Widok

DZIKI na Pogórzu Górnym !!!!!

Pogórze Zwierzaki Temat dostępny też na forum:
Uwaga na dziki !!!! Spacerują sobie wieczorami całą "rodzinką" po Pogórzu Górnym. Wczoraj późnym wieczorem były widziane między blokami w okolicach Romanowskiego 32, 34, 38, 40, 42, 44.

Co z tym można zrobić?????????
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
A ostatnio pisali, dziki wywieźli z 3miasta? Może to jakieś inne stado..
Podziękować za ostrzeżenie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie bardzo wiem gdzie to trzeba zgłosić :( słyszałam, że w Gdyni znajdują się odławiacze dzików - czy coś w tym stylu, ale nie znalazłam konkretnego kontaktu.... może ktoś wie na ten temat coś więcej ???

Przy okazji chciałabym zaapelować o niewyrzucanie jedzenia!!! bo one raczej tego właśnie szukają....... :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziki już raz nauczone będą łazić do ludzi po żarcie, niestety :(

Natomiast w sprawie zgłaszania, to "gwałć" Straż Miejską. Jak powiedzą, że nie mają możliwości, czy warunków i przeszkolonych ludzi - DOMAGAJ się odpowiedniego kontaktu do właściwych ludzi...i przy okazji spisz sobie nazwisko osoby przyjmującej zgłoszenie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
tak widziałam było ich chyba 12 takich naprawdę wielkich!!!! powędrowały przez boisko do koszykówki / piłki nożnej takie wybrukowane... straszne...
o kurde... przez które boisko ???
trzeba to gdzieś zgłosić.... niech je wywiozą!! boję się !!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
przy Szpunara 8
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czyli przemieszają się po całej dzielnicy te bydlaki :/
trzeba je usunąć jakimś sposobem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
na pruszkowskiego przekopały trawnik pod blokiem..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ludzie, opamiętajcie się trochę... Cóż te biedne stworzenia są w stanie Wam złego zrobić? One same się boją ludzi i wychodzą kiedy jest pusto. Raczej należy się radować tym, że jeszcze jakieś dzikie zwierzęta chcą "u nas" mieszkać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
jasne.... raduję się jak nie wiem co...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
dzisiaj tez na porębskiego było 7 sztuk o godzinie 5 rano, są codziennie i orają ogródki... raz było ich około 15
Wczoraj wieczorem sporą grupą spacerowały ponownie w okolicach ulicy Romanowskiego 30, 32, 34, 36, 38. :(
Wczoraj to samo :( ponownie około godz. 22.30 ... Siedziały sobie w piaskownicy - około 15 sztuk, a później poszły w stronę ulicy Kleeberga... coś trzeba z tym zrobić!!!!
Dziś o godzinie 22 w pobliżu przychodni na pogórzu górnym widziałam 3 duże dziki. To chore żeby w środku miasta latały swobodnie takie zwierzęta!
Nawet dziś w Teleexpressie mówili o problemie dzików w Gdyni (zdjęcia z Obłuża)
http://teleexpress.tvp.pl/10742555/05052013-1700
A dzisiaj o 7.00 dziki jakieś 10 sztuk łaziły na żeliwnej za blokami;| szok!
to słabo :( o 7 rano kręci się już sporo ludzi - wychodzą do pracy itp. :( nie zauważyłam niestety dużej reakcji na ten problem - raz tylko widziałam jak przyjechała Straż Miejska (na Górnym), ale co z tego...
Wczoraj po godzinie 21 na ulicy żeliwnej przy wieżowcach ponownie pojawiło się 15 dzików. Dzwoniłam dziś rano do straży miejskiej z pytaniem czy maja zamiar coś z tym zrobić dostałam odpowiedź , że od stycznia prezydent miasta podpisał umowę z łowczym w trójmieście który zajmuje się tego typu sprawami dostałam do tego pana numer. Wszystko niby pięknie ładnie ale Pan Łowczy nie odbiera telefonów . Podaje numer na forum może ktoś z was również będzie próbował kontaktować się i zrobić coś w tej sprawie . numer : 606-375-953 Robert Szuldka ( łowczy trójmiasta )
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Informacja o dzikach w mieście ze strony gdynia.pl :
http://www.gdynia.pl/wszystko/o/gdyni/srodowisko/news/114_66437.html

W przypadku zaobserwowania dzików na osiedlu, należy zawiadomić MIEJSKIE CENTRUM POWIADAMIANIA RATUNKOWEGO W GDYNI - bezpłatny tel. 986.