2003 the scientific staff
of the FDA *no longer considers HPV infection to be a high-risk disease*
when writing educational materials for the general public whereas the
regulatory arm of the agency is still bound by the old classification
scheme that had placed HPV test as a test to stratify risk for cervical
cancer in regulating the industry.//
/
Dalej FDA stwierdziła ze, przez zaszczepianie szczepionka HPV podwyższa
się ryzyko zachorowania na raka o 44,6 % !!!
/"PCR-based HPV detection device with provision for accurate HPV
genotyping is more urgently needed now because vaccination with Gardasil
of the women who are already sero-positive and PCR-positive for
vaccine-relevant genotypes of HPV has been found to *increase the risk
of developing high-grade precancerous lesions by 44.6%,* according to an
FDA VRBPAC Background Document : Gardasil HPV Quadrivalent Vaccine. May8, 2006 VRBPAC Meeting.
http://www.fda.gov/ohrms/dockets/ac/06/briefing/2006-4222B3.pdf%22

Ponieważ cytowany dokument zniknął ze strony internetowej FDA załączam
go w załącznikach. - FDA-Gardasil.pdf
/*"Observed Efficacy
(minus) - 44.6%*
I*t appeared that subjects in this subgroup of study 013 who received
Gardasil™ might have had enhanced risk factors for development of CIN/3 or worse compared to placebo recipients."*/

W USA po zaszczepieniu szczepionka HPV zmarło już 11 osób (oficjalnie)!
W Niemczech zmarły po zaszczepieniu trzy osoby (oficjalnie)!
W Austri zmarły po zaszczepieniu dwie osoby (oficjalnie)!
W Australii zmarły po zaszczepieniu trzy osoby (oficjalnie) inne sa w
szpitalach!
http://v.mercola.com/blogs/PrintArticle.aspx?PostID=21325&SectionID=37
GARDASIL Vaccine Turns Gi

ojcowie manifestują 23.06.poniedziałek

Ojcowie muszą walczyć z sądem o własne dzieci!
Zawiadamiamy, iż dnia 23.06.2008, w Dzień Ojca będzie prowadzona manifestacja
dyskryminowanych ojców. Będzie miała miejsce pod Gdańskim Sądem Okręgowym przy ul.
Nowe Ogrody nr.30 od godz.11.00.
Manifestacja ma na celu zwrócenie uwagi obywateli na cichy i rosnący problem społeczny
wynikający z wieloletniego łamania praw konstytucyjnych w Sądach Rodzinnych, a także
łamania przez Sądy międzynarodowej konwencji o prawach dziecka gwarantującej im
zabezpieczenie bliskości kochających rodziców oraz pierwszoplanową troskę o dobro
nieletnich.
W Polsce odkąd istnieją Sądy Rodzinne (blisko 30lat) z problemem rozpadu małżeństwa wiąże
się niestety bardzo bolesna i niepokojąca kwestia, mianowicie oddzielenie dzieci od ojców.
Obecnie jedynie ok. 4% rozwiedzionych ojców uzyskuje bezpośrednią pieczę nad swoim
potomstwem po rozwodzie i dotyczy to zwykle jedynie takich sytuacji, gdy matka porzuci
dzieci lub ze względu na jawną chorobę nie jest w stanie zajmować się nimi. W pozostałych
przypadkach kontakt ograniczony jest do kilku godzin tygodniowo, lub bezkarnie ograniczany
do zera przez matkę. Gdy tymczasem ojciec wnosi o opiekę nad dzieckiem jest on poddawany
szczegółowym badaniom predyspozycyjnym, z czego nawet bardzo pozytywne wyniki nie
dają mu większych szans na pozytywne rozpatrzenie wniosku. W sfeminizowanym Sądzie
Rodzinnym wydaje się ostatecznie przewodzić stereotyp jakoby „Najgorsza nawet matka była
lepsza od najlepszego ojca„. Śmiałych Ojców dyskredytuje się często niepotwierdzonymi
zarzutami, lekceważąc tymczasem argumenty obciążające drugą stronę konfliktu. Ojcowie ci
nie stanowią odosobnionych przypadków. Ministerstwo Sprawiedliwości nie ujawnia tych
danych, jednak wieloletnie doświadczenie Stowarzyszeń pro-ojcowskich pozwala oszacować
iż „zutylizowanych„ i zdegradowanych do roli bankomatów ojców są setki tysięcy w Polsce.
Gdzie zaspokojenie podstawowych potrzeb dziecka?
Dzieci czasem przez wiele lat nie widzą swojego ojca mimo niebotycznych starań ojca. Sąd w
całej sprawie pomija dzieci, a nieporadnie i opieszale roztrząsa konflikt rodziców, decydując
się ostatecznie na wskazówkę stereotypu, co miast rozwiązywać, zaognia konflikt i potęguje
krzywdę. Doprowadzając do niewłaściwego rozwoju dziecka. Tak od lat, niezmiennie, po
cichu kaleczy się nasze dzieci. Jedno pokolenie tak skrzywdzonych ludzi ma już dziś swoje
dzieci, które wychowuje. Czy według zdrowych, odważnych i wyrozumiałych zasad zdolnych
budować?
Dlatego wreszcie głośno krzyczymy Stop! temu porządkowi, stop! rozkładaniu rąk. Dzieci
potrzebują oboje rodziców! Nieograniczonego dostępu do wzorów. Opieki wspólnej obojga
rodziców, także po rozwodzie, bo ta zaspakaja najważniejsze potrzeby dziecka, usuwając
jednocześnie kilka najpowszechniejszych przyczyn konfliktu, tym samym zmniejszając liczbę
rozwodów (na to wskazują statystyki krajów preferujący „opiekę wspólną„).
W wyniku złożonych przez Stow. Ojców.pl petycji w kancelarii prezydenta RP w Warszawie
dnia 23.06.2008 (jednocześnie z manifestacją w Gdańsku) odbędzie się w gronie
sojuszniczych stowarzyszeń spotkanie z prezydentem Lechem Kaczyńskim.4.05.2008 w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów miało już miejsce podobne spotkanie z
Panią minister Radziszewską gdzie próbowano wspólnie omawiać metody rozwiązania
problemu dzieci odcinanych od ojca i rosnącej drastycznie liczby rozwodów.8.05.2008 petycję o krzywdzie dzieci i instytucjonalnej dyskryminacji z rąk Ojców.pl
Marszałek Sejmu, B. Komorowski skierował do sejmowej komisji sprawiedliwości i praw
człowieka.4.06.2008 w Berlinie odbył się europejski marsz rodziców manifestujący problem kontaktów
z dziećmi. Ojcowie.pl jako reprezentanci Polski zostali poproszenie o udział w tworzeniu
europejskiego centrum ojcostwa inicjowanego przez Szwajcarów.

