Widok

DJ RENOMA Partner METROHOUSE

Czy ktoś z was pracuje lub pracował tam jako agent nieruchomości?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja pracowałam w Metrohouse. A Ty pewnie pytasz o tych we Wrzeszczu... albo w Gdynii... jednak to wszystko i to samo... Nie polecam ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
hmmm pytam o Gdynie...nie polecasz z jakiego powodu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Coś mi się obiło o uszy, że podobno RENOMA płaci jakąś tam podstawę... W Metrohouse tej podstawy brak...
Nie polecam bo to trochę jak akwizycja... Dzwonienie po ludziach i wciskanie im swoich usług. A co najgorsze było dla mnie to szkolenia... na których uczono jak ludzi po prostu okłamywać przez telefon... Przecież to jakaś masakra... Mi osobiście to nie szło... Rozmawiasz z kimś przez telefon, wciskasz jakieś kity, okłamujesz a jak uda Ci się z nimi umówić to wtedy spotykasz się z kimś w cztery oczy i znowu tych biednych ludzi okłamujesz, że masz klienta na ich nieruchomość... a potem tym klientem okazuje się Twój kolega z biura... Chore... Jak masz dobry bajer to idź ;) Dobry bajer i czas bo trochę to potrwa zanim coś zarobisz...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
Witam serdecznie,
Informujemy, iż od dnia 1.04.2012r. DJ Renoma Sp. z.o.o. nie wchodzi w skład grupy Metrohouse.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dj Renoma.. wyzyskują na maksa. Umowa ma milion stron, wszędzie są kruczki, a podpisując umowę stoi nad tobą kierownik i popędza. Zarobki są tak niskie, że to aż żart. Panie sprzątające w porównaniu do ich zarobków, dostają krocie za swoją pracę. Ponadto mają problem z wypłaceniem pieniędzy. Zwodzą i urabiają pracowników. Z pozdrowieniami dla pana Łukasza..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pracowałam kilka lat temu. .. podstawa grosze, odeszlam po 2 mc, duza rotacja byla.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Opinia została zablokowana przez moderatora
Miałem okazję mieć styczność z podobną agencją.
Umowa.agencyjną, czyli wlasnar działalność. 2,5-3% prowizji od nieruchomości, z czego sama agencja bierze większość..wiadomo, reklamy w branżowych stronach, wpisy do systemu (pozdrawiam panią Monikę z SIMM ;), akurat ją lubię :) ), ulotki, prospekty, bannery itp, itd.
Nie stwierdzam czy się opłaca. Jeśli ma się do tego talent - można spróbować. Ale jak już z samego początku są wątpliwości..nie. Tym bardziej, że podstawy (akurat tam) nic nie było.
W pierwszych miesiącach raczej nie ma co myśleć o "kokosach" a żyć z czegoś trzeba.
Ja pracowałem - ZDECYDOWANIE ODRADZAM!! Mimo iż mają sporo szkoleń i są pomocni jak masz jakieś pytania to niestety strasznie wyzyskują pracownika. Ich schemat wygląda następująco: Zatrudnić pracownika który podpisze dużo umów z klientami (pozysk oferty do biura)- nie dać mu żadnej podstawy - zwolnić jak zobaczy że jest wyzyskiwany i jego efektywność spadnie. Do tego długa i skomplikowana umowa w której jest mnóstwo kruczków (wysokie kary za WSZYSTKO). Mnie zwolnili z dnia na dzień i nie dali nawet choćby tygodnia na znalezienie innej pracy. Podczas mojej pracy (pół roku) z renomy odeszło lub zostało zwolnionych około 12 osób i zatrudnionych kolejne 12. Jest tam OGROMNA rotacja. Nikt nie odszedł zadowolony - każdy został w mniejszym lub większym stopniu oszukany (ja również) Chodzi im tylko o to żebyś pozyskał jak najwięcej ofert (ciągłe ciśnienie i wyścig szczurów) i żeby cię zwolnić bez ostrzeżenia nawet. Dają HORRENDALNIE niskie wynagrodzenie i zawsze znajdą sposób żeby ci je o coś pomniejszyć!! Zmieniają co miesiąc zasady na jakich zostałeś zatrudniony. Pozdrawiam Przemka z HRu (jedyny normalny). Reszta to jakaś kpina ! ZDECYDOWANIE ODRADZAM PRACĘ W dJ "renoma".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry