Widok

DIETA DUKANA

witam czy ktos stosowal diete dukana,moze dacie jakies skazowki co do tej diety.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tydzień białko, drugi tydzień białko plus warzywa itd. Niby proste, ale długo się tego stosować nie da, występują zaparcia, nie możesz patrzeć na produkty białkowe. Lepiej zastosować 1000kcal. Przynajmniej dostarczas wszystkie mikroelementy a nie tylko białko. Powodzenia.
wybacz ale dieta 1000kcal tez jest tragiczna, jest za bardzo restrykcyjna i wyniszcza organizm i jak piszesz nie dostarcza ppotrzebnych mikroelementow:) dukan, skuteczny ale strasznie obciaza nerki i watrobe, na starosc murowane kamienie nerkowe, zaparcia sa niestety cholernie nieprzyjemne, wiec lepiej stosowac diete dokladnie dobrana do danej osoby, z kaloriami min 1200,
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl www.odchudzanieztrenerem.pl
Ja stosowałam dietę Dukana przez jakieś 2 miesiąc - 9 kilo mniej. Zaparć nie doświadczyłam, bo codziennie przyjmowałam dawkę otrębów (czy to do jogurtu, czy w postaci bułeczek, placuszków itp.) Dodatkowo nie stosowałam jej bardzo restrykcyjnie - używałam np. kropli oliwy, jadłam jogurty jogobella light owocowe.

Generalnie do diety można się przyzwyczaić - początek jest trudny, ale potem jak jeszcze się wykorzystuje dobre przepisy, których jest masa, jakoś idzie.

Ja stosowałam w fazie drugiej opcję1-1 dzień bez warzyw, dzień z warzywami, bo inaczej bym nie dała rady. Teraz jestem na 3 fazie i dalej jakiś 1kg tygodniowo spada.

Zgodzę się jednak, że ta dieta nie jest dla każdego i jak każda - zdrowa na pewno nie jest, a suplementy witaminowe chociaż (mino tego, że to nie to samo co witaminki w owocach czy warzywach) przyjmować.

Z przepisów dukanowych polecam te na http://dukan.blox.pl/html

Pozdrawiam i powodzenia!
ja jestem dzis 2 dzien i na wadze -1,9 czuje sie odbrze jedzonko smaczne wiec polecam :)
17 kilo w 3 miechy od pol roku waga stoi, ja dukana polecam, ale wiem z drugiej strony ze to dieta nie dla wszystkich.
http://www.okazje-cenowe.pl/?uid=9852

Inne tematy z forum Kobieta

CO Z TYMI OFERTAMI PRACY? (11 odpowiedzi)

Przeglądając ogłoszenia z ofertami pracy, nie trudno zauważyć, że wszystkie oferty są skierowane...

Gadżety erotyczne na rocznicę z żoną (40 odpowiedzi)

Dzień dobry! W niedalekiej przyszłości będę wraz z (teraz już) żoną obchodzić okrągłą rocznicę...

Zmarszczki na czole (130 odpowiedzi)

Mam okropne zmarszczki na czole. Doradzicie jak się ich pozbyć?

do góry