PRZEPIS NA POLSKĘ

PRZEPIS NA POLSKĘ

Do Was piszę te słowa młodzi ludzie, bo tylko Wy jesteście w stanie ten kraj uratować. Aby dawać receptę na naprawę kraju, trzeba najpierw zdiagnozować jego chorobę. Myślę, że diagnozy dokonałem w swojej pracy na temat rządów postkomunistycznej oligarchii zarówno w gospodarce jak i polityce:
http://www.pompolit.fora.pl/afery,4/oligarchia,125.html
Uważam, że to jest główny problem polskiej polityki. Wszelkie inne problemy to pochodne tego problemu.

Jeśli chcemy Polskę naprawić, musimy zniszczyć oligarchię. Zniszczyć i zastąpić czymś nowym, aby ten polityczno-gospodarczy rak się nie odtworzył JUŻ NIGDY! Jaka jest alternatywa? Po obaleniu oligarchii panowanie gospodarcze musi koniecznie przejść w ręce innej klasy. Najlepiej by byłaby to klasa średnia. Jednak klasa średnia jest w Polsce jeszcze w powijakach. Musimy więc myśleć o szeroko rozumianej „klasie” drobnych posiadaczy. Muszą się oni zorganizować na poziomie produkcyjnym – rolnicy, rzemieślnicy, właściciele małych i średnich firm oraz konsumpcyjnym – użytkownicy wieczyści, spółdzielcy, posiadacze ogródków działkowych itp.

Zorganizowanie drobnych posiadaczy to jednak tylko przygotowanie fundamentów pod Rewolucję Narodową. Drobni posiadacze nie są niestety siłą rewolucyjna, zdolną do przeprowadzenia przemian. Zorganizowanie drobnych posiadaczy to jedynie fundament, który przejmie na siebie całą polityczną konstrukcję, która obecnie oparta jest na uwłaszczonej nomenklaturze - postkomunistycznej oligarchii. W dodatku musimy sobie zdać sprawę, że jest to fundament bardzo słaby, który potrzebuje „scementowania” poprzez uświadomienie i zorganizowanie.

Ale zorganizowanie drobnych posiadaczy to nie wszystko. Potrzebna jest też siła , która przeprowadzi Rewolucję Narodową, przesunie całą „bryłę” na inne fundamenty a potem dokona „rewolucji instytucjonalnej” w nowych strukturach władzy. Może jeszcze raz – potrzebne są trzy siły:-siła, która zainicjuje Rewolucję Narodową-siła która przejmie na siebie „panowanie gospodarcze” po obalonej oligarchii postkomunistycznej
3-siła, która przeprowadzi rewolucję instytucjonalną, która utrwali zarówno Rewolucję Narodową jak i rządy Drobnych Posiadaczy – przyszłej klasy średniej.

Ad1.

Rewolucję Narodową mogą przeprowadzić tylko ruchy oparte na młodych ludziach i to takich którzy są w totalnej opozycji do istniejącego systemu, ludziach totalnie nonkonformistycznych i nieprzekupnych w pełnym tego słowa znaczeniu.

Ad.2

Panowanie gospodarcze musi być przejęte przez klasę tzw „drobnych posiadaczy”, z której ma się wyłonić klasa średnia w pełnym tego słowa znaczeniu. Muszą się oni zorganizować na poziomie produkcyjnym – rolnicy, rzemieślnicy, właściciele małych i średnich firm oraz konsumpcyjnym – użytkownicy wieczyści, spółdzielcy, posiadacze ogródków działkowych itp.
Ad 3

Trzeba bardzo uważać, by na etapie „rewolucji po rewolucji” czyli rewolucji instytucjonalnej, której już nie towarzyszą w takim stopniu media i opinia publiczna, nie doszło do zaprzeczenia wszystkiemu o co walczyliśmy. Ludzie, którzy przeprowadza rewolucje, muszą na tym etapie pracować jeszcze silniej niż podczas „zasadniczej rewolucji”. Ludzie, którzy rewolucję przeprowadzą, muszą być główna siła „rewolucji instytucjonalnej”. Ale. sami nie podołają. Muszą dokooptować do siebie przywódców drobnych posiadaczy. Muszą też dokooptować część młodych technokratów. Tu oczywiście trzeba dokonać bardzo ostrej selekcji. Należy wybrać jedynie takich młodych technokratów, którzy spełniają odpowiednie standardy moralne i po prostu „mają jaja” do tego by wziąć udział w instytucjonalnej rewolucji.

Ktoś mógłby już powiedzieć – „skoro plan gotowy, zrealizujmy go choćby jutro, aby ratować Polskę”…Niestety tak lekko nie ma…W tej chwili nie mamy na tyle siły, aby wystąpić przeciwko postkomunistycznej oligarchii. Przede wszystkim musimy czekać na jakiś konflikt, który w ich gronie nastąpi:
-konflikt między różnymi klanami oligarchów – tak jak w czasie „pomarańczowej rewolucji” na Ukrainie.
-konflikt między oligarchią wywodzącą się ze służb wojskowych a pozostałymi oligarchami (jak pisał Arystoteles, wytworzenie się „oligarchii w oligarchii” prowadzi zwykle do jej obalenia
-konflikt między tym co kreśliłem jako „wypasiona klientela” oligarchii a samą oligarchią

Gdy taki konflikt nastąpi i jakaś strona „wyprowadzi lud” przeciwko drugiej strnie, trzeba tam być…jeno nie należy być głupimi k******* jak młodzi ludzie na Majdanie Nezałeżnosti w czasie „pomarańczowej rewolucji” na Ukrainie. Trzeba w dogodnym momencie przejąć wszystko we własne ręce, kopiąc bezlitośnie w dupę starych politycznych wyżeraczy. Kiedy będzie trzeba nawet dosłownie kopiąc w dupę i „kręcąc

PRZEPIS NA POLSKĘ

PRZEPIS NA POLSKĘ

Do Was piszę te słowa młodzi ludzie, bo tylko Wy jesteście w stanie ten kraj uratować. Aby dawać receptę na naprawę kraju, trzeba najpierw zdiagnozować jego chorobę. Myślę, że diagnozy dokonałem w swojej pracy na temat rządów postkomunistycznej oligarchii zarówno w gospodarce jak i polityce:
http://www.pompolit.fora.pl/afery,4/oligarchia,125.html
Uważam, że to jest główny problem polskiej polityki. Wszelkie inne problemy to pochodne tego problemu.

Jeśli chcemy Polskę naprawić, musimy zniszczyć oligarchię. Zniszczyć i zastąpić czymś nowym, aby ten polityczno-gospodarczy rak się nie odtworzył JUŻ NIGDY! Jaka jest alternatywa? Po obaleniu oligarchii panowanie gospodarcze musi koniecznie przejść w ręce innej klasy. Najlepiej by byłaby to klasa średnia. Jednak klasa średnia jest w Polsce jeszcze w powijakach. Musimy więc myśleć o szeroko rozumianej „klasie” drobnych posiadaczy. Muszą się oni zorganizować na poziomie produkcyjnym – rolnicy, rzemieślnicy, właściciele małych i średnich firm oraz konsumpcyjnym – użytkownicy wieczyści, spółdzielcy, posiadacze ogródków działkowych itp.

Zorganizowanie drobnych posiadaczy to jednak tylko przygotowanie fundamentów pod Rewolucję Narodową. Drobni posiadacze nie są niestety siłą rewolucyjna, zdolną do przeprowadzenia przemian. Zorganizowanie drobnych posiadaczy to jedynie fundament, który przejmie na siebie całą polityczną konstrukcję, która obecnie oparta jest na uwłaszczonej nomenklaturze - postkomunistycznej oligarchii. W dodatku musimy sobie zdać sprawę, że jest to fundament bardzo słaby, który potrzebuje „scementowania” poprzez uświadomienie i zorganizowanie.

Ale zorganizowanie drobnych posiadaczy to nie wszystko. Potrzebna jest też siła , która przeprowadzi Rewolucję Narodową, przesunie całą „bryłę” na inne fundamenty a potem dokona „rewolucji instytucjonalnej” w nowych strukturach władzy. Może jeszcze raz – potrzebne są trzy siły:-siła, która zainicjuje Rewolucję Narodową-siła która przejmie na siebie „panowanie gospodarcze” po obalonej oligarchii postkomunistycznej
3-siła, która przeprowadzi rewolucję instytucjonalną, która utrwali zarówno Rewolucję Narodową jak i rządy Drobnych Posiadaczy – przyszłej klasy średniej.

Ad1.

Rewolucję Narodową mogą przeprowadzić tylko ruchy oparte na młodych ludziach i to takich którzy są w totalnej opozycji do istniejącego systemu, ludziach totalnie nonkonformistycznych i nieprzekupnych w pełnym tego słowa znaczeniu.

Ad.2

Panowanie gospodarcze musi być przejęte przez klasę tzw „drobnych posiadaczy”, z której ma się wyłonić klasa średnia w pełnym tego słowa znaczeniu. Muszą się oni zorganizować na poziomie produkcyjnym – rolnicy, rzemieślnicy, właściciele małych i średnich firm oraz konsumpcyjnym – użytkownicy wieczyści, spółdzielcy, posiadacze ogródków działkowych itp.
Ad 3

Trzeba bardzo uważać, by na etapie „rewolucji po rewolucji” czyli rewolucji instytucjonalnej, której już nie towarzyszą w takim stopniu media i opinia publiczna, nie doszło do zaprzeczenia wszystkiemu o co walczyliśmy. Ludzie, którzy przeprowadza rewolucje, muszą na tym etapie pracować jeszcze silniej niż podczas „zasadniczej rewolucji”. Ludzie, którzy rewolucję przeprowadzą, muszą być główna siła „rewolucji instytucjonalnej”. Ale. sami nie podołają. Muszą dokooptować do siebie przywódców drobnych posiadaczy. Muszą też dokooptować część młodych technokratów. Tu oczywiście trzeba dokonać bardzo ostrej selekcji. Należy wybrać jedynie takich młodych technokratów, którzy spełniają odpowiednie standardy moralne i po prostu „mają jaja” do tego by wziąć udział w instytucjonalnej rewolucji.

