Widok
DO TYCH KTÓRE MIAŁY SWOJE KUCHARKI:)
dziewczyny mam pytanko do tych ktore wynajmowaly sale i mialy wlasne kucharki. Ile was to kosztowalo?? jak liczylyscie alkohol napoje jedzenie?? Bardzo prosze bo my sie przymierzamy:)) i dlatego prosze was o pomoc. Policzylam gosci to razem z dziecmi wychodzi 110 osob. Ile musimy liczyc na wszystko?? JAkie polecacie sale w okolicach gdanska??
Ja bede miala kucharke ktora liczy sobie 2000zl, sala 1700 zl, robimy na okolo 100 os. ale produktow jeszcze nie liczylismy jak to dokladnie wyjdzie. Z doświadczenia (wesele mojej siostry) moge powiedziec ze jedzenie pyszne, duzo i napewno nie jest to wyliczona porcja jak w lokalu za np. 130zl. Bo bylam rowniez na takim weselu gdzie porcja byla dosłownie wyliczona i pustka na stole, a to bardzo brzydko wyglada.
Ja również miałam wesele na sali z kucharkami, sala kosztowała mnie jakieś 1200 zł z opłatami za wodę itp. Kucharka dostała jakieś 5 tys. za wesele i poprawiny na 60 osób. Ona wszystko kupowała, w jej cenie była obsługa kuchni i sali w ilości 5 osób oraz sprzatanie po weselu i porawinach, przygotwanie jedzenie łacznie z tortem weselnym, innymi tortami i ciastami. Praktycznie o nic się nie martwiliśmy, sami tylko kupowaliśmy alkohol i napoje i dekoracje.
Jeśli chodzi o alkohol to kupiłam tak: 18 szampanów, 60 butelek Luksusowej, 20 butelek wina czerwonego i 20 butelek wina białego. Sporo zostało po weselu.
Napoje: 60 butelek małych wody gaz. i 60 niegaz., 75 litrów soków (czarna porzeczka, czerwony grejpfrut, pomarańcz i jabłko) oraz 1 l napojów gazowanych na osobę (fanta, pepsi, sprite).
Dekoracje łacznie z zakupem i uszyciem obrusów i serwet wyszły mnie jakieś 600 zł.
Pokoje w cenie 50 zł za pokój.
Jeśli chodzi o alkohol to kupiłam tak: 18 szampanów, 60 butelek Luksusowej, 20 butelek wina czerwonego i 20 butelek wina białego. Sporo zostało po weselu.
Napoje: 60 butelek małych wody gaz. i 60 niegaz., 75 litrów soków (czarna porzeczka, czerwony grejpfrut, pomarańcz i jabłko) oraz 1 l napojów gazowanych na osobę (fanta, pepsi, sprite).
Dekoracje łacznie z zakupem i uszyciem obrusów i serwet wyszły mnie jakieś 600 zł.
Pokoje w cenie 50 zł za pokój.
Acha w tym koszcie 5 tys. było kupione jedzenie w tym min. węgorze, łososie, mnóstwo mnóstwo wszystkiego, owoce również - stoły aż się uginały po tym wszystkim :) kto oglądał nasze zdjecia z sali to widział; wszystko pyszne.
dziewczyny podawajcie nazwy sal i kontakt bo naprawde liczy sie wasza opinia. Wesele bedzie na okolo 100 osob. Mamy w rodzinie osobe ktora zna sie na iorganizacji wesel i chcielibysmy zeby ona była. Dlatego prosze o opinie o miejscach i gdzie one sie znajduja mi zalezy na miejscach w strone pruszcza gdanskiego
ja również miała własnych kucharzy tyle że oni na codzień pracują w restauracjiach więc skasowali nas troche więcej niż kucharki, ale jeślichodzi o jedzenie to było go dużo i smacznie:) więc nie żałuję a na produkty z ciastem i tortem i z owocami wydaliśmy ok 5 tys., ile wydaliśmy na reszte już nie pamiętam ale jeśli chodzi o napoje to policzyliśmy po 1,5 l na osobe a alkoholu 1l, napoi gdzieś z 50 l jeszcze zostało alkoholu również ale już nie tak dużo, sporo osób przyszło na potra abent:) życzę powodzenia, napewno wszystko się uda:)