~Mery
83.25.150.*
(15 lat temu) 28 sierpnia 2011 o 12:29
Słuchaj nie przejmuj się tak, że zapłaciłaś o wiele więcej niż powinnaś. Oczywiście fakt, że doliczyli Ciebie i Męża do tej liczby 75 gości był albo pomyłką albo zwyczajnym naciąganiem i moim zdaniem powinni Wam oddać te pieniądze. Ale płacenie za gości, którzy wzięli pokój i nie nocowali w nim, albo za takich którzy odmówili w ostatniej chwili i nie dojechali jest niestety w hotelach normą. Mam taki zawód, że dużo podróżuję, sama albo w grupach, i już wielokrotnie zamawiałam hotel lub był on zamawiany dla mnie i wszędzie jest tak samo: jeśli rezerwujesz jakiś pokój, tym samym uniemożliwiasz hotelowi wynajęcie tego pokoju komu innemu i zarobienie na tym. Więc kiedy minie termin, w którym miałaś możliwość zrezygnowania z tej rezerwacji - musisz niestety zapłacić. Tak jest naprawdę w całej europie, więc nie martw się że zostaliście oszukani - hotel miał prawo tak postąpić. Inna sprawa, że wiadomo jak jest z weselami - zawsze ktoś nie dojedzie, zawsze coś pójdzie inaczej niż zakładał plan, więc hotel mógłby pójść Wam na rękę i trochę odpuścić z tych kosztów. No i odszkodowanie 150 zł za koleżankę, która źle się poczuła w pokoju uważam za nietakt. Takie rzeczy hotel powinien brać na siebie.....
W każdym razie gratulacje i dzięki za szczegółowy opis - bardzo mi się przyda Twoje ostrzeżenie w poszukiwaniach idealnej sali! :)
0
1