Widok

DJ czy zespol?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam:)
Mam kolejna prosbe o pomoc,mianowicie co jest lepsze na wesele kapela czy DJ prowadzacy zabawe.
P.S
wiem,ze zespoly tworza swoj klimacik,ale DJ troszke mniej kosztuje:(,a moze nie zwracac tak uwagi na koszta bo to jedyna zabawa?Jak uwazacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
najważniejsza jest zabawa i kliomat który wytwarza zespół, a więc jak najbardziej polecam zespół, nie wyobrażam sobie wesela bez zespołu, oczywiście dobrego, zespół potrafi poprawidzic wesele, potrafi wytworzyc klimat, potrafi zabawic gości no i muzyka na żywo to całkiem co innego, dj jest dobry na poprawiny, raz w życiu trzeba zaszalec
Jeżeli zespół, to naprawdę dobry, a taki niestety sporo kosztuje:(. My zdecydowaliśmy się na dj, ponieważ nie każdy zespół potrafi zaśpiewać i po francusku i hiszpańsku i włosku, angileski jest już chyba w standardzie. Lubimy mało populraną muzykę, która przerasta często możliwości i wokalne, i instrumentalne zespołu, a chcemy, żeby i taka się na naszym weselu pojawiła. Dlatego ja jestem za dj, bo chcę mieć jazz i bossa nova w orginale.
a myśmy mieli zespół, który śpiewał tylko po Polsku i mogę zapewnic, że był super i że był to najlepszy zespół przy jakim się bawiłam i wcale nie były mi do niczego potrzebne piosenki po angielsku czy włosku i hiszpańsku, najważniejsze jest żeby wiedzieli co robic i byli profesjonalistami i nie tylko skupiali isę na śpiewaniu ale też na prowadzeniu wesela, zabawianiu gości itp.
dj też potrafi zabawiać gości i akurat wcale nie musi odbiegać umiejętnosciami prowadzenie wesela od zespołu. Dla mnie jest to ważna sprawa, żeby były piosenki w różnych językach, ponieważ będziemy mieli gości z całego świata, poza tym mój narzeczony jest obcokrajowcem i męczące byłoby śpiewanie wyłącznie po polsku, albo co gorsza kaleczenie języków obcych.
Monika skoro tak bardzo jesteś zadowolona z tego zespołu czy możesz mi podać jakiś kontakt do niego (może być na prv)?

Ja włąśnie jestem na etapie poszukiwania zespołu i wszyscy zajęci, porażka.... Mam wrażenie że razem zemną pół Polski bieże ślub 02.09.2006 :) Już nawet zaczęłam zastanawiać się nad dj-em...
bardzo proszę ale wieczorem, jest tylko mały problem ostatniop tu na weselniku czytałam że przestali grac, podobno, w ogóle nie iwem dlaczego i czy to jest prawda więc póxniej napiszę i podam ci numer to zadzwonisz
Ja na swoim weselu miałam sprawdzony zespół - i u nas też spisali się świetnie, tworząc niepowtarzalną atmosferę. A miesiąc później byłam na weselu koleżanki, gdzie grał dj - i też spisał się na medal. Piosenki w oryginalnych wykonaniach zespół raczej nie przebije - ale z kolei muzyka saksofonu, skrzypiec czy nawet gitary na żywo też jest niezastąpiona...

Podsumowując: nieważne, czy wybierzesz zespół, czy dj'a. Ważne, by był to DOBRY zespół lub DOBRY dj. Profesjonalista, który nie tknie alkoholu i potrafi rozpoznać, czy goście bawią się lepiej przy dźwiękach jazzu, czy może "orłów i sokołów":) Czy też może podoba im się jedno i drugie...:)
Dzięki bardzo! Czekam na wiadomość
Witam
Widzę, że przeważają opinie nt. zespołu na żywo.
Jeżeli jeszcze nie znalazłaś zespołu to mogę polecić taki ciekawy sextet z Łańcuta. Oni nazywają się BAYER JAZZ BAND i kieruje nimi taki facet po 40-ce, który kiedyś grał w zespole estradowym. Mają świetną pianistkę - studiuje na Akademii Muzycznej w Krakowie oraz saksofonistę - jest w średniej muzycznej. Pozostali członkowie zespołu chyba po jakiś szkołach muzycznych, ale spoko. Grają sporo aktualnych i starszych kawałków, ale najlepsze w ich wykonaniu są instrumentalne hity taneczne. Każdy set zaczynają jakimś standardem - świetne kawałki. Po ostatnim weselu wziąłem namiar na nich. I najważniejsze nie biorą za drogo. Nie robią także za długich przerw.
Kontakt: MARCIN DOMKA - 606-256-915
Pozdrawiam
Rysiek
Jak wesele to przy zespole. Trzeba troche poszukać i napewno się znajdzie odpowiedni. Ceny sa zbliżone. Wynajęty przez nas zespół gra połowę polskich a resztę anglojęzyczne, włoskie, francuskie i hiszpańskie.
A najbardziej liczy się to jak zespół dobrze gra i prowadzi, a jeśli potrafi to robić to goście będą się bawić i czuć jak na weselu a nie dyskotece czy dancingu. To tylko moje skromne zdanie.
http://www.jedynetakietrio.ovh.org
Pozdrawiamy ;-)
do góry