Widok
Terapia małżeńska-szukam pomocy
Witajcie.Dziewczyny wiem,ze jestescie niezastapione dlatego zwracam sie do Was z prosba o pomoc.Nie chcę zagłębiać sie w swój problem z mężem ale wiem,ze jesli nie poszukam dla nas pomocy moje małżeństwo sie rozsypie.Szukam sprawdzonego gabinetu,osoby lub innej placówki z Gdyni specjalizującej sie w terapii rodzinnej,małżeńskiej.Moze znacie takowe?Może ktoś z takiej pomocy kiedyś korzystał i przyblizy mi jak to sie odbywa,jakie są koszty?Dodam,ze niezbyt stac nas by wydawac 200zł za każda wizyte gdzie pewnie na jednej sie nie obejdzie.Może jest gdzieś w Gdyni darmowa pomoc psychologiczna dla małżeństw?Poratujcie mnie prosze.
Z góry dziekuje i wierze w wasza pomoc.
Z góry dziekuje i wierze w wasza pomoc.
na leszczynkach w gdyni jest Ośrodek Interwencji Kryzysowej w Gdyni.
Adres: Leszczynki 177, 81-200 Gdynia
Telefon: (058) 622-22-22
Fax: (058) 667-20-92
Nip: 9581292806 E-mail: oik@razem.org
Strona www: www.razem.org
Forma własności: Stowarzyszenia
Zatrudnienie: 6-10
Godziny otwarcia: poniedziałek-niedziela: 00:00-24:00
Adres: Leszczynki 177, 81-200 Gdynia
Telefon: (058) 622-22-22
Fax: (058) 667-20-92
Nip: 9581292806 E-mail: oik@razem.org
Strona www: www.razem.org
Forma własności: Stowarzyszenia
Zatrudnienie: 6-10
Godziny otwarcia: poniedziałek-niedziela: 00:00-24:00
Nie wiem czy o tym samym myślę, ale polecam taką a'la poradnie na zapleczu kościoła Sw. Mikołaja w Gdańsku koło hali targowej.
Co tydzień w środy prowadzone są (przez małżeństwo) spotkania grupowe dla par - oddzielnie dla kobiet i mężczyzn.
Natomiast przed tymi zajęciami można się umówić na zajęcia indywidualne i te bym bardzo polecała. Możesz pójść sama, porozmawiać. Taka rozmowa, nawet jedna, naprawdę wiele może pomóc. Tym bardziej, że "prowadzącym" jest człowiek bardzo otwarty, mający zdrowe podejście do życia i z bagażem doświadczeń.
Rafał Kisiel 602-338-136. - warto zadzwonić i się umówić. Nie pamiętam tylko, czy to spotkanie indywidualne kosztuje czy nie. Jeśli tak, max. 15 zł.
Co tydzień w środy prowadzone są (przez małżeństwo) spotkania grupowe dla par - oddzielnie dla kobiet i mężczyzn.
Natomiast przed tymi zajęciami można się umówić na zajęcia indywidualne i te bym bardzo polecała. Możesz pójść sama, porozmawiać. Taka rozmowa, nawet jedna, naprawdę wiele może pomóc. Tym bardziej, że "prowadzącym" jest człowiek bardzo otwarty, mający zdrowe podejście do życia i z bagażem doświadczeń.
Rafał Kisiel 602-338-136. - warto zadzwonić i się umówić. Nie pamiętam tylko, czy to spotkanie indywidualne kosztuje czy nie. Jeśli tak, max. 15 zł.
ja tez szukam jakiejs poradni w Gdansku , ale tak w ciemno wiem ze nie pojde nigdzie gdyz niewiadomo na kogo sie trafi a to ze ktos pracuje w pordni nie znaczy ze jest osoba kompetentna i taka ktora nam pomoze
co do ksiazek to owszem warto poczytac, sama duzo czytalam ale wiem ze jesli malzenstwo ma problemy i przezywa kryzys same ksiazki nie pomoga i potrzebna jest konkretna i autentyczna pomoc i co najwazniejsze otwarcie sie na siebie i na droge ku tej pomocy bo bez tego ani rusz.....
co do ksiazek to owszem warto poczytac, sama duzo czytalam ale wiem ze jesli malzenstwo ma problemy i przezywa kryzys same ksiazki nie pomoga i potrzebna jest konkretna i autentyczna pomoc i co najwazniejsze otwarcie sie na siebie i na droge ku tej pomocy bo bez tego ani rusz.....
ja też przeżywam kryzys małżeński. Mówiąc szczerze to chyba jedynie terapia może nam pomóc, bo wcześniejsze rozmowy jakoś nic nie pomogły i nic nie zmieniają :-((((((
Czy możesz mi powiedzieć, czy korzystaliście z którejś poradni i jak ją oceniacie?
Ja też szukam czegoś, dla mnie najlepiej w Gdańsku, ale jak by była Gdynia to myślę, że i tam warto dojechać aby uratować związek.
Będę wdzięczna za informacje.
Czy możesz mi powiedzieć, czy korzystaliście z którejś poradni i jak ją oceniacie?
Ja też szukam czegoś, dla mnie najlepiej w Gdańsku, ale jak by była Gdynia to myślę, że i tam warto dojechać aby uratować związek.
Będę wdzięczna za informacje.
Podsumowanie:
Wątek zawiera dyskusję osób szukających pomocy w kryzysie małżeńskim na terenie Trójmiasta. Użytkownicy dzielą się rekomendacjami placówek oferujących terapię małżeńską, zarówno bezpłatnych (Centrum Interwencji Kryzysowej, MOPS) jak i prywatnych, wraz z kontaktami do psychologów i psychoterapeutów. Poruszane są tematy komunikacji w związku, depresji poporodowej, przemocy domowej oraz znaczenia pracy nad relacją. Dyskusja zawiera również praktyczne porady dotyczące wyboru terapeuty, czasu trwania terapii i konieczności zaangażowania obu partnerów w proces zmian. Wiele osób podziela pozytywne doświadczenia z konkretnych gabinetów i specjalistów, podkreślając, że terapia wymaga woli zmiany i otwartości na pomoc profesjonalną.