Ktoś mógłby już powiedzieć – „skoro plan gotowy, zrealizujmy go choćby jutro, aby ratować Polskę”…Niestety tak lekko nie ma…W tej chwili nie mamy na tyle siły, aby wystąpić przeciwko postkomunistycznej oligarchii. Przede wszystkim musimy czekać na jakiś konflikt, który w ich gronie nastąpi:
-konflikt między różnymi klanami oligarchów – tak jak w czasie „pomarańczowej rewolucji” na Ukrainie.
-konflikt między oligarchią wywodzącą się ze służb wojskowych a pozostałymi oligarchami (jak pisał Arystoteles, wytworzenie się „oligarchii w oligarchii” prowadzi zwykle do jej obalenia
-konflikt między tym co kreśliłem jako „wypasiona klientela” oligarchii a samą oligarchią

Gdy taki konflikt nastąpi i jakaś strona „wyprowadzi lud” przeciwko drugiej strnie, trzeba tam być…jeno nie należy być głupimi k******* jak młodzi ludzie na Majdanie Nezałeżnosti w czasie „pomarańczowej rewolucji” na Ukrainie. Trzeba w dogodnym momencie przejąć wszystko we własne ręce, kopiąc bezlitośnie w dupę starych politycznych wyżeraczy. Kiedy będzie trzeba nawet dosłownie kopiąc w dupę i „kręcąc

:)

czy nie wspominałam przypadkiem, że ratownicy z sopotu to fajne chłopaki?

aaaaha

te wrzaski i łomoty bluesowe dochodzące do mnie przez las, niezbicie dowodzą, że coś się dzisiaj dzieje w teatrze leśnym.
dobrze, że mam zapas piwa na wieczór i psy czekające na spacer :)

ALARM NA LOTNISKU

Wczoraj byłem świadkiem (UCZESTNIKIEM) żenującej akcji antyterrorystycnej na lotnisku w Rębiechowie. Zarządzono ewakuację pasażerów.
Stałem przy swoim aucie i chciałem odjechać z (płatnego) parkingu.
mógłbym odjechać ale... nie zapłaciłem za postój!
A więc nie jest istotne czy opuszczę miejsce zagrożenia, tylko liczy się czy zapłaciłem za postój !!!
Moim skromnym zdaniem jeśli można oddalić sie z takiego miejsca wszystkie szlabany wyjazdowe powinny być otwarte, aby ludzie mogli uciekać ALE LICZY SIĘ KASA... co myślicie na ten temat ???

Dyrym dyrym

powróciłem z bacówki znad przedmieść Lęborka.
Było ciekawsko.
W-Fiści posypali się o północy jak klocki domino.
A w ogóle to dlaczego nie ma dziś nocnej czerni na niebie, wciąż błękit... za chwilę ptaki...

...

Najlepsze miejsce na świecie o tej porze, wg mnie, znajduje się na plaży, pomiędzy Łebą a latarnią w Stilo.

Gówniane sprawy

Zważywszy, że średnia waga kupy człowieka to ok 273 gramy/doba to pomnożenie tej wagi przez licbę ludzi w PL (38 125 000) otrzymujemy 10 milionów 408 tysięcy i 125 kilogramów kupy dziennie. W tonach to blisko 10,5 tysiąca ton gówna na dobę. Ciekawe, nieprawda?

Dochodzi tu jeszcze sprawa objętości tej materii, Zakładając, że gęstość gówna będzie równa 1,3 tony na metr sześcienny wychodzi nam 8000 metrów sześciennych. Kubatura Kościoła Mariackiego to około 155 tyś m3 a więc do zapełnienia jej gównem ludzkim potrzeba niewiele ponad 2 tygodnie s****ia.

Ale jest jeszcze inna kwestia - gdyby taki wyładowany gównem kościół pękł w szwach i gówno to rozlało się po Gdańsku to zajęło by powierzchnię 16 000 m2 sięgając nam po kolana. Ta powierzchnia to od dworca PKP do Zielonej Bramy przez Krewetkę i LOT.

Nurtuje mnie - co się z tym gównem dzieje?

Gówniane sprawy

Zważywszy, że średnia waga kupy człowieka to ok 273 gramy/doba to pomnożenie tej wagi przez licbę ludzi w PL (38 125 000) otrzymujemy 10 milionów 408 tysięcy i 125 kilogramów kupy dziennie. W tonach to blisko 10,5 tysiąca ton gówna na dobę. Ciekawe, nieprawda?

Dochodzi tu jeszcze sprawa objętości tej materii, Zakładając, że gęstość gówna będzie równa 1,3 tony na metr sześcienny wychodzi nam 8000 metrów sześciennych. Kubatura Kościoła Mariackiego to około 155 tyś m3 a więc do zapełnienia jej gównem ludzkim potrzeba niewiele ponad 2 tygodnie s****ia.

