Widok

Terapia małżeńska-szukam pomocy

Witajcie.Dziewczyny wiem,ze jestescie niezastapione dlatego zwracam sie do Was z prosba o pomoc.Nie chcę zagłębiać sie w swój problem z mężem ale wiem,ze jesli nie poszukam dla nas pomocy moje małżeństwo sie rozsypie.Szukam sprawdzonego gabinetu,osoby lub innej placówki z Gdyni specjalizującej sie w terapii rodzinnej,małżeńskiej.Moze znacie takowe?Może ktoś z takiej pomocy kiedyś korzystał i przyblizy mi jak to sie odbywa,jakie są koszty?Dodam,ze niezbyt stac nas by wydawac 200zł za każda wizyte gdzie pewnie na jednej sie nie obejdzie.Może jest gdzieś w Gdyni darmowa pomoc psychologiczna dla małżeństw?Poratujcie mnie prosze.
Z góry dziekuje i wierze w wasza pomoc.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Polecam p. Joannę Krysiak z Pracowni Psychoterapii w Sopocie przy ul. Wybickiego. W skrócie: empatyczna, konkretna, skuteczna, bardzo kontaktowa, nie oceniająca, dająca duże poczucie bezpieczeństwa, a przy tym ma przystępne ceny. Dotarła do przyczyn mojego problemu, dodała mi dużo wiary w siebie i odwagi, żeby działać i zmienić wiele w sobie i w otoczeniu. Z czystym sumieniem mogę polecić każdemu, kto na prawdę jest gotowy na zmianę i oczekuje autentyczności w relacji terapeutycznej, a nie zagłaskiwania problemów. Jednocześnie wysokie standardy, kultura osobista i "siódmy zmysł" do pacjenta.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Udajcie się do http://solveit24.pl/skuteczna-terapia-rodzinna/ wysokiej klasy specjalista.

Polecam Gabinet Psychoterapii i Rozwoju Osobistego mgr Agnieszka Gudaniec gdzie można skorzystać ze skutecznej terapii w formie online. Polecam, nam bardzo pomogła.

imw
2011-01-20 20:36:05
polecam Jerzego Tokaja na ul. Świętojańskiej w Gdyni tel 502612451
NIGDY! Nie uznaje rozwodu, choćby nie wiem co się działo w małżeństwie. Twierdzi, że wiara nie pozwala mu pomagać takim chcącym się rozstać osobom....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ok mój to 501 561 517

Jak dla mnie to dr Sowiński na pewno by pomógł!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Spotkania małżeńskie .pl
Weekend dla małżeństw
Polecam wszystkim po ślubie
tylko Jolanta Włoch 600993679
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gdyby Sowinski byl taki dobry, nie musialby sam polecac sie na forum Trojmiasto.pl i podobnych, piszac zawsze z takich samych adresow IP.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli chodzi o terapię małżeńską to w mojej opinii najlepszym psychologiem, który może pomóc jest dr Piotr Sowiński, który przyjmuje w Rumii. Pomógł mi i mojej żonie na nowo się porozumieć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
maz dreczy mnie psychicznie a nawet pchnal mnie z sila i gdybym nie zatrzymala sie na drzewie lezala bym na betonie
Tylko że jak kobieta jest obrotna to facet zmyslnie to wykorzysta, przyzwyczai się, uzna za normę... Ja też planowalam zawsze każda sekundę żeby mąż mógł pograć na gitarze, a jak go wołam żeby "potrzymal" dziecko to czekam kilka chwil zanim książę się ruszy... Najlepiej być niezorganizowana niedolega, pokazać że nic się nie umie i wciąż oczekiwać pomocy, wtedy i oni czują się bardziej potrzebni i muszą się bardziej gimnastykowac... Porabane to wszystko...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jest też Pani Katarzyna Malinowska: psycholog-malinowska.pl Polecam :)
Ja poradziłabym Pana Jacka http://pomoc-psychologiczna.com.pl/ z Warszawy. Terapia dla par to jedna z jego ofert. Jest naprawdę świetnym specjalistą, do którego warto się wybrać. Uczęszczałam do niego kilka miesięcy i jestem bardzo usatysfakcjonowana ze spotkań.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
polecam p. Sylwię Hofman-Bałdygę. chodziliśmy do niej z mężem w Gdańsku, ale wiem że przyjmuje też w Gdyni. Naprawde profesjonalne podejście, bardzo ciepła osoba i terapia trwała krócej niż sie spodziewalismy. ma stronę internetową http://www.sylwiahofman.pl są tam adresy gabinetów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam.
mam podobne zdanie na ten temat-a 67 lat na karku to duzy bagaz do dzwigania,
co robić? -rozwód czy dalej byc psychicznie wykańczana
Jeżeli szukasz dobrego psychologa, to polecam panią Anię Bielak - świetna babka, bardzo mi pomogła. Przyjmuje w Gdańsku, dane są na stronie http://www.annabielak.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Terapia może się żonie kojarzyć z leczeniem i z chorobą. Tymczasem dla wielu osób jest ona drogą do osobistego rozwoju albo szukaniem nowych rozwiązań. Być może ciekawym pomysłem dla Was byłoby wybranie się na konsultacje psychologiczne, albo do szkoły dla rodziców, gdzie powoli oswoilibyście się ze spotkaniami z psychologiem/psychoterapeutą. Pomyślności!
Terapia małżeńska na ogół trwa trochę dłużej. Jeżeli myślicie o jednej albo kilku wizytach - to jest to raczej konsultacja a nie terapia. Jeżeli chcecie naprawdę coś istotnego zmienić w swoim związku, to często oznacza dużą i niekiedy długotrwałą pracę. Dlatego - nawet jeżeli nie macie pieniędzy - zadbajcie o to, by mieć terapeutę, z którym się dobrze czujecie oboje. Być moze trzeba będzie przetestować dwóch albo trzech. Zapytaj, czy pracuje sam czy z koterapeutą, dowiedz się o to, jak często będą się odbywać sesje i i ile czasu trwa sesja. Jeżeli płacicie, to warto ustalić też, co się dzieje w wypadku odwołania sesji. Niektórzy terapeuci wymagają zapłaty za sesje, które klient odwołuje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Rowniez polecam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Podsumowanie:

Wątek zawiera dyskusję osób szukających pomocy w kryzysie małżeńskim na terenie Trójmiasta. Użytkownicy dzielą się rekomendacjami placówek oferujących terapię małżeńską, zarówno bezpłatnych (Centrum Interwencji Kryzysowej, MOPS) jak i prywatnych, wraz z kontaktami do psychologów i psychoterapeutów. Poruszane są tematy komunikacji w związku, depresji poporodowej, przemocy domowej oraz znaczenia pracy nad relacją. Dyskusja zawiera również praktyczne porady dotyczące wyboru terapeuty, czasu trwania terapii i konieczności zaangażowania obu partnerów w proces zmian. Wiele osób podziela pozytywne doświadczenia z konkretnych gabinetów i specjalistów, podkreślając, że terapia wymaga woli zmiany i otwartości na pomoc profesjonalną.

Inne tematy z forum Kobieta

Domowe sposoby na trądzik różowaty (5 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu męcze się z czerwoną twarzą, czy są jakieś metody które mogą trochę zmniejszyc...

Nerwica (7 odpowiedzi)

Witam wszystkich, pisze na tym forum ponieważ nie mam już siły, a mam nadzieję że ktoś też ma to...

do góry