Ale jest jeszcze inna kwestia - gdyby taki wyładowany gównem kościół pękł w szwach i gówno to rozlało się po Gdańsku to zajęło by powierzchnię 16 000 m2 sięgając nam po kolana. Ta powierzchnia to od dworca PKP do Zielonej Bramy przez Krewetkę i LOT.

Nurtuje mnie - co się z tym gównem dzieje?

"TCHÓRZ NA WYBORACH"

„Po owej porażce zwierząt
Wszczął się w ich armiji nierząd.
Zwołana wojenna rada,
Z rady zwada.
Każdy każdemu się żali,
Każdy przed każdym się chwali
I każdy na każdego winę wali,
Tchórzowi tylko wszyscy spokój dali.

Obywatel tchórz w rządzie nie zasiadał
Ani wojskowo nie służył,
Więc w politycznym życiu się nie zużył.
Ufny w swą niepokalaną przeszłość , tak gadał :
#Obywatele, czas już przystąpić do kwestii :
Czemu przypiszem klęski tej kampanii?
Czy że na wodza brak nam zdolnej bestii?
Nie! ale my ulegli przesądów tyranii.
Grzesznym przodków obyczajem
Nie tym buławę oddajem,
Których zasługa i talent wyniosą,
Ale tylko mamy w cenie
Ci drapieżne urodzenie
Tamci rogate znaczenie,
A owi socjalne tłuste położenie.
Otóż dowódcy nasi, przypatrzcie się, kto są:
Lew prezes, istny pańskich ideał nałogów.
Radca żubr, już dziad, ledwie goni resztką rogów.
Niedźwiedź mruk, niech no stanie przed wojskiem, co powie?
Z lamparta byłoby coś, ale mu pstro w głowie
Że pułkownik wilk sławny , toć tylko z rabunków
I z procesu co zrobił owemu jagniątku.
A o kwatermistrzu lisie
Lepiej przemilczeć , zda mi się,
Niźli zazierać do jego rachunków:
Sam nie tai że skory do wziątku.
Pomińmy odyńca: pan ten tylko pragnie
Skrobać żołędzie i spoczywać w bagnie.
Przywyklejszy doń niż do marsowego kurzu
Co zaś się tyczy osła , ten był i jest błaznem.# -

Gdy tchórz tak gadał, rada, wrąc entuzjazmem,
Gotowa za krasomostwo
Dać mu naczelne wodzostwo.
Odezwała się nagle w jeden głos : #żyj tchórzu!#
On stropion krzykiem tym wśród perory,
Zmieszał się, owszem, dał czuć najwyraźniej,
Że był w gwałtownej bojaźni.
Dopieroż rozruch : #Precz z nim! fe, tchórz , a do nory!#
Szczęściem tuż była, skroś sarkań i śmiechu
Wpadł w nią i rył bez oddechu.
Aż gdy na sążeń czuł się pod podwórzem,
Rzekł do siebie z ironią czystego sumienia:
#Ot, proszę, co też jest przesąd urodzenia,
Obrano by mnie wodzem, żebym nie był tchórzem.#”

Adam Mickiewicz

wg "TCHÓRZ NA WYBORACH"

Mickiewicz napisał
„Tchórz na wyborach”
lecz teraz inna
jest jago rola.

Po owej słynnej
porażce piłkarzy
każdy gdzie indziej
szuka przyczyn klęski naszych.

Ktoś głucho kracze,
że nie mając rozumu na uncję,
to muszą być działacze,
odpowiedzialni za korupcję.

Inni mówią że nasi słabo grali,
ależ to właśnie oni są na fali.

Trudno wprost uwierzyć,
że uderzyła fala krytyki
tam gdzie są trenerzy.
i tam gdzie są politycy.

Ale uciecha bo czas ucieka
i brak winnego a chłopaki mieli pecha.

Lecz jako że trzeba pokazać jęzor
musi oberwać się i sędziom.

Skrajności są proste i łatwe w odbiorze
a średnia to więcej i tu już gorzej.
Więc że to klęska narodowa
mówi każda osoba gruntownie podstawowo wykształcona.

Grzegorz Rymopis

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (781 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (729 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Trójmiasto do bani (385 odpowiedzi)

Mieszkałem w Warszawie, Mieszkałem w Krakowie, teraz przyszedł czas na trójmiasto i tylko...

